10 activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii

Pentru a întări relaţia părinţi-copii, iubirea este răspunsul cheie. Ataşamentul, legătura invizibilă care ne leagă de copiii noştri, e construit din elemente care nu s-au putut crea în laborator: dragoste, timp, interactivitate, apropiere, înţelegere. Şi acestea sunt doar câteva exemple.

O relaţie părinţi-copii sănătoasă, pozitivă, puternică, se traduce printr-un copil calm, cooperant, fericit şi sănătos care, la rândul său, are relaţii puternice, pozitive cu ceilalţi (rude, prieteni, vecini etc.). Unele legături de acest gen se nasc, altele se construiesc. Durează mai mult, pot da bătăi mari de cap, dar nu sunt imposibil de realizat. Într-o relaţie, în special într-o relaţie părinţi-copii, este întotdeauna loc de mai bine. Trebuie depuse eforturi constant, ca la o maşină care are nevoie de mentenanţă sau reparaţii. Însă răsplata e nepreţuită: o relaţie părinţi-copii stabilă, puternică şi de durată.

Iată câteva activităţi practice care te vor ajuta să interacţionezi cu copilul tău, să te joci şi astfel să construiţi împreună o relaţie părinţi-copii trainică.Tu le pui în practică pe cele pe care le consideri cele mai potrivite pentru felul de a fi al tău şi al copilului tău.

Oglindirea

O persoană pretinde că este reflecţia celeilalte din oglindă, imitându-i cât mai fidel mişcările. Poate începe copilul, pentru a învăţa regulile mai uşor. Poţi face mişcări lente, rapide, bruşte.

Citeşte continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/relatia-parinti-copii-sfaturi-practice/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.