Realizare de excepție! Cea mai avansată inimă artificială e dezvoltată la Iași

𝗠𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗖𝗲𝗮 𝗠𝗮𝗶 𝗔𝘃𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁ă 𝗜𝗻𝗶𝗺ă 𝗔𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹ă a fost câștigat de către echipa din Iasi a Universității de Medicină si Farmacie ”Grigore T. Popa” – MAVIS ARTIFICIAL HEART!! Echipa a participat în Texas, Statele Unite, la o competiție, care își propune să încurajeze și să sprijine cercetarea dedicata dezvoltării inimii artificiale.
Potrivit câștigătorilor, proiectul se bazează pe o echipă de cercetare, sub îndrumarea Dr. Alexandru Pleșoianu a cărui angajament și expertiză au fost cruciale în realizarea progreselor actuale.
”În urma evenimentului, am reușit să stabilim conexiuni cu numeroși profesioniști și instituții de renume, care se dovedesc a fi de o importanță crucială pentru dezvoltarea continuă a prototipului nostru.
Suntem dedicați inovației și cercetării pentru a revoluționa domeniul medicinei cardiovasculare, fapt prin care ne-am făcut remarcați în această călătorie și care ne-a adus un sponsor valoros și anume Caensus Gmbh, ce ne va ajuta să ne continuăm drumul de dezvoltare a produsului nostru.
Ținem să mulțumim Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS care ne-a susținut pe tot parcursul proiectului și Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași care ne-a asigurat toate condițiile de deplasare si participare la Conferința Societății Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas și care ne-a oferit posibilitatea să facem cunoscută munca noastră în rândul celor mai mari experți la nivel mondial”, mai arată ei.
Coordonatorul echipei din Iaşi, doctor în ştiinţe medicale Alexandru Pleşoianu, spune că spre sfârşitul acestui an vor începe testele pre-clinice pentru inima artificială la care lucrează alături de câteva zeci de studenţi, tehnicieni şi medici: ”Am plecat de la probleme, ce probleme au inimile artificiale actuale şi anume, durabilitatea scăzută, câteva luni până la doi ani, inimile actuale şi noi am făcut un concept pentru a putea funcţiona peste zece ani, efectele secundare, precum infecţiile, una dintre principalele cauze de scăderea a calităţii vieţii şi de deces. Noi reducem spre zero riscul de apariţie al acestor efecte alimentând wireless dispozitivul şi accesibilitatea. În momentul acesta, toate inimile, cele disponibile, sunt de o dimensiune atât de mare încât este inaccesibilă pentru copii, pentru că nu încape în spaţiul toracic, cât şi pentru persoanele de talie mai mică. Pentru femei în general este o problemă să poată să beneficieze de acestă terapie, iar noi am redus dimensiunile, am miniaturizat şi poate fi implantată de la copil până la adulţi de talie mare.”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

6 Comentarii

  1. „cât şi pentru persoanele de talie mai mică.”
    -au scos de pe piatza pachetele de tzigari alea mici,
    la jumate:
    despre ce discutam?????

  2. Ce-ar fi să nu mai proklamați succesuri pă linie, pînă nu se vede rezultatu’ final?
    Că e pline media dă Bukale dă realizărili în toate domeniili, ce se dovedesc mai apoi niște fî$$uri sau eșece pă linie: mini-țăntrale nukleare în premeieră mondeală (firma amerlocă ce a semnat kontraktu’ cu Bukale tocma’ ce dă faliment!), drone dă răzbel (cînd o zbura porcu’!), vehicule amfibii (cînd o zbura broasca!), transportoare blendate Peeroniya (nici măcar turelili nu se potrivea’ pă sașiu, cînd ajunsără la Mițil, sau unde…), podu’ zuspandatt dă la rayaua Ibrail a lu’ Tudose deja creapă pă la kolțuri, „dăcît” proektu’ dă kontinuare a penziilor șpețiale se dovedi fiabel păntru următorii 40 dă ani! La jaf, cea mai avansată tekhnologhiye dîn Lume……[Rumburak]

  3. Pleșoianu,Iași?
    -era o hahalera,
    parea cel mai evoluat(materialist dialectic,darwinist)
    dintre pesedei.
    (undeva intre molucae bivalva si melc:
    nici c’rici nici li”diccus)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.