Director suspendat din funcție pentru că a participat la o emisiune

CNADNR a suspendat contractul directorului adjunct de investiţii din cadrul Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova, Alin Goga, după ce acesta a afirmat la o emisiune că autostrada Sibiu-Orăştie trebuie închisă şi reconstruită, nepermiţând circulaţia în condiţii de siguranţă. Directorul a criticat compania.

CNADNR își justifică, într-un comunicat, decizia suspendării directorului prin aceea că fişa de post semnată de toţi salariaţii companiei interzice acestora să acorde interviuri şi să furnizeze documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR în lipa unui mandat acordat de directorul general.

„Aducem la cunoștinţa opiniei publice că regulamentele menţionate mai sus, precum si fișa postului, semnată de toţi salariaţii CNADNR SA, prevăd că: „acordarea către reprezentanţii mass-media de interviuri, precum și furnizarea de documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR, se realizează numai cu respectarea obligatorie a mandatului’împuternicirii acordate de către Directorul General.”

Astfel, s-a constituit Comisia de cercetare disciplinară prealabilă a salariatului Goga Alin Mihăiţă’ Director Adjunct Investiţii în cadrul D.R.D.P. Craiova, pentru participarea acestuia, în data de 30.07.2015, la emisiunea „Jocuri de putere” de la postul de televiziune Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan, în cadrul căreia salariatul a formulat opinii și a furnizat informaţii în legătură cu activitatea C.N.A.D.N.R.’S.A., fără a fi împuternicit sau a avea mandat de la conducerea CNADNR SA. Pe durata cercetării disciplinare prealabile, se suspendă contractul individual de muncă al salariatului, în conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit.a) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu aplicarea dispoziţiilor art. 52 alin.(2) din aceea,i lege, cu obligația salariatului de a răspunde, în aceasta perioada, laconvocările Comisiei de cercetare disciplinară prealabilă”, se arată în comunicatul CNADNR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.