Droguri. Politicienii se acuză între ei. „Mai sunt și din ăștia, pe la diverse partide”

Prefectul Capitalei propunea adeverință medicală la început de an școlar care să arate că elevul și-a făcut analizele antidrog. Pe când și parlamentarii, întreabă unii politicieni, în contextul în care unii s-au acuzat reciproc că ar fi consumatori.

Accesul în Parlament se  face, începând din februarie 2022, după efectuarea unor teste antidrog și de alcoolemie pentru toți cei care intra  în Parlament, mai puțin demnitarii.

Un aparat mobil pentru testarea consumului de alcool și unul pentru testarea consumului de droguri se află deja pe lista cu noile dotări ale Camerei Deputaților. De altfel, propunerea testării a venit din partea secretariatului general al Camerei Deputaților, după ce un consilier AUR a intrat cu droguri în Parlament.

Cum ar fi ca demnitarii să nu mai fie exceptați? Testul antidrog ar fi picat, dacă s-ar face în Parlament, de mai mulți politicieni, a spus Victor Ponta, fără să aducă acuzații în mod concret. Fostul premier crede că mai mulți parlamentari sunt suspecți, judecând după declarațiile pe care le fac.

„Mai sunt și din ăștia pe la diverse partide, probabil că asta e explicația că au luat ceva înainte să facă declarații sau să scrie pe Facebook, a mai spus Ponta.

Victor Ponta l-a criticat și pe Pavel Popescu, despre care a spus că ”bănuiește că a luat ceva”. „Unii au într-adevăr un comportament bipolar sau ciudat. Am văzut și m-am amuzat un băiat, un băiețel de la PNL care ne înjura pe toți, ceva cu China, că vindem țara Chinei, după care s-a apucat să scrie de ce nu aplicăm metodele Chinei de combatere a sărăciei. Bănuiesc că luase ceva, că totuși, modelul Chinei de 1.500 miliarde de oameni nu prea se poate aplica în România”, a declarat fostul premier la un post TV.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a declarat că atitudinea unor parlamentari ”din spectrul extremist” sugerează faptul că ”n-ar ieşi bine” în cazul unui control anti-drog.

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a fost întrebat într-o emisiune  la Prima TV, dacă sunt parlamentari care ar ieşi pozitiv în cazul unui control anti-drog.

”E complicat să mă pronunţ cu privire la toţi parlamentarii, pentru că avem şi specimene în Parlament, cu preponderenţă într-un grup parlamentar extremist. Mi-aş dori ca toate (testele – n.r.) să iasă negative. Anumite comportamente, anumiţi parlamentari din spectrul extremist au atitudini ca şi cum n-ar ieşi bine la un astfel de control, dar nu vreau să fac acuzaţii nefondate, n-am elemente în acest sens”, a spus Alfred Simonis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. testele antidrog nu testeaza decat pozitiv. analize de sange sapatamanal si cu programare cu maximum 24 de ore inainte, pentru ca drogul spre deosebire de alcool, ramane mai mult timp in sistem. astfel, ii veti prinde intr-adevar pe consumatori. aveti grija ce beti si pe unde, sa nu va puna cineva ceva prin pahare, sticle etc. capul sarpelui este mult mai sus.

  2. Ciolacu sa dea ordin trantorului Rafila care freaca pilla. Anual anumite categorii de populatue sa fie controlate medical. Adica sange inima plamani si la unii test psihologic.
    Ca se gasesc betivi si drogati sefii lor vir fi instintati. Pentru consum de droguri 6 luni puscarie.

  3. Prefectul Capitalei e sarac de minte. Testarea trebuie facuta prin sondaj, iar pentru minorul prins ca se drogheaza, trebuie pedepsit tutorele legal, adica parintele. Ia sa-i traga lu` tac-su o amneda de 1000 de lei, sa vezi ce consiliere psihologica o sa-i de odraslei cu cureaua de la nadragi, dupa care o cauta si-n izmene cand o trimite la scoala. Cum e posibil sa nu-si dea seama un parinte cand fiu-sa, ori fie-sa se manifesta ciudat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.