Un deficit nimicitor

Este limpede pentru oricine că România are o clasă politică lipsită de coeziune și fără o agendă publică, dublată de un sistem în oglindă. Rezultatele, adică eșecurile, arată acest fapt revoltător, în perpetuă dezvoltare. Guvernul și Parlamentul acționează inerțial, deseori sub presiunea unor imperative administrative externe fără să existe în prealabil un fond de diligență care să asigure un parcurs autentic.

Eșecul politicilor guvernamentale și parlamentare este nimicitor, lipsind ceea ce se numește interes național, local, privat.

Guvernul este caracterizat de grupuri de interese care încalcă legislația, Constituția, fără să existe mijloace eficiente, respectiv remedii juridice în sancționare.

Câteva exemple sunt o mărturie asupra blocajului Justiției românești profund viciate, sub toate aspectele. Dacă un petent constată nelegalitatea unui act juridic și nu atacă în timp prevăzut acea normă, i se prescrie dreptul de acțiune, anulându-se astfel înseși mult trâmbițatele și atât de necesare reforme.

Excepțiile justificate privind neconstituționalitatea și cele pentru dezlegările de drept sunt respinse în mod incredibil sub sancțiunea lucrului judecat, deși acesta nu aparține instituțiilor competente să o statueze, respectiv ICCJ și CCR.

Interesul public promovat în actuala Justiție din România este pierdere de timp, energie și uzură morală.

Incălcarea normelor de drept material, pronunțarea pe chestiuni care sunt în competența legiuitorului reprezintă fapte pentru care magistrații ar trebui să fie excluși de la instanțe, ceea ce deocamdată pare o perfectă iluzie.

Descentrarea legalității și a unei agende publice a dus la un derapaj generalizat la nivelul sistemului încât se impun mijloace coercitive de restabilire a legii.

Toate actele de putere publică trebuie să circumscrie în mod absolut Constituției democratice și nu perpetuării absurdului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 34
Ioan Vieru 1338 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Nu am vazut in articol cuvantul „C.I.A.”. Fara acesta articolul nu are nici un sens.

  2. dl. vieru pare ca a damblagit
    si se rezuma la lozinci,
    „sa fie bine ca sa nu fie rau”

  3. DE 32 DE ANI IN ROMANIA NU SE ANGAJEAZA SI NICI NU SE PROMOVEAZA IN FUNCTIE PUBLICA PE BAZA MRITROCRATIEI CI A HOTIEI………………………
    HOTI DIN SISTEMUL POLITIC FAC LEGI PENTRU A PROTEJA HOTIILE. IN ROMANIA „SE FURA LEGAL” DAR TOTAL IMORAL.
    ROMANIA ESTE UN STAT MAFIOTIZT AFLAT IN PRABUSIRE ABISALA.

  4. Am vazut ieri niste date referitoare la anul 2021 privind deficitul comercial al statelor din EU… ba baiatule grav rau, in afara de Olanda si Germania care erau pe plus, dar nici un sfert din ce inregistrau prin 2019-2020, toate statele erau pe minus rau. Tinand cont de masurile imbecile impuse de CE, 2022 o sa fie fatal multor state din Europa. Vad ca nimeni nu are curiozitatea sa-l intrebe pe Isarescu cum sta treaba la juma de an.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.