Monica Macovei, Băsescu, Ponta şi Predoiu – văzuţi prim-miniştri

SNSPA a dat publicităţii un sondaj efectuat vineri în Piaţa Universităţii. Rezultatele spun multe despre direcţia înspre care se îndreaptă protestele.


SNSPA centrează, SNSPA reia cu capul

Un sondaj despre care se precizează că a fost efectuat vineri de SNSPA în Piaţa Universităţii ne prezintă un tablou mai mult decât interesant şi confirmă analizele noastre privind jocurile de interese care se fac profitându-se de uriaşa tragedie de la clubul „Colectiv”. De ce a făcut SNSPA (o academie „Ştefan Gheorghiu” pe stil nou”) un sondaj în Piaţa Universităţii, unde 50% dintre protestatari sunt controlaţi de Claudiu Crăciun (lector la SNSPA) şi de acoliţii săi, nu este un mister. Iar faptul că au coordonat „cercetarea” Marius Pieleanu (un frecvent distribuitor de sondaje pe placul Antenei 3), Alfred Bulai (mai mereu invitat la televiziunea lui Sebastian Ghiţă) şi Vladimir Pasti (ex grupul „Trocaderto”) spune foarte multe. Ne este greu să decelăm cât la sută sunt răspunsuri corecte şi cât la sută manipulare. Pentru că sunt elemente care se bat cap în cap în acest sondaj. Conform autorilor, au fost chestionaţi 300 dintre manifestanţii din Piaţa Universităţii.

„Resetare” cu Băsescu, Macovei ş.a.

În Piaţa Universităţii, toată lumea este nemulţumită de actuala clasă politică şi vorbeşte despre resetarea ei. Se generalizează la maxim: „toţi sunt corupţi”. În sondaj primele 3 revendicări vizează: corupţia, clasa politică şi schimbarea sistemului. Ce avem însă atunci când se pune întrebarea, pe cine ar dori să fie desemnat prim-ministru? Moise Guran – 14%, Mugur Isărescu – 11%, Monica Macovei – 10%, Dacian Cioloş – 9%, un tehnocrat – 5%, Victor Ponta – 3%, Traian Băsescu – 3%, Cătălin Predoiu – 3%, altul 42%. (În acest ultim procent sunt multe nume, dar care nu depăşesc 2% – Andrei Pleşu, Daniel Dăianu, George Becali, Nicuşor Dan, Laura Codruţa Kovesi, Dan Puric ş.a.) De menţionat că toate aceste nume apar şi pe „guvernele de pe Facebook” centralizate de mai mulţi utilizatori. Deci, după cum se poate observa, cam aşa arată o variantă de „resetare”. Culmea, săptămâna trecută, în piaţă s-a scandat copios anti-Isărescu şi s-a cerut demisia şefului BNR. Victor Ponta apare şi el printre nominalizaţi, deşi la o întrebare anterioară, 93% dintre cei chestionaţi susţin că ar fi ieşit în stradă şi dacă premierul ar fi demisionat imediat după tragedia de la „Colectiv”.

Noii politicieni Monica Macovei, Bogdan Diaconu şi Remus Cernea

Există în sondaj şi o întrebare dacă alţi politicieni decât cei ai actualelor partide ar putea rezolva problemele cu care se confruntă acum România. Răspunsurile arată astfel: Monica Macovei – 5%, Nicuşor Dan – 5%, politicieni noi – 4%, oameni simpli – 2%, Bogdan Diaconu – 2%, Remus Cernea – 2%, altul – 13% (aici intră Ilie Şerbănescu – invitat cvasipermanent la Antena 3, Dacian Cioloş, Alexandru Bejan -? ş.a.), nu ştiu – 65%.

Acum, după cât se vede, avem 3 nume care în niciun caz nu sunt „politicieni din alte partide”. Monica Macovei a fost ani la rând în PD(L), Bogdan Diaconu a fost o „speranţă” a PSD, a intrat în Parlament ca membru al PSD, iar recent şi-a înfiinţat un partid care împrumută din practicile PRM; Remus Cernea face parte de mai mulţi ani dintr-un partid ecologist, dar în Parlament a intrat cu „legitimaţie” PSD, partid care i-a găsit un colegiu la Constanţa, oraş cu care nu are nici în clin, nici în mânecă. Deci nume în „premieră absolută”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.