Firea pusă din nou la zid

Provocare pentru Gabriela Firea

Consilierul general PNL, Ciprian Ciucu, i-a lansat o provocare primarului general Gabriela Firea. Liberalul a invitat-o pe aceasta să participe la o dezbatere cu privire la înființarea celor 22 de companii municipale.

Mesajul lui Ciucu pentru Firea

„Îi lansez o provocare Primarului Gabriela Firea!

Dezbaterea privind inființarea a 22 de companii municipale, deja capitalizare cu imensa sumă de 130 milioane de Euro, nu mai poate fi ținută sub preş.

Dacă este convinsă că are dreptate atunci să vină cu mine într-o dezbatere televizată în care să discutăm civilizat despre cele 22 de companii şi ce implică acestea. Din partea mea poate să alegă dara, ora şi televiziunea, poate fi şi Antena 3.

O dezbatere reală va releva cine are dreptate, cine spune adevărul! Că aşa, cu interlocutor din afara primăriei, fie el şi pregătit, este uşor de manevrat discuția spre sferturi de adevăr şi manipulări.

Spuneți doamnă primar, pe terenul dvs., cu armele dvs. (dețineți competențe de talk-show net superioare mie) aveți curajul să ne prezentăm împreună în fața bucureştenilor pentru ca ei să decidă cine minte şi cine spune adevărul?”, i-a transmis  Ciprian Ciucu, pe Facebook, Gabrielei Firea.

Firea criticată și în trecut

Nu este pentru prima dată când Ciucu este critic față de decizia primarului de a înființa și finanța companiile municipale.

„În luna aprilie a acestui an, după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectele de hotărâre privind înființarea ultimelor 10 astfel de companii, Ciucu spunea: Primarul Firea zice că face firme la primărie pentru că înainte Oprescu a semnat contracte păguboase pentru servicii publice. Și că de aceea vrea să facă 20 (!!!) de companii municipale. Nu l-a nominalizat pe Oprescu, dar toate contractele sunt de pe vremea lui Oprescu. Cine ne opreşte să facem de acum inainte contracte corecte, dacă cele din trecut au fost păguboase, şi să le monitorizăm temeinic? Nici Dumnezeul managementului nu este capabil să înfiinţeze atât de multe companii. Acţiunea dumneavostră va duce la risipă şi la o mai proastă calitate a serviciilor publice, pentru că nu puteţi inlocui peste noapte know-how-ul unor mari operatori, cu zeci de ani de experienţă în spate“. Spunea Ciucu în aprilie

22 de companii la cheremul lui Firea

Companiile înființate,  integrate într-un Holding Municipal, sunt privite ca o sinecură pentru anumite persoane apropiate cuplului Pandele Firea. În conducerea unei astfel de companii, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, printre administratori se află și Speranța Cliseru. Aceasta a fost prefect la Județului Ilfov, dar și administrator al orașului Voluntari, unde Pandele este primar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. de dl ciucu n-am auzit până acum, dar l-am apreciat întotdeauna !

  2. In data de 24 Octombrie 2017, dupa o ploaie obisnuita de toamna, Bucurestiul a batut recordurile de blocaj in trafic consolidandu-si pozitia de cel mai mare ambuteiaj european. In timp ce firmale de plantat panselute si borduri „duduie” tupeista nr 2 a tarii (Firea a lui Pandele din Voliniri, prima fiind Olguta lui Vadim….) nu sufla o vorba despre problema esentiala a oricarui oras modern: circulatia. Pentru PSD va fi „cald” la iarna….
    Romania-cea mai tara de….

    • Asa-i Fane , ca doar Firea a adus de la mamica ei aia din Moldova toate masinile din lume pe strazile din Bucuresti
      Ar fi trebuit sa recunosti ca ce a facut moldoveanca in orasul asta furat de prietenii tai, nu a facut nimeni.
      Dar daca este sarcina de la partid sa o injuri pe Firea, noi intelegem si te iertam.

  3. Adevărata provocare va fi la anul de sf paraschieva, când ea şi pandele vor trimite tot județul ilfov şi teleorman la lins de oase cu autocarele.

  4. Băi editat, așa se conduce și Viena și Parisul și Berlinul. Operatorii privați au ca principal obiectiv profitul, care în cazul utilităților publice se obține direct din buzunarul cetățeanului. Logic este ca cetățeanul să decidă cum să fie administrate utilitățile, nu să vină niște privați cu nau-hau și tarife nejustificat de mari!

  5. E mai bine sa vina niste membri de partid? Ce „nau-hau” pot oferi? Avem deja experienta directorilor de spital numiti politic, a directorilor de scoli si licee. Rezultatele nu sunt incurajatoare. Partidul Stat e in ofensiva (dar zice ca e gatuit de „Binom”)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.