Protest faţă de „persecuţia” presei ruse. Rusia l-a convocat pe ambasadorul moldovean

Ministerul rus de Externe l-a chemat marţi pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova pentru a protesta faţă de „persecuţia” presei ruse în această ţară, după expulzarea în septembrie a directorului local al agenţiei de presă Sputnik, scrie AFP.

„Părţii moldoveneşti i-a fost remis un protest ferm faţă de împotriva persecuţia constantă, motivată politic, a presei în limba rusă din Republica Moldova”, a informat ministerul într-un comunicat.

Acesta a citat în special expulzarea de către Republica Moldova la 13 septembrie a şefului filialei moldoveneşti a agenţiei de presă Sputnik, Vitali Denisov, care este acuzat de Chişinău de „dezinformare şi propagandă”.

Rusia a decis în represalii să interzică intrarea pe teritoriul său a unui „număr de persoane direct implicate în restrângerea libertăţii de exprimare şi a drepturilor jurnaliştilor ruşi în Republica Moldova, precum şi în alimentarea sentimentelor anti-ruse”, potrivit ministerului.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, preşedinta pro-europeană Maia Sandu critică frecvent ingerinţele şi încercările de răsturnare a puterii orchestrate, în opinia sa, de Moscova.

Fosta republică sovietică cu 2,6 milioane de locuitori, situată între România şi Ucraina, a primit anul trecut statutul de candidat oficial la Uniunea Europeană.

Acuzate că sunt instrumente de „dezinformare” ale Kremlinului, mediile Sputnik şi Russia Today (RT) au fost interzise să difuzeze în UE din martie 2022, la televiziune şi pe internet, în urma unui acord al celor 27 la scurt timp după declanşarea conflictului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Nu e „pro-Europeana” Maia Sandu; e tradatoare anti-Romana vanduta nazishtilor pushi de CIA la Kiev.

  2. Ce sa mai dicutam despre comportamentul poporului rus innapoiat si ai sai conducatori. Uitati-va in fosta CEHOSLOVACIE. Populatia a uitat ce a patit in 56. Acum sunt intoxicati toti cu vodca si aburi imperiale. Ce au facut din Moldova din Caucaz si tot estul Europei. SLAVA UCRAINA. Romania ar trebuii sa expulzeze toate mangafalele rusesti.

  3. In Rep Moldova nu mai traiesc rusi,au emigrat toti,dar au mai ramas foarte putini in Transnistria,chiar nu conteaza😜😜😜
    Presa rusa nu mai avea rost,era doar o oficina de spionaj

  4. Poate ne explici tu cum stam cu CEHOSLOVACIA invadata in 56 de armata rusa,mai ai frati tot cu diplome de doc.in istorie?

  5. Da’ noi cum stam cu Italia care ne-a asuprit si jefuit in vremea lui Decebal?

    Ai auzit si tu o lozinca si-acu’ iti curge ca scuipatu’ la oligofreni din incultura si iratiune pentru analiza raportului cauza-efect.

  6. @Crocodilul: omul ti-a pus oglinda in fata,vai de mama voastra postaci prorusi,sunteti toti ca noaptea

  7. De ce pui „persecutie”-ntre ghilimele, @Liliana Vornicu? Asta-i adevarul.Cu de la UrSSula citire (interzicerea tuturor publicatiilor ruse-n spatiul UE, de frica de adevar, si-n bataia de joc a libertatii de informare), pe care-o copiaza si sorosista de la Chisinau. Si nu mai cenzura.

  8. Cu ce a contribuit aceasta MEZALIANTA , numita CEHOSLOVACIA la castigarea WW2 ??? Exact ca si POLACII care asteptau ca STALIN sa mai piarda cel putin 200000 de mii de soldati sa apere REVOLUTIA din WARSOVIA !!! Asta pentru guvernul polonez de MARIONETA de la LONDRA !!! Exact acelasi scenariu cu fuga Guvernului Roman condus de un TRADATOR din ARDEAL !!! Sa nu uitam spusele TRADATORULUI NATIONAL numit BRATIANU : NU ROMANIA A CERUT SA SE UNEASCA CU ARDEALUL , CI UNGURACII !!!

  9. Noi iubim Rusia ,este mama noastră spirituală ! Noi gîndim rusește și’mpărțim frătește ,ce-i al meu nu-i al tău ,ce-i al tău îi doar al meu ! Asociatia secretă a trolilor ce infectează spatiul romînesc ,trimite sincere pupături de koor iubitului sponsor și patron Putin !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.