Viorica Dăncilă se dezice de legea recunoştinţei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nici Guvernul României și nici PSD nu susțin proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întreținerea părinților.
„Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a spus Dăncilă.
Proiectul prevede obligația părinților de a-și întreține copiii și de a le asigura un trai decent și educația necesară. Totodată, documentul prevede obligația bunicilor de a-și întreține nepoții, acolo unde „nepoții minori, care necesită sprijin material, aflați în imposibilitatea întreținerii lor de către părinți au dreptul la întreținere de la bunici care dispun de mijloace suficiente”.
Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat de parlamentari PSD și ALDE, printre care și Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Un proiect idiot,bun de bagat pe gatul initiatorilor,cu putina apa!

  2. Cum nu este legea sustinuta de PSD si de guvern cand unul dintre initiatori este ministrul economiei, Badalau condamnat penal pentru furt de porumb de la CAP?! Veorico, da-l afara din guvern pe Badalau zis si „ficatel”!

  3. O tampenie , demna de parlamentari romani ! Copii sunt datori parintilor cu dragostea si respectul lor ! Fara nicio lege tembela , copii isi ajuta parintii si , nu uitati , ca , mai ales , parintii isi ajuta copii cu tot ce pot , pana inchid ochii ! Ajutorul dat de copii parintilor si invers este o chestiune de etica si morala si nu poate fi incorsetata in articole de legi ! Dragostea si respectul este o chestiune individuala si nu poate fi dimensionata prin legi si nici prin sume de bani !

  4. De obicei problema este in familii foarte sarace. Un om care are 5 copii..si catiga maxim 1200 lei sa fie obligat sa intretina si parintii…in loc ca statul sa acorde o pensie minima sociala.Statul se spala pe maini.

  5. Incep sa ma intreb cine o consiliaza pe d-na PM sa faca astfel de declaratii. Dar, indiferent cine este acel/accea binele este sigur ca nu i-l vrea. Nici ei, nici PSD-ului.

  6. Inițiatorii Legii Recunoștinței, parlamentari, printre care și șeful Comisiei Juridice din Camera Deputaților, nu știu că în Noul Cod Civil sunt legi clare ce reglementează acest tip de relații. Câteva exemple:
    Art. 523 Noul cod civil Divizibilitatea întreţinerii Persoanele între care există obligaţia de întreţinere şi ordinea în care aceasta se datorează
    Art. 524 Noul cod civil Creditorul întreţinerii Condiţiile obligaţiei de întreţinere
    Art. 525 Noul cod civil Dreptul la întreţinere al minorului Condiţiile obligaţiei de întreţinere
    Art. 526 Noul cod civil Comportamentul necorespunzător Condiţiile obligaţiei de întreţinere
    Art. 527 Noul cod civil Debitorul întreţinerii Condiţiile obligaţiei de întreţinere
    Art. 528 Noul cod civil Dovada stării de nevoie Condiţiile obligaţiei de întreţinere
    Art. 529 Noul cod civil Cuantumul întreţinerii Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
    Art. 530 Noul cod civil Modalităţile de executare Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
    Art. 531 Noul cod civil Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
    Ce să mai credem despre seriozitatea și oportunitatea legiferării ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.