Concluzia lui „Mitralieră”: „Corupţia este un termen desuet”

Update Deputatul PSD Cătălin Rădulescu consideră că propunerea ca anumite categorii de deţinuţi să-şi ispăşească pedeapsa la domiciliu sau în week-end este o măsură umană, firească şi europeană, iar termenul de corupţie este unul „desuet”.

Potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridică din Camera Deputaţilor, persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end, într-un centru special înfiinţat.

Cătălin Rădulescu a explicat propunerea la RFI: „Această iniţiativă a fost a mea şi a 49 de colegi PSD. Iniţiativa mea a fost făcută în vara anului trecut împreună cu mari magistraţi din România, unul dintre ei chiar care a fost la CEDO, deci foşti procurori şi foşti judecători de marcă din România şi ea arată şi copiază exact directiva europeană care va fi obligatorie de anul viitor în toate ţările din Europa, că ne place, că nu ne place. Dacă nu ne place, putem pleca din Europa şi atunci sigur, putem discuta balcanic”.

„Toată media este foarte nelămurită, dar ar putea foarte simplu să citească. Dacă ar intra pe Google şi s-ar uita la Comisia Europeană ce decizii şi ce directive europene sunt pe masa lor pentru a fi trimise după aceea ţărilor membre, pentru a fi implementate, obligatorii fiind, n-ar mai fi această chestiune”, consideră parlamentarul PSD.

„În Europa există şi o mentalitate din asta mai umanistă, la noi văd că devenim din ce în ce mai balcanici ţara asta, ne izolăm din ce în ce mai mult, iată că statele europene au decis că faptele, pentru că vedeţi dvs., termenul ăsta de corupţie îl folosim numai în România, în alte ţări europene este vorba de fapte, faptele care sunt de o anumită gravitate şi faptele care sunt foarte grave, ei au decis, aşa cum am decis şi eu cu colegii mei, că faptele până la trei ani, am făcut eu, după care a fost amendată până la cinci ani de zile (…), toate faptele care sunt până la trei ani, bineînţeles fără violenţă, numai că eu în plus am pus şi pentru persoanele care sunt peste 60 de ani, dar şi pentru persoanele care sunt cu boli incurabile, mamelor cu copii şi femeilor gravide, toate aceste categorii de persoane să facă puşcărie printr-o procedură alternativă şi anume puşcărie la domiciliu. Mie mi se pare o măsură umană, firească, europeană şi care oricum va fi obligatorie pentru statele din Europa, că ne place, că nu ne place”, a mai spus acesta.

Chestionat cum rămâne cu persoanele condamnate pentru corupţie, deputatul PSD a replicat: „Corupţie… că se cheamă furt sau se cheamă înşelăciune sau se cheamă evaziune fiscală sau se cheamă cum vreţi dvs., este acelaşi lucru, corupţia asta e un termen aşa de desuet, încât uitaţi-vă că în ultimul an de zile e din ce în ce mai greu să vorbeşti despre corupţie. Care corupţie? Corupţia pe care a făcut-o sistemul paralel când a încheiat protocoale, despre această corupţie vorbim? Că dacă vorbim despre corupţia asta, corupţia asta-i foarte gravă (…). Adică despre care corupţie vorbim noi, corupţia inventată, despre dosare fabricate? Despre care corupţie vorbim?”.

Despre protocoalele secrete

Cătălin Rădulescu a mai susținut, referindu-se la protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar, că e „ceva de noaptea minţii”.

„În momentul în care noi constatăm şi alţii din interiorul sistemului devoalează chestiuni atât de grave, prin care s-au cerut informaţii despre toate firmele din România, ca să se dea nu ştiu unde, poate s-au dat afară şi dacă s-au dat afară e vorba de trădare naţională, e mai grav, deci cineva a vrut să aibă toată baza de date a oamenilor de afaceri români nativi, adică să distrugem tot ce înseamnă om de afaceri român, să vină străinul în ţara noastră să ia totul. După care am văzut protocoale încheiate cu ÎCCJ. Cum putea SRI-ul? După nici o minte, nici în America, nici în Europa nu se poate imagina că SRI-ul împreună cu procurorul putea să încheie un protocol cu judecătorul. Deci e ceva de noaptea minţii”, a declarat deputatul.

