Tăriceanu: E o dovadă în plus a existenței statului paralel 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, legat de mandatul de ascultare/localizare pe numele său, într-un dosar din care s-a desprins cazul Microsoft, că nu a fost anunțat de mandat, iar situația denotă existența statului paralel.

„Interceptarea unuia din candidati în procesul electoral duce la suspiciuni si la acuzații grave legate de deformarea procesului electoral, pentru că se creează avantajul unuia din candidați. E dovadă în plus legat de existența statului paralel în România. Vreau să văd care este baza legală pe care s-au făcut interceptările. Alte instituții aveau dreptul să facă parte din partea de procedură judiciară?Din câte știu, nu. Conform legislatiei, trebuie să vă aduc la cunoștință că nu am fost informat, desi exista obligativitatea să fiu”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, vineri, că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ţinta fiind Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 şi din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidențialelor din 2014.

Fostul ofiţer SRI susţine că mandatul a fost dat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, şi se referă la fapte din anii 2000.

Din acest dosar, s-a desprins ulterior dosarul Microsoft, potrivit lui Dragomir.

„În perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici din România s-au aflat sub un mandat de interceptare extrem de strict care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfăşoară în timpul campaniei prezidenţiale. Campania prezidenţială a avut loc la finalul anului 2014 ori acest mandat, unul dintre cele mai dure mandate pe care eu le-am văzut vreodată şi care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicaţiilor, dar şi supraveghere video, audio a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice specifice. Este un mandat care are peste 80 de persoane ca ţinte”, a declarat, vineri. Daniel Dragomir, într-o conferinţă de presă..

Mandatul, spune Dragomir, a fost acordat de către colonelul Valentin Şelaru, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Acest mandat, luat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, se referă la fapte din anii 2000. Din acest dosar mai stufos, s-a desprins ceea ce ulterior s-a numit dosarul Microsoft. Însă acesr dosar pe care eu vi-l prezint se referă la un lucru mult mai grav, şi anume la acte de poliţie politică împotriva conducătorilor legitimi ai ţării”, a completat fostul ofiţer SRI.

Printre cele 80 de persoane interceptate şi localizate se numără Călin Popescu Tăriceanu, la acel moment preşedinte al Senatului şi candidat la alegerile prezidenţiale, Vasile Blaga, care la acel moment conducea campania electorală a unuia dintre candidaţi, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian, Radu Stroe, Eugen Orlando Teodorovici, Ioan Rus, Borbely Karoly, Enache Jiru, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Marian Săniuţă, consultantul Bogdan Teodorescu, generalul Toma Zaharia, Sebastian Vlădescu, Vlad Moisescu, Ioan Moraru, Daniel Funeriu, Valerian Vreme şi Gabriel Berca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

6 Comentarii

  1. @Ion, Gheorghe si Maria … : da, „el e bibicu'”, adica Ponta Victor Viorel. Citeste articolu’. Tradare, tradare, da’ s-o stim si noi …

  2. Indiferent de tabăra politică, de simpatia Est sau Vest(deşi ar trebui să fie DOAR România!, în rest, „simpatii” din interes), pe mine m-a „electrocutat” fraza lui Dragomir, fost şef SRI, deci DIN INTERIORUL SISTEMULUI: „Însă acest dosar pe care eu vi-l prezint se referă la un lucru mult mai grav, şi anume la acte de poliţie politică împotriva conducătorilor legitimi ai ţării”! Nu mai există comentarii, ţi se taie respiraţia, mai ales că această „poliţie politică” bi- sau tri-cefală, bi- sau trinom NU ascultă de ordine interne! Şi mai e ceva: atenţie uriaşă la „cuiul lui Pepelea”(infiltraţi), la diversiunile serviciilor străine şi la cumplitul război psihotronic! Dacă se produce breşa în baraj, Ţara este cucerită definitiv! Pe cine ştie câte decenii sau… secole!

    • Cip cirip ! Cip cirip ! Cip cirip ! Asta mai lipsea : statul paralel a dezlantuit razboiul psihotronic !

    • Nastratin Hogea, geaba îi dai cu ciripitul, citeşte atent, căci Nastratin nu era doar hâtru, era şi înţelept! Cei ce trag sforile din spatele sau umbra tronurilor, ACEIA sunt „statul paralel”, iar bi- sau- tri-nomul nu-s decât o parte din arsenalul războiului hibrid, ce-l include şi pe cel psihotronic! Taaare mă tem că din „statul paralel” lipsesc „ai noştri”, ce sunt doar folosiţi, partidele îs puse pe linii moarte, vânate, hărţuite…, figuranţi „aleşi”! Căci, inevitabil, sunt putred de corupte[intră în jocul „Dosariadei” Stăpânului Dosarelor!], puse să se hârjonească sau păruiască. Ce vrei maimuţă mai performantă ca usr sau penalii din TOATE partidele?! Marionete ideale pentru interesele „Statului paralel”, care-şi are pupitrul de comandă pe alte meridiane! Compris?! Sau urmează croncănitul?!

  3. El cu Dragnea conduc statul paralel al politicienilor infractori care au prădat tara asta de 28 ani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.