Portretul DNA

A luat medici faimoși. A luat episcopi iubiți de enoriași. A luat oameni de afaceri și, desigur, politicieni. Cu cât mai celebri, cu atât mai bine. Ce n-a luat? Actori. Cântăreți.

Acesta este nivelul de empatie culturală al șefei DNA. A luat și magistrați, dar n-a făcut tam-tam-ul obișnuit. Pe magistrați i-a luat ca să-i poată șantaja.

A construit un labirint de urmăriri penale simplu: unii erau luați doar ca să-i denunțe pe alții, cu mai multă greutate în fotografia de propagandă: DNA duduie.

Dar toată această muncă de mafiot n-ar fi adus suficiente condamnări. Dosarele procurorilor din subordine erau mult prea neprofesioniste.

Ce era de făcut pentru ca imaginea DNA să fie lăudată în rapoartele UE? Era necesar câmpul tactic al generalului Dumbravă. A fost făcut. Era necesară o infracțiune care să poată fi aplicată pe scară largă. I-a fost pus pe tavă abuzul în serviciu: îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu. Ce înseamnă defectuos? Orice.

Și așa, DNA a creat percepția că în România se desfășoară o luptă cu corupția la nivelul fenomenului. Cea mai gravă corupție din UE era la noi: toți ziceau așa, dar mai ales presa din România, servită cu niște investigații SRI de doi lei.

De ce se băgase SRI în treaba asta? Ca să-și facă imperiu economic propriu. Și ca să protejeze corupția companiilor protejate de ambasadori.

Ce păzea președintele Băsescu? Având prea multe vendete personale de rezolvat prin DNA și SRI și orbit de rezolvarea lor, nu s-a gândit că aceste instituții vor avea chef să-și autonomizeze propriile interese.

Această autonomizare a fost încurajată de ambasadori, mult prea orbiți și ei de jocurile lor de lichidare a unor concurenți economici și de protejare a „rechinilor” care doreau acele lichidări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioan Buduca 1114 Articole
Author

5 Comentarii

  1. O creaţie hidoasă care şi-a depăşit cu mult atribuţiile pentru care a fost creată.S-au constituit într-o castă a procurorilor care cred că nimeni nu-i ca ei.Ei bine parlamentul ca for suprem al democraţiei,trebuie să-i pună la respect ca să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi gras din banii celor pe care îi terorizează.

  2. Sute de dosare DNA s-au finalizat cu condamnari date de judecatori pentru inculpatii care au furat banii publici, au luat mita de la cetateni, au abuzat de functiile din companiile si institutiile de stat sustinute financiar de cetateni, dar Buduca vede doar paharul pe jumatate plin, ca dumnealui nu este cetatean obisnuit care se trateaza in spitalele cu bacterii si fara dotari din Romania, nu este cetean obisnuit care nu isi permite cosul zilnic, nu este cetatean obisnuit cu copiii competenti si educati plecati in strainatate din cauza coruptiei,pilelor si preacurviei din instututiile statului!Un medic sau un instalator bun nu sunt neaparat si cinstiti, si cred ca nu vreti sa deschideti cutia Pandorei despre coruptia, lipsa de moralitate si averile nejustificate din BOR si politica romaneasca. DNA-ul ca si Cotidianul nu este perfect, daca avem mintile si onoarea acasa,sa criticam punctual si individual, nu sa aruncam cu noroi in toata institutia!

  3. ” Articolul ” tau nu merita un comentariu , I. Buduca ! Fara suparare !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.