Prigoană ia 7,5 mil.€ pentru construcția incubatorului de afaceri de lângă Iași

Proiectul incubatorului de afaceri din Parcul Industrial Miroslava, Iași, a fost lansat. În SEAP, contractorul general al Parcului, firma bucureșteană Perspectives Constructions Invest, a pus contractul de 36 de milioane de lei pentru construcția cladirilor din proiectul menționat, care totalizează 8.000 mp construiți, plus infrastructura aferentă. 12 luni este durata contractului, finantarea este asigurata din fonduri europene, prin POIM.
În Fișa de Date a licitației, se mentioneaza ca persoană responsabilă de derularea ei Honorius Prigoană,  asociat al Perspectives, și fiul mult mai cunoscutului om de afaceri Silviu Prigoana. Un alt asociat este Ștefan Constantinescu, iar administrator al firmei este Emilia Socol.
Incubatorul de afaceri este parte din Parcul Industrial Miroslava – un proiect de stat, actionarul, cu 99%, fiind Consiliul local al comunei Miroslava, care este printre cele mai bogate localitati din tara. Proiectul lansat de acasta a primit OK-ul la finantarea de catre UE acum doi ani. Aici puteti gasi toate detaliile despre acest proiect. De menționat, PIM, cu PIM1 si PIM2,  se întinde pe o suprafață de 700.000 de mp.
Comuna Miroslava deține o suprafaţă administrativă de 8257 ha, din care peste jumătate reprezintă teren arabil. Raportat la suprafaţa judeţului Iaşi, comuna Miroslava deţine 1,6%. Totodată, Miroslava reprezintă 10,6% din teritoriul Zonei Metropolitane Iași. ZMI cuprinde pe lângă Municipiul Iași, comunele: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Lețcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomești, Ungheni, Valea Lupului și Victoria.

Miza 

Potrivit prezentarii de pe site-ul propriu, Regiunea Nord-Est este una dintre cele mai profitabile zone ale Europei pentru investitii , datorită costului scăzut al forței de muncă. Costul terenurilor și al imobilelor este scăzut, în timp ce rețeaua modernă de bănci și cea de comunicații permit desfașurarea operațiunilor comerciale. Forța de muncă prezintă un grad înalt de pregatire profesională și un nivel adecvat de educație ( toate acestea datorându-se celor 3 centre universitare din regiune ). Prezența unei rețele extinsă de transport feroviar și aeroporturi în trei dintre centrele urbane ale zonei – Bacău, Iași și Suceava;
Industria textilă este considerată ramura cu creșterea cea mai rapidă, în timp ce agricultura este o ramură importantă a economiei Iașului , datorită suprafeței agricole ce se întinde pe jumătate din suprafața județului (reprezentând de fapt materia primă ce ar putea fi prelucrată în intreprinderile industriale).
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Mihai Soare 1081 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Daca-i incubator te pomensti ca tac-su o pune la clocit pe Bahmuteanca. Parca-l vad ca iar pune pliciul in functiune.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.