Și la vară va fi coșmar cu prețurile la gaze!

Directorul general al Engie România, Eric Stab, a declarat că venirea unei ierni friguroase va goli depozitele de gaze şi va provoca o cerere mai mare la vară pentru gazele naturale, deci preţurile la gaze anul viitor ar putea fi relativ ridicate.

„Nu ştiu ce se va întâmpla cu preţurile. Din păcate, mă tem că nimeni nu ştie ce se va întâmpla. Nimeni nu se aştepta la această creştere dramatică a preţurilor la nivel angro din ultimele 6 luni. În fiecare zi suntem cu toţii surprinşi de faptul că preţurile cresc, deşi ele se află la un nivel record. Sincer, nu ştiu ce se va întâmpla. Foarte important este ce fel de iarnă vom avea. Dacă avem o iarnă foarte friguroasă va fi o presiune mai crescută asupra preţurilor de angro, care va avea un efect ulterior şi după perioada următoare (după iarnă, n.r.), pentru că depozitele vor fi golite pe timpul iernii şi vor trebui să fie reumplute, ceea ce va genera o cerere mai mare în lunile de vară. În acest caz, s-ar putea să ne confruntăm cu preţuri relativ ridicate (anul viitor, n.r.). Nimeni nu ştie ce va urma. Este important să ne asigurăm că există noi surse de gaz care intră pe piaţă, pentru că avem, la momentul de faţă, un dezechilibru între cerere şi ofertă”, a spus Eric Stab, în cadrul Romanian International Gas Conference.
Conform acestuia, societatea pe care o conduce nu are altă opţiune decât să transfere consumatorilor preţurile ridicate la care cumpără gazele naturale de pe piaţa angro.

„Legat de intervenţia autorităţilor pe piaţă, prin ordonanţe de urgenţă şi apoi printr-o nouă lege: ca să fiu sincer, exista o nevoie de a face ceva, pentru că preţurile ajunseseră la un nivel care în mod clar nu mai era sustenabil (…). Cred că era de înţeles că autorităţile române au decis să intervină. Ce am fi dorit sau ar fi fost binevenit ar fi fost să avem mai multă interacţiune şi mai multă consultare cu părţile implicate, inclusiv cu furnizorii şi aş spune şi mai multă deschidere faţă de propunerile noastre, pentru că situaţia este foarte dificilă pentru furnizori. Şi noi suntem foarte dornici să ne asigurăm că gazul rămâne accesibil pentru clienţii noştri, la urma urmei noi îl cumpărăm pe piaţa angro la preţuri foarte mari şi din păcate nu avem altă opţiune decât să transmitem mai departe aceste costuri ridicate, deci este şi în interesul nostru să găsim soluţii. Legislaţia care a fost adoptată este complexă”, a mai spus Eric Stab.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Vara consumul casnic se reduce de cca 100 de ori,asa ca lasati vrajeala,e clar ca trebuie sa se ia masuri impotriva lacomiei corporatislor din energie

  2. Pai da tu arme la ucrainieni sa traga cu ele in rusi si o sa-ti dea rusii gaze.

  3. Ce face franțuzul ăsta! Se vaită că o să aibă și la vară profituri fabuloase obținute pe spatele românilor! Măi să fie! S-a întors lumea cu susu-n jos.

  4. pana nu iesim in strada impotriva acestor paraziti ordinari pe resursele noastre VOM CRAPA DE FRIG IN CASE! TREZITI-VA OAMENI BUNI! TREZITI-VA ODATA! nationalizarea resurselor naturale acum !

  5. Povești de adormit copiii. Dar ce te faci că oamenii mari au dat în mintea copiilor și cred că tot ce zboară se mănâncă.
    Totul e minciună, acoperitoare pt a scumpi energia.
    Nu mare mi-ar fi mirarea ca Romgaz, Transgaz, și , ce cv mincinos, furnizori răspund la aceași comandă, sînt de fapt în mâna celor ce conduc lumea. Dar ce vorbesc numai de cele de la noi, Gazprom, Shell, BP numiți și numiți, de stat sau private, toate sînt în mâna lor. Concurența este de ochii lumii, nu este. Cum altfel cînd toate fac la fel. Gândiți-vă numai la „răspunsul covid” la fel peste tot în lume.

  6. Daca stai dupa piatza de angro care si aia astapta sa o jongleze rusii cum vor si sa fitzi numai simpli intermediari care dormiti pe voi la birouri,o sa lesinatzi pe marginea drumului.Duceti-va la producatori,inchiriati nave specifice si aduceti gazul de la altii cum iau inglejii de la Qatar,daca nu se baga Iranul sa mai se joace cu drone si pocnitori contra vaselor,ca rusii au lucrat din greu ca sa ramana singuri pe piatza europeana,ca nu degeaba si-au bagat ei coada in Siria ca nu cumva sa se mai faca vreo conducta cu gaz pe acolo pentru Europa si sa-i concureze pe ei si sa nu poata nici sa shantajeze ei cum vor si pe cine vor.

  7. Ne așteaptă un jaf de proporții. Toate preturile vor crește! Toate impozitele vor crește! De ce? Mai întâi puneti-va întrebarea: „Cât timp alocă pentru dezvoltarea personală un om care luptă pentru supraviețuire?” Știți care e răspunsul? 0 secunde / zi. Eu am scris și repet: desființarea națiunii române este inevitabilă, ruperea „ținutului secuiesc” e abia începutul (2022) iar distrugerea națiunii în 2024. Nu poți construi nimic cu un popor care nu are din ce trăi, acel popor va fi o națiune de sclavi iar pentru a nu se răzvrăti sclavii trebuie separați: o parte îi va avea Ungaria, o parte Rusia ocupând parțial Marea Neagră și estul țării! Credeți că ne va veni cineva în ajutor? Va spun că nu! Există soluții să nu se întâmple asta? Da, dar nu le va implementa nimeni pentru că toți cred că America și NATO ne vor proteja. Vă spun că nu, nimeni nu protejează o țară fără resurse (România nu mai are oficial resurse, au fost date gratis toate altor țări din Europa; asta nu se scrie in media cum nu se scrie nici despre morții după injectare sau morțile subite zilnice). Știu, credeți că vorbesc dodii dar se va întâmpla, e iminent.

  8. Trăiască conducătorii noștrii, mari specialiști, de ce iau lăsat să mărească preturile din momentul in care tu dai ordonanța ptr populație și din ian2022 mărești preturile?Oferte numai până când se da subvențiile? ,din aprilie ce va fii, marii și mai mari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.