Tomac. ”Austria va obține ceea ce dorește. Decidenții români sunt agresivi doar la Tv”

Nu există nicio perspectivă pentru România să adere la spațiul Schengen în 2023, pentru că UE are alte priorități și țara noastră nu figurează printre ele, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, marți, la Știrile B1 TV.

„Este tot mai clar că, din păcate, în ciuda declarațiilor pe care le primim, pozitive, rezultă că distanța de ceea ce privește această asumare și obiectivul real este foarte mare dintr-un motiv foarte simplu, pentru că nu există nicio perspectivă în acest an să se întâmple acest lucru, pentru că Uniunea Europeană, din păcate, are acum alte priorități și noi nu figurăm printre ele”, a declarat Tomac.

„Decidenții noștri de la București (…) vin cu tot felul de teze care nu au legătură cu realitatea și mai bine s-ar ralia procesului pe care l-am deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Este singura cale pe care o avem în mod realist prin care putem intra mai devreme de 2025 în spațiul Schengen. În rest, se vând doar deziderate care nu au nicio validare și nicio împlinire din punct de vedere politic”, a adăugat el.

Întrebat despre scenariul invocat de Die Presse cum că Bucureștiul ar putea face exploatarea gazelor din Marea Neagră mai dificilă pentru austrieci, Eugen Tomac a spus: „Eu cred că Austria va obține ceea ce dorește, sau companiile austriece, pentru că decidenții români întotdeauna sunt foarte agresivi la televizor, dar în realitate cedează cu foarte multă ușurință, așa cum s-a întâmplat până în prezent”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Bre Tolomace (agent sOROS++) inainte sa vii si sa critici romanii ar trebui sa te stergi pe picioare (de sorosism, basism si alte cele) si abia apoi sa ceri dreptul la vorba. Nu ne mai da tu lectii. Prea esti bagat in seama si nu ai nimic in spate, hai marsh la embassy sa-ti iei tainul.

  2. Moșule, vezi că ți-a venit șeful în românia!…acum e problema ta, care dintre cei doi șefi de stat e cel adevărat!…

  3. Cat timp Iohanis va fi presedinte nu vom accede in Shengen. Tipul doar mimeaza dorinta de a face ceva(orice) pentru Romania. El are exclusiv interes personal: o functie la U.E. ! Deasemenea, madama Pralong de la presedintie lucreaza contra…

  4. Tomac incearca ceva concret. Conducatorii vremelnici au alte interese?
    Cand ai conducatori adevarati, nu faci datorii de sute de miliarde, pentru birocratia ce sufoca poporul!

  5. Tomac, cetățean ucrainian pana în 2003. Născut în Ucraina, nu așa… Acum îi conduce pe români.

  6. Nu sunt de acord in multe privinte cu Tomac, insa aici are perfecta dreptate. Este foarte bine ca a initiat acel proces, care ar fi trebuit initiat chiar de statul roman. Si evident ca nu trebuie sa le acordam austriecilor concesii cu privite la gazele si petrolul din Marea Neagra contra unui vot pozitiv in privinta admiterii noastre in Schengen, asa cum se pare ca vor sa faca tradatorii aflati la putere in Romania.

  7. Nu sunteti voi armata de oupinbasisti, pupincuristi, sorosisti, lingeclante de ambasade vestice va mai mirati la PMP ca fruntasii Ciolacu&Ciuca au adoptat fix aceiasi pozitiei ca si reatul plutonului de pupincursti sa reprezinte pozitia si interesels Presedintelui Neamtz „nu deranjati” interesele austriece. Nu taxati austriecii lasati sa-si exporte profiturile ca pana acum. Acces liber la gaxele din Marea Neagra si tot ce doreste sufletelul lor Ciuca&Ciolacu vor adopta pozitia lui Iohannis de preș.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.