Românii în lume, de Ziua Națională a României

Ruxandra-Donose-foto-Nicolae-Alexa

Mezzosoprana Ruxandra Donose și Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, dirijată de Gabriel Bebeșelea, vor susține un concert la Roma în data de 28 noiembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României.

 Accademia di Romania, în colaborare cu Ambasada României în Italia, Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, Muzeul Național „George Enescu“ din București și Accademia Nazionale „Santa Cecilia“ din Roma, propune organizarea unui concert cu ocazia Centenarului Marii Uniri, dar și a Zilei Naționale a României, în data de 28 noiembrie 2018, în Sala Sinopoli a Auditorium Parco della Musica din Roma și o expoziție foto-documentară intitulată „George Enescu în vremea Marelui Război 1914-1918“, realizată de Muzeul Național „George Enescu“, în Foaierul Sălii Sinopoli – Auditorium Parco della Musica din Roma,în data de 28 noiembrie 2018.

Cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României 2018, atât concertul susținut de mezzosoprana Ruxandra Donose, acompaniată de Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, dirijată de Gabriel Bebeșelea, cât și expoziția foto-documentară documentară „George Enescu în vremea Marelui Război 1914-1918“, realizată de Muzeul Național „George Enescu“ din București, contribuie la promovarea muzicii clasice românești în rândul publicului italian și internațional de la Roma, dar și în rândul membrilor comunității românești.

Vor fi interpretate de către Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca imnurile României, Italiei și cel al Uniunii Europene, ultimul marcând și preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

 

Concert de Ziua Naţională a României „Centenar muzical – un secol românesc“ la Stockholm

Alexandru Tomescu

Concertul din 27 noiembrie va fi susţinut de pianista Angela Drăghicescu și de violonistul Alexandru Tomescu sub conceptul „Centenar muzical – un secol românesc“, care urmărește aducerea unui omagiu activităţii şi sacrificiului poporului român si al personalităţilor româneşti, pe tărâm naţional şi internaţional. Conceptul este dedicat Centenarului Marii Uniri prin omagierea marilor compozitori români: Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mihail Jora, Constantin C. Nottara, Mircea Chiriac, Dumitru Capoianu și Constantin Dumitrescu.

 

Institutul Cultural Român de la Lisabona în colaborare cu Ambasada României în Republica Portugheză, celebrează Ziua Națională a României la Lisabona în contextul Centenarului Marii Uniri, în data de 28 noiembrie, la Teatrul Municipal São Luiz din Lisabona, printr-un concert de excepție în interpretarea lui Alexandru Tomescu (vioară), acompaniat de Angela Drăghicescu (pian).

Alexandru-Tomescu-si-Angela-Draghicescu

Celebrarea Zilei Naționale a României – recital extraordinar „Maeștri ai muzicii românești“, la Muzeul de Artă din Tel Aviv

Perioada: 30 noiembrie – 5 decembrie 2018

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Ambasada României în Statul Israel, organizează un eveniment muzical, în vederea celebrării Zilei Naționale a României, sub egida Centenarului Marii Uniri și în contextul aniversării a 70 de ani de relații bilaterale neîntrerupte între România și Israel, în data de 2 decembrie 2018, la Muzeul de Artă din Tel Aviv.

Recitalul extraordinar „Maeștri ai muzicii românești“ va fi susținut de Ilinca Dumitrescu (pian) și Vasile Macovei (fagot).

Ilinca Dumitrescu (pian) și Vasile Macovei (fagot)

ICR Londra prezintă, în perioada 25-27 noiembrie, în cadrul programului permanent Cinemateca românească, o selecție de filme parte din proiectul „100 de ani de film românesc“. Fiecare proiecţie va fi însoţită de o prezentare a filmului şi de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu spectatorii. Acest proiect reprezintă prezintă publicului britanic și românesc din capitala britanică o selecție a celor mai bune filme, vechi și noi, cu temă istorică și de a promova cinematografia românească și din perspectivă istorico-documentară.

 

Institutul Cultural Român de la Paris prezintă, în perioada: 1 decembrie 2018 – 28 februarie 2019,  cu ocazia Zilei Naţionale a României, în cadrul Sezonului România-Franţa, expoziţia „100 ans d’intimité – Les roumains qui ont fait la France“ / „100 ani de intimitate – Românii care au construit Franţa“, concepută şi curatoriată de Marcela Feraru, care va fi inaugurată pe gardul Panthéonului din Paris în data de 1 decembrie 2018 Odată cu inaugurarea din 1 decembrie, evenimentul va marca totodată şi Centenarul Marii Uniri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.