Separația și diferențierea opiniilor în stat

Amestecul opiniilor, pentru a eluda responsabilitățile punctuale, a fost una dintre strategiile mediului infracțional politic. Separarea opiniilor nu este doar necesară, ea face posibile criteriile autoreglementării. Focalizarea opiniei publice pe opiniile/ declarațiile oamenilor politici este o formă de control a derapajelor instituționale. Oamenii politici români au depășit continuu rigoarea impusă de parcursul mandatelor, situându-se într-un speculativ caracteristic presei bulevardiere, fără a fi sancționați în timp real.

Credibilizați de o presă creată special în acest scop, foarte mulți politicieni și-au petrecut timpul mandatului în totalitate în studiouri de televiziune, neutralizând astfel efectele opoziției publice. Ar fi fost normal ca nesfârșitele dezbateri privind desfășurarea procesului legislativ și activitatea guvernului să fie veritabile exerciții jurnalistice și nu subminarea catastrofală a acestora.

Lupta politică dusă la tv a scos din culpă derapajul politico-administrativ uriaș în care a fost aruncată România. Separarea jurnalismului de manipularea politicianistă poate redirecționa standardele eficienței. S-a reușit până acum o compromitere inadmisibilă. Presa a intrat astfel în moarte clinică, iar politica oficializată a devenit o sursă exclusivă pentru corupție și dictat.

Reformularea legii audiovizualului ar trebui să redea jurnalismului autonomia necesară cu scoaterea dintr-o captivitate severă, fapt de corupție. Așa cum emisiunile electorale poartă o siglă specifică, nu altfel ar trebui să fie promovați oamenii politici în mass-media.

Vedetismul disproporționat al unor personaje politice care au distrus România a transformat jurnalismul în participant la infracționalitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Acum 15 ani mari trusturi de presa din Franta au fost cumparate de ebbrei veniti din Maroc cu scopul de a forma o opinie publica franceza pro emigratie si anti DEGAULL adica anti nationalista si pro americana.Lafel mari ziare si TV internationale au fost cumparate tot de ebbrei pro democrati americani. La noi vedeti dvs jurnalistii cate TV si ziare sunt cumparate tot de ebrei si oamenii lui sorosh fie ei francezi germani..etc
    Si atunci LAUTARII JURNALISTI canta cum le zice PATRONUL GLOBALIST.

  2. „Jurnalismul” a devenit putere securista in stat, transformandu-se din mijloc de ajutor al oamenilor si pentru informarea acestora prin obiectivitate, in instrument de impunere a unui mod de gandire demn de experimentul Pitesti. Multumesc pentru articol !

  3. A si inceput Iridenta Maghiara sa muste,rahatul asta cu ochi de Kelemen a primit „verde”de la Buda!Voi vota de 1 milion de ori un sas,si nu voi vota niciodata un maghiar sau un evreu,traitori in Romania!
    Este o deosebire uriasa!

  4. Zice autorul: „Reformularea legii audiovizualului ar trebui să redea jurnalismului autonomia necesară „. Cine i-o fi spus ca cei din presa chiar doresc asa ceva?! Poate cei de pe Luna or dori autonomie. Cei de aici, de pe Terra, nu vor decat BANI. Iar pentru BANI sunt dispusi sa faca/zica/scrie ORICE.

  5. ‘Presa a intrat astfel în moarte clinică,’, ei aș, prosperă în catacombele online-ului (plătită de unii sau alții) unde informația capătă valoare de ‘câh’ sau ‘wow’ în funcție de dorința celui care plătește. ‘Gurile rele’ spun că ar practica cea mai veche meserie din lume !

  6. Nu-mi place Sica Mandolina Orban dar mi-a placut c-a pus paltonaru’ in imposibilitate, Cred ca si Sica s-a saturat de attitudea lui geaca rosie! Sper ca PSD sa aiba motiune de cenzura si sa-l trimita la Sibiu pe…paltonar. CEVA NU MERGE, FALSIFICATOR DE ACTE!

  7. #Jardan – Din cat se vede cu ochiul liber, spre deosebire de sasi ungurii au onoare si o si practica, chiar daca nu pentru cauze onorabile. Nu-mi place sa spun acest lucru, dar nu am ce face, asta-i adevarul trist. In ce priveste articolul, postarea lui #singur exprima si ea un mare adevar, chiar daca acesta frizeaza tragicul.

  8. Evident că nu se face jurnalism in romania,. Ceea ce se invăța despre jurnalism, e de mult uitată, Să audiezi toate părțile, să ai sursa de informații confirmată din incă două părți,. Păi astea românu le prinde greu și le uită repede. In schimb mai toți sunt activiști de partid, inregimentați, acoperiți,. Asta e și ca o confirmare a justiției strâmbe, a lipsei statului de drept. De vrei o presă cât decât corectă, obiectivă, vezi presa maghiară și din romania,..și ia notițe..

  9. daca Jardan Durais s-ar numi Ion Dumitrescu ar vota desigur romani …..
    Extrem de oportun acest articol , ATENTIE Autoritati !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.