„Dacă au existat astfel de lucruri, asta înseamnă că cineva şi-a dorit să facă un black list pentru tot ce înseamnă oameni politici români şi oameni de afaceri români, acest black list a fost semnat de anumiţi indivizi, iarăşi nu mai este SF şi trimis spre Bruxelles, după care s-a luat o hotărâre ca aceşti oameni de pe black list să fie distruşi. Cum? Păi, oameni din SRI să implementeze un sistem de ascultare, după care după ce au implementat acest sistem de ascultare, să extragă din aceste ascultări numai ce le-a convenit lor, să constituie un dosar tot cei de la SRI care n-aveau nici un drept legal să facă acest lucru, deci a lipsit pur şi simplu cercetarea penală, după care au dus dosarul să-l dea procurorilor şi procurorii să plece la judecători cu un bileţel”, a mai afirmat Rădulescu.

În acest context, Cătălin Rădulescu solicită rejudecarea tuturor dosarelor de după 2009: „Dacă aceste lucruri sunt clare şi evidente, eu o să propun ca toate dosarele care s-au făcut după 2009 să fie prin lege revizuite. Judecătorii oneşti, care au acest drept constituţional inamovibil să judece după probe şi nu după ce se dă de unii sau de alţii, trebuie să ia fiecare dosar, cu calm, cu intuiţie, cu probe şi trebuie rejudecat fiecare dosar. Au intrat oameni în puşcărie, care poate sunt nevinovaţi, alţi oameni au fost condamnaţi la cinci ani, la şase ani, la şapte ani, la opt ani, în anii anteriori şi acum la Înalta Curte, la completul de cinci, sunt achitaţi pe bandă rulantă, dar între timp oamenii ăia şi-au pierdut familii, şi-au pierdut afaceri, şi-au pierdut prestigiu, şi-au pierdut onoare (…), atunci noi avem un singur lucru de făcut, ca să depistăm şi să arătăm poporului român ce a făcut această poliţie politică în aceşti ani de zile şi să îndreptăm legislaţia, pentru asta suntem trimişi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8531 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Coalitia penalilor încearcă să transforme un Act inter-instituţional într-o catastrofă planetară, sursa subdezvoltării României., vezi Doamne!
    Nu, dragi penali, nu e aşa!
    Oricât de prost sau controversat o fi fost acel Protocol, el a dus la Prinderea şi Condamnarea a sute de CORUPTI ca voi, cei care vă temeţi acum pentru viitorul vostru!

    Miza PSD-ALDE e uriasa: vrea ca prin Denunţarea Protocolului să obţină Efecte Juridice, in final Dragnea, Taricenau si restul penalilor sa SCAPE de Dosarele penale!
    De aceea investeşte PSD-ALDE impreuna cu Televiziunile de casa atât de mult în demolarea fiecărei virgule din document.
    Iar la adăpostul zgomotului asurzitor, Coalitia hotilor încearcă să treacă un Proiect de lege care să-i lase pe Corupţii Condamnaţi să facă Puşcăria ACASA.
    Si sunt convinsa ca nu se vor lasa pana nu vor reusi!
    In timpul asta, viata Romanilor votanti NU e deloc cum le-a promis Dragnea: Nemultumirile fata de MINCIUNILE PSDiste sunt evidente, Protestele sunt si ele la ordinea zilei, dl Dragnea NU mai prunuta macar cuvantul Program de guvernare iar Virgula celebra e data Disparuta de mult!
    Rusine, mincinosilor si penalilor!

    • Credeti ca ar fi lipsit de logica daca la intrarea in fiecare dintre cele doua Camere s-ar afisa vorbele demonicului Tano,din celebrul serial „Caracatita”:”coruptia este un adevarat lubrifiant pentru democratie”?

