Ciolacu către comercianți: înșelăciune împotriva consumatorilor

După ce ar fi aflat că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari, premierul Marcel Ciolacu cere măsuri. Astfel, în debutul ședinței de Guvern, el a declarat că vrea să înceapă cu „un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene și pare că a ajuns și la noi.

Faptul că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor! Este în fapt o scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităților de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat. Și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”, a declarat premierul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

  1. ma circel miolacu! asta stim si noi , de mult , doar tu ai aflat acum. Daca iesi in piata cu vorbe , iesi direct cu solutia aplicata si arat-o! v-ati declarat social democrati si v-ati facut liberali! dracu va mai voteaza in afara de bugetarii milogi.

  2. ESTE VIITORUL!

    -LA ACEEASI BANI PUTETI INCA CUMPARA
    CIORAPI SI PREZERVATIVE
    CU 2-3 NUMERE mai mari!

  3. Exterminatorii românilor de rând din ,, FRĂȚIA HOȚILOR „: PREȘEDINTE,PARLAMENTARI, GUVERNANȚI,JUDECĂTORI, ARMATA, MEDICI, AFACERIȘTI, MEMBRII DE PARTIDE ETC.

  4. Si cine crede el ca o sa-l asculte? In primul rand, preturile sunt facute de retaileri si nu de producatori! Ce-o sa faca retailer-ul, o sa puna o bulina rosie pe ambalaj sau ce? Si chiar daca avertizeaza cu aceasta eticheta, daca nu vrei, atunci nu cumperi! Cred ca se uita ca, de mult timp, proprietarii de supermarket-uri nu sunt de pe meleagurile noastre si ii doare la basca de ce spune guvernul. Ce il doare pe francez, neamt, belgian etc ca romanul sufera! Mai exista vreo retea importanta de magazine detinuta de romani? O sa ziceti ca asa e capitalismul. Da, asa e capitalismul, dar acolo unde exista capitalism adevarat, marile lanturi de magazine se bat pentru clienti si scad preturile. La noi, fiind doar cativa proprietari (incap numarati pe degetele de la o mana) nu exista concurenta si se mai si inteleg intre ei cum sa faca preturile – asta se vede cu ochiul liber, diferentele de pret intre magazine sunt nesemnificative.

  5. Aia care fac produsele se cheama producatori, iar cei care pun preturile se numesc distribuitori. Toata lumea vorbeste pe nas, nu-i de mirare ca toti isi bat joc de voi (la omul sarac toti boii i-o trag), care aveti cea mai puternica arma, arma necumpararii. Dar luati cat mai mult, sa crapati (6500 de urgente stomacale la 112 Bucuresti) si ce nu mancati, aruncati, cam 25%. Bravo tata, astia sunteti, atata puteti !

  6. Da, adevărat comercianții și producătorii își maximizează profiturile, dar guvernul ia TVA-ul la tot și la gaz și la curent, mai nou fura mascat și prin ambalaje sub masca reciclarii. Iei 6 sticle de apa minerala 15 lei plus plus 3 lei ambalajele. Apoi sa le returneze e bătaia mea de cap. Nenorociții dracului.

  7. Totusi nu este ceva specific romanesc. O tara vecina s-a lovit de aceasi problema. Si ptr ca nu poate statul stabili preturile i-au obligat pe producatori sa afiseze pe ambalaj mesajul ca au redus gramajul.

  8. @Andrei spune:
    09 mai 2024 la 17:22

    „comercianții și producătorii își maximizează profiturile, … mai nou fura mascat”
    Recomand cumparatorilor DAR MAI ALES PROTECTIEI CONSUMATORILOR sa cantareasca produsele ambalate si vandute la greutate. Mai ales pe cele romanesti !!! Veti constata cu surprinedere de ex ca ceva vandut ca 1 kg nu are 1 kg nici cu ambalaj cu tot…

  9. @Exterminatorii românilor de rând
    -ai omis VOTANTII
    ca doar nu votam toti!

    (poate e offtopic:
    Depopularea va fi un spectacol
    asta e cert)

  10. Da, asa este! Dar, mai simplu e sa te uiti la un carton cu oua. De multe ori, pe eticheta sunt trecute cu marimea L sau XL si ele au in realitate marime/greutate M! Zici ca sunt de bibilica, nu de gaina! Asta e realitatea crunta: si producatorii romani s-au smecherit din cale afara, ca se poate, nu-i asa? D’aia e democratie! Nu mai vorbesc de legumele bio, spre exemplu rosiile, sunt mai scumpe decat capsunile s.a.m.d. Si, dupa ce ca sunt scumpe, te mai ciupesc si la gramaj, ca sa fie tacamul complet. Nu mai vorbesc de respectarea etichetei/retetei la lactate, produse din carne etc. Paradoxal, dar pretul produselor aduse din tari avansate (Germania, Franta etc) reflecta mult mai bine calitatea/respectarea retetei decat cele romanesti! Aici nu mai e de vina comerciantul, ci insusi producatorul roman. Asa suntem noi, romanii, nu ne dam seama ca ne furam singuri caciula! Ni se spune sa cumparam produse romanesti, sa fim patrioti, dar cu raportul calitate/pret cum stau producatorii romani?

  11. Marcelică, o mie de vorbe doi bani nu fac. Dați o lege atât de simplă încât veți împăca
    și capra și varza. Produsele lichide să se vândă numai la 250-500-750-1000 ml cu excepția celor
    din import la 330 ml. La gramaj te las pe tine să hotărășți. Mai rămâne să stabilești și
    mărimea găurii la covrigul cu sare și la cel cu susan. Prețul în funcție de mărimea găurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.