Studiu: Ce risc este la copii în comparație cu adulții

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții în ceea ce priveşte contractarea virusului, arată un studiu publicat vineri. Diferenţa constă în simptomatologia COVID. Cei mici au simptome care durează mult mai puţin decât în cazul adulţilor.

Cercetarea, publicată în jurnalul medical JAMA, vine la doar o zi după ce Pfizer şi BioNtech au cerut oficial autorizarea de urgenţă a unei doze mai mici de vaccin, pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Concret, studiul arată că cei mici tind să fie asimptomatici (52% din copiii sub 4 ani nu au simptome de boală, 50% din copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi 45% din cei care au între 12 şi 17 ani). Prin comparaţie, doar 12% din adulţi au fost asimptomatici.

„Studiul arată că de la începutul pandemiei de COVID, copiii de toate vârstele (inclusiv sugarii şi copiii foarte mici) au risc asemănător de infectare cu SARS-CoV-2 ca şi adulţii”, spune medicul Flor Munoz, pediatru şi specialist în Boli infecţioase de la Spitalul de copii din Texas, după ce a citit cercetarea.

Specialiştii recomandă guvernelor şi autorităţilor să ia în calcul rolul pe care copiii îl joacă în pandemia de COVID, în special în ceea ce priveşte infectarea cu SARS-CoV-2, precum şi carantinarea şi tratarea acestora.

La cercetare au participat peste 1.200 de copii şi adulţi din Utah şi New York (SUA), în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.

În ceea ce priveşte spaţiile cu risc mai mare de infecţie, cei mai mulţi oameni se îmbolnăvesc acasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. O sa vezi bai trompetistule ce efect bumerang o sa aiba propaganda asta, in scurta vreme….

  2. De ce am crede acest individ, medic din texas, daca e vizibli planul pe proprialor piele?! Eu stiu(informatii certe), copii la fel si cetatenii au imunitatea buna din nastere, afectati sunt cei nealimentati corect, cei stresati, cei care au o viata grea, dar, copii care au fost hraniti la san peste 8 luni de zile si au atmosfera placuta in casa, familie si in institutia cresa, gradinita sau scoala, racesc normal dar nu se pune problema covid! Diar un dement poate sa afirme si sa dea asemenea diagnostic! Caz concret: copilas de 18 luni, raceala puternica si eruptie pe piele din cauza virusului! Tratament: creme, supozitoare, sirop, fara injectii sau tratament medicamentos care distruge organismul, si obligatoriu la control in doua saptamani, dar in caz de urgenta, imediat la spital si tot cu acest tratament sub observatie medic este! In maximum 10 zile, copilasul s-a vindecat, doar tusea mai era dar slabita! Sa nu imi spuna mie ca nu se poate trata! E caz concret in strainezia unde medicii au grija reala de viata oricarui cetatean indiferent de varsta! Dar in Romania, nu exista omenie, umanizare, tratament care sa vindece la modul real! Este dezinteres real!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.