    • @Dan: CRED ca Romania e in mare PERICOL daca am ajuns ca anchetatii penal si puscariasii sa fie lideri de opinie pe teme legate de Statul de drept!
      Sunt de ACORD cu Desecretizarea protocoalelor incheiate cu SRI, daca vrem sa intelegem cu adevarat despre ce e vorba, ca sa stim cum au functionat institutiile astea ani de zile, dar mai ales, sa fim atenti la cei care emit opinii, pentru ca NU putem lasa anchetatii penali si puscariasii sa fie lideri de opinie pe teme legate de statul de drept.
      Pentru unii e un interes personal in spatele desecretizarii acestor Protocoale, pentru ca ei au miza imediata si personala, sunt TOTI astia anchetati de diferite Instituttii ale Statului Roman.
      Analiza acestor Protocoale trebuie facuta repede de cei in Drept, de Exerti in DREPT, NU de vuvuzelele de la RTV si Antena 3 sau de Ciuvica si Dragnea si Tariceanu si Mitraliera!
      A existat o LEGE in baza carora au Functionat aceste Protocoale?!
      Mi-e greu sa inteleg sau sa cred ca au fost incheiate ILEGAL, atata timp cat TOATE Institutiile Statului Roman au avut Protocoale incheiate cu SRI.
      Primul Protocol a fost incheiat in 2003, pe vremea lui A. Nastase si a lui I. Iliescu, cand Romania negocia sa intre in UE si NATO iar Coruptia era in floare!
      „Primul protocol de cooperare încheiat între SRI și procurori a fost semnat în timpul guvernării Năstase–Ion Iliescu, potrivit dnei Kovesi.

      Kovesi a dezvăluit Marți la Europa FM că, înainte de 2009, existau 3 Protocoale semnate cu SRI.
      Un protocol semnat în 2003 între PNA şi SRI (când președinte era Iliescu și premier A.Năstase), care se aplica de către DNA şi care a fost denunţat prin Protocolul semnat în 2009, desecretizat la sfârșitul săptămânii trecute. De asemenea, mai exista şi un alt protocol semnat de Parchetul General şi SRI şi un al 3-lea semnat de Parchetul Curţii de Apel şi SRI.

    • Coaliția Editat! La fără frecvență vor face pârnaie ăia care te vor specializa în tehnici poștale. Ai impresia ca un dobitoc poate fii altceva decât un dobitoc, o vacă, dacă asa îți place?

  2. Asta-i un exemplar de cum un toparlan cu patru clase face legea si da lectii de morala poporului.
    Partidele sunt pline de tupeisti analfabeti insetati de a face avere cu orice pret, cu pretul tradarii Romaniei.
    N-avem nici o sansa daca asteptam ca demascarea abuzurilor sistemului corupt de puterea nemasurat de mare va duce automat la eliminarea coruptiei si betiei de putere.
    Pane ce PSD-ul si PNL-ul nu vor face curatenie in propriile ograzi, Romania va avea numai lideri mitocani, grobieni si analfabeti precum Oprea, Maior, Orban etc

    • 99% dintre PSDisti sunt asa!
      Semianalfabeti, incompetenti, impertinenti, mincinosi, cu Diplome luate la ceas de seara la celebrele „fabrici de diplome” de la Targoviste, Alexandria, Bucuresti, Drobeta-Tr. Severin, Constanta…

  3. RDULESCU, este tocmai unul din cei care au contribuit din plin la distruigerea institutiklor statului roman, unul din cei care „vor doar privilegii” fara a se supune vreunei legi, oameni corutpi pana-n maduva oaselor, gata sa vand tara oricui da mai mult. Amintivi-va de ultima perioada a imperiilui roman cand, cine platea mai mult ajungea imparat, fara a avea nici o valoare, Romania nu este in situatia aia „de imperiu” dar datorita coruptilor care ne conduc, suntem pe aceiasi pozitie. Condusi de cei mai nenorociti indivizi pe care i-a nascut natiunea romana.

    • Asta si vor in continuare: sa DISTRUGA Toate Institutiile Statului Roman ca sa fure liberi si linistiti!

  4. Baiatul asta, de fiecare data cand deschide gura… e bine sa iti iei calmantele sau sa nu il asculti. Intr-o tara serioasa ar putea fi usor acuzat de port ilegal de creier. In Romania i se publica toate ineptiile ca si cand ar fi informatii deosebit de importante. Ce a spus un profesor, un cercetator, un scriitor ajunge rar in mass-media. In rest ce spun alde jiji si alti dezaxati – duduie presa. Si va mai mirati de ce a murit presa romaneasca.

  5. Corupția este un termen desuet pentru că este ca și legalizată de către PSD-ALDE, este un fel de sport național. Așteptăm să vedem la televizor în direct primul concurs parlamentar cu tema „Cine fură mai mult.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.