Sondaj: Ce spun părinţii despre închiderea şcolilor

47,2% dintre părinţi consideră că închiderea şcolilor nu este una bună pentru sistemul de educaţie, iar 45,2% dintre ei consideră această decizie ca fiind una necesară, conform unui sondaj al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP).

„Având în vedere rezultatele obţinute, FNAP consideră că educaţia trebuie să primeze, în orice formă ar fi desfăşurată, dar nepierzând din vedere inegalităţile care vor apărea în ceea ce priveşte accesul la educaţie al copiilor aflaţi în medii defavorizate şi recuperarea decalajelor educaţionale inerente perioadei pe care o traversăm”, transmite Federaţia Naţională a Părinţilor.

La întrebarea despre măsurile care ar trebui luate de autorităţi pentru a elimina inechităţile apărute ȋn educaţie din cauza COVID-19, 63,8% părinţii sunt de părere că dotarea unităţilor de învăţământ cu laptopuri/tablete pentru elevi şi cadrele didactice ar trebui să primeze, 45,5% dintre ei cred că asigurarea conexiunii la internet pentru elevi şi cadrele didactice este o altă soluţie, 41,3% au menţionat crearea unor biblioteci virtuale cu lecţii înregistrate cu acces gratuit, iar doar 23% dintre părinţii repondenţi sunt de părere că o soluţie poate fi şi desfăşurarea de activităţi remediale peste vară sau atunci când situaţia epidemiologică o va permite.

Sondajul FNAP a fost realizat în perioada 2-5 noiembrie, pe un eşantion de 95.224 de respondenţi din Bucureşti – 31%, Braşov – 17.4%, Arad – 12.9%, Teleorman – 8.2%, Mureş – 7.4%, Iaşi – 5.2%, Neamţ – 4.8%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. O decizie foarte proastă!Trebuie să se închidă unde sunt probleme. Focarele sunt în altă parte nu în școli. Nu se face nicio analiză.In Craiova școlile sunt de 3 săptămâni închise,de unde focar în școli, dacă ele sunt, deja închise.Scoala copiilor mei este închisă de 5 săptămâni! Cum să se îmbolnăvească la școală, dacă sunt deja închise?

  2. @Florin, orice masura e discutabila, mai ales ptr cei ce nu sunt specialisti in domeniu. Dar suntem romani, si ne pricepem SI la tot, nu?
    Scoala nu trebuie sa fie focar, asa cum nici trasnportul in comun nu s-a dovedit a fi. Nu au intrat 1000 de oameni sanatosi intr-o statie de metrou si au iesit 100 bolnavi. Nici la restaurant nu au fost 100 persoane sanatoase si au iesti 10 bolnavi. Problema este ca ORICE aglomerare umana raspandeste boala. Fie scoala, loc de munca, transport in comun…etc. Eu vad incompetenta guvernantilor dar si nesitirea prostia crasa a cetatenilor. Poate vine momentul in care dpdv COVID statul se va prabusi si vom ramane noi, fiecare pe cont prorpiu. Si atunci vom tipa sa vina cineva sa ne ajute ca noi nu suntem capabaili sa facem NIMIC sa ne protejam? Si vine momentul ( in unele tari occidentale(!) a venit deja) in care ramai cu ce te duce capul si simtul raspunderii.
    Nu exista garantia ca si facand tot ce ti se recomanda eviti imbolnavirea ta si celorlalti daca tu deja esti bolnav, dar macar trebuie sa incercam sa ne protejam si sa nu fim ticalosi si sa nu ne pese de ceilalti pe motivul infantil de „botnita”.

  3. E corect. Copii fff rar prezintă simptome. Și atunci sunt purtătorii perfecți ai virusului. Daca iei o coala dintr-un oraș mare și faci teste o iei la fugă. Până bine in martie vaccinul Romania va fi imunizata natural peste 70 la suta

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.