Răzbunarea lui Daniel Constantin

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a anunțat că a blocat conturile formaţiunii după ce a fost înlăturat din Guvern de colegiii săi.

”Da, vă confirm că în situaţia de faţă conturile nu se pot folosi până la clarificarea juridică în instanţă”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

UPDATE Tăriceanu: „Un divorț iremediabil”

În replică, Călin Popescu Tăriceanu, celălalt copreședinte al formațiunii, a anunțat joi seară un „divorț iremediabil”, vorbind de o „încercare” de blocare a conturilor partidului de către Daniel Constantin.

„Cel puțin teoretic suntem încă colegi (cu Daniel Constantin — n.r.). Sigur că nu pot să nu remarc o serie de acțiuni pe care le-a întreprins în ultima vreme, chiar și astăzi încercarea de blocare a conturilor partidului. Încercarea de blocare a conturilor partidului se bazează pe acțiunea pe care a introdus-o în justiție împotriva deciziilor Delegației Permanente de a demara procedurile de organizare a Congresului”, a afirmat Tăriceanu.

„Deci, intrăm într-o fază, aș spune, urâtă a acțiunii politice. Unii oameni așa înțeleg că trebuie să acționeze, din păcate, și sigur că nu face decât, până la urmă, să ducă la un divorț iremediabil. Lucrurile din această fază e greu să revină la normalitate”, a adăugat Tăriceanu.

Acesta a mai susținut că Daniel Constantin face un joc personal.

„Fără îndoială că este un joc personal și probabil că sunt și alte resorturi, pe care nu le cunosc exact, dar încerc să le intuiesc. Ceea ce s-a dorit înainte de alegeri nu s-a reușit, și anume scoaterea din cursă a ALDE în așa fel încât să nu putem să facem o majoritate împreună cu PSD, ci să se construiască o majoritate în cealaltă parte a spectrului politic. Dacă înainte de alegeri nu a mers lucrul acesta, jocul acesta continuă și continuă cu insistență. Și colegii mei și eu, personal, suntem mai preocupați însă de altceva, suntem mai preocupați ca acțiunea guvernamentală să aibă susținerea parlamentară necesară pe care o are, suntem mai preocupați să ne ducem la îndeplinire obiectivele asumate prin programul de guvernare”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit unor surse din ALDE, Daniel Constantin a notificat banca la care formaţiunea are deschise conturi spunând că există un proces pe rol, iar reprezentanţii băncii au decis că până la clarificarea situaţiei sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

Potrivit surselor citate, s-a ajuns în această situaţie după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Delegaţiei Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

Constantin a fost schimbat din funcția de vicepremier și ministrul al Mediului recent, după ce colegiii săi i-au retras sprijinul politic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.