Alina Gorghiu: Dacă nu e cacealma, Traian Băsescu să spună ce ştie (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, crede că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, despre prezenţa printre candidaţii la alegerile prezidenţiale a unui ofiţer acoperit, este „o mare cacealma”.

Totuşi, spune Gorghiu, dacă preşedintele are informaţii în acest sens, atunci ar trebui să le facă publice, nu să aştepte campania electorală.

Fie vorbim despre o mare cacealma, fie despre ceva adevărat, dar nespus până la capăt. Dacă totuşi este adevărat, atunci Traian Băsescu să facă bine şi să spună despre cine este vorba. Să nu aştepte campania electorală (Alina Gorghiu)

„Constat cu mâhnire că preşedintele Traian Băsescu lansează teme ce poti fi interpretate în două feluri: fie vorbim despre o mare cacealma, fie despre ceva adevărat, dar nespus până la capăt. Dacă totuşi este adevărat, atunci Traian Băsescu să facă bine şi să spună despre cine este vorba. Să nu aştepte campania electorală. Să spună ce ştie şi atunci fiecare alegător să poată să discearnă şi să acţioneze în consecinţă”, a declarat Alina Gorghiu pentru Cotidianul.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi seară că „nu poţi să fi preşedinte şi să ai dublă comandă„.

Tinel Gheorghe: „Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu ceea ce spune domnul preşedinte Traian Băsescu”

O reacţie a avut şi liderul grupului parlamentar al deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe. El a declarat miercuri dimineaţă că ”Traian Băsescu are obligaţia să-l descopere pe cel care este acoperit”.

Deputatul PDL a adăugat că partidul său spune „cu toată convingerea, că domnul Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu ceea ce spune domnul preşedinte Traian Băsescu”.

„Dacă domnia sa are informaţii că altcineva, eu ştiu, ar îndeplini între ghilimele această calitate, atunci să spună. Dar eu ştiam că sunt vreo cinci la care s-a referit domnul preşedinte”, a mai spus Tinel Gheorghe.

Adrian Toni Neacşu: „Ameninţarea cu divulgarea calităţii sale îi este adresată unui fost sau actual magistrat sau parlamentar implicat în cursa prezidenţială”

Pe de altă parte, avocatul Adrian Toni Neacşu a declarat pentru Cotidianul că, dacă există şi nu e vorba de o cacealma, ofiţerul acoperit la care se referă Traian Băsescu este un fost magistrat sau parlamentar.

„Există o situaţie în care poţi divulga identitatea unui ofiţer acoperit al serviciilor secrete, fără să rişti: atunci când acesta nu e protejat de lege, adică activează, ca ofiţer inflitrat, în afara legii”. Mai precis, un ofiţer acoperit nu are voie, prin lege, să fie membru de partid, parlamentar sau magistrat.

„Întregul personal din justiţie, judecători, procurori, grefieri, magistraţi asistenţi sau judecători de la ICCJ, completeazăanual o declaraţie din care rezultă că nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii”, spune Neacşu.

Citiţi întreaga argumentaţie a avocatului Toni Neacşu.

CNSAS aşteaptă candidaturile oficiale

Surse din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ne-au declarat că se vor face verificări privind apartenenţa la structurile vechii Securităţi a candidaţilor la Preşedinţia României în momentul în care aceştia îşi vor depune oficial candidaturile.

„Oricum, dacă vor candida cei care au anunţat până acum că o fac, este vorba despre persoane verificate şi răsverificate până acum”, au declarat sursele citate, care au recunoscut că pot surveni oricând dovezi noi de colaborare.

Mai jos, declaraţia făcută de Traian Băsescu la televiziunea B1TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.