200 de drone deasupra orașului Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu marchează prima și ultima zi a ediției din 2022 cu un impresionant spectacol cu drone realizat de echipa EVSKY!

Spectacolul, intitulat #findBEAUTY, constituie o premieră în istoria FITS și înlocuiește celebrele focuri de artificii care au luminat cerul la edițiile anterioare.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

„Am ascultat, așa cum facem mereu, vocea comunității sibiene care ne-a sugerat că artificiile sunt o formă de spectacol extrem de populară și apreciată de public, însă nu foarte prietenoasă cu mediul.
Mai mult decât atât, FITS aduce mereu publicului cele mai noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului. Avem VR, avem muzee virtuale și multe altele, astfel că era firesc să facem acest pas de la lumina artificiilor la magia celor 200 de drone din spectacolul #findBEAUTY” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Spectacolul EVSKY este inspirat din tema ediției din acest an – FRUMUSEȚE – și preia îndemnul organizatorilor de a găsi Frumusețe în tot ce ne înconjoară, în natură și oameni.

„Conceptul unui spectacol de lumini cu drone pornește de la o idee, apoi sunt desenate pictogramele, iar o echipă de proiectare le traduce în imagini animate. Colaborarea cu FITS include crearea și execuția a două spectacole diferite, precum și punerea la dispoziție a doi piloți UAS și a unei echipe la fața locului.” Mădălin Preda – Creative Director & Project Manager EVSKY.

Show-ul cu drone este integrat cu un spectacol de lasere și creează un eveniment vizual și auditiv de proporții epice, conceptul muzical fiind semnat de compozitorul Vasile Șirli. Coloana sonoră de excepție care îmbogățește acest spectacol – două monumente ale muzicii universale sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache – contribuie la o experiență artistică unică: „Rapsodia română nr. 1” de George Enescu (înregistrarea istorică din 1978) și „Odă bucuriei” de Ludwig van Beethoven.
Din echipa acestui grandios proiect fac parte regizorii Bobi Pricop și Alexandru Condurache.

Gratie experienței profesionale extinse, echipa EVSKY a dezvoltat un sistem stabil, flexibil și eficient care poate fi folosit în siguranță de un singur pilot. Pentru fiecare show există și un pilot secundar alocat pentru situații speciale.

Publicul este în deplină siguranță: „În timpul fazei inițiale de planificare, lucrăm îndeaproape pentru a identifica zonele cele mai bune pentru lansare, spațiul aerian sigur de zbor și unghiurile optime de vizualizare pentru public.” – Alin Neacșu-CTO & Flight Manager EVSKY.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. de 200 de ori

    Sa nu uiti sa blochezi si ip-ul asta , mos senil
    Dark Winter

  2. Primul Navetist va lipsi din oraș? Dacă „o dronă ” rămâne fără baterie, pentru că „a rămas…. grea”?

  3. Toate se inntampla la Sibiu. Pe vremuri la Scornicesti! Kanal D are in fiecare buletin de stiri ceva din Sibiu, orice. Alte televiziuni prezinta si ele tot felul de chestii din Sibiu. Daca pune unul o floare de hartie intr-un ghiveci si e din Sibiu apare reporterul: Si cum va venit ideea sa plantati o floare in ghiveci? Evident „pitorestile” case sasesti nu lipsesc, alea cu zidul casei in strada cu porti inalte cazemate fara flori fara gradinita la strada ca la „inapoiatii” din sud.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.