Glăvan Ce să discutăm de pensii când turnătorii din vremea lui Ceaușescu sunt șefi în ministere?

Victor Corneliu Ștefănescu, șef al Serviciului Corp Control din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, acuzat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) că a fost turnător la Securitate, s-a detașat la Ministerul Familiei, ca director general la Direcția Implementare PNRR unde încasează un salariu mai mare decât în vechea poziție, a dezvăluit G4media.ro.

”Ce să discutăm de pensii, domnule, când turnatorii din vremea lui Ceaușescu sunt șefi în ministere astăzi?”, întreabă retoric economistul Bogdan Glăvan, cu referire la acest caz.

”Fiindcă Securitatea este la putere în România, omul s-a detașat la… Ministerul Familiei să implementeze proiecte europene. Evident, alții care să implementeze proiecte nu am găsit, fiindcă securiștii trebuie să controleze banii
Și noi ne văităm despre pensiile speciale… ce să discutăm de pensii, domnule, când TURNĂTORII din vremea lui Ceaușescu sunt șefi în ministere astăzi? Cine să facă reforme? Turnătorii?! Cine să taie pensiile speciale? Securiștii?!
Vă dați seama că miniștrii, ăia care nu sunt ei înșiși securiști, sunt doar niște mapeți care semnează ce le dictează clanul securist”, a scris economistul pe pagina de Facebook.
Biroul de Presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a negat că plecarea lui Ștefănescu are vreo legătură cu acțiunea CNSAS, iar noul angajator afirmă că, pentru validarea acuzațiilor, nu există, încă, o decizie a unei instanțe de judecată.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

14 Comentarii

  1. Turnatorii din vremea lui Ceausescu care au reusit sa reziste in meserie sunt numai dintre cei agreati de noua securitate. Cei care au fost banuiti a fi ramas fideli vechii securitati patriote au fost trasi de mult pe dreapta. O tara care a plecat din nou la drum bazandu-se numai pe tradatori nu poate ajunge bine.

  2. e povestea cu funia si casa spanzuratului…mai repede gasesti un turnator sa arunci dupa caine, decat un bolovan

  3. …dar ce sa spunem acum, cand turnatoria este legiferata si renumerata?…care sunt criteriile pe baza carora sunt catalogati in turnatori buni si turnatori rai?…nu ca le iau apararea, dar asa avem explicatia tipologiei celor care sunt pusi la butoane, in fapt marionetele statului paralel: santajul!…desigur, nimeni nu poate arunca primul cu piatra, toti avem pacate, totusi nu toti am nenorocit oameni…

  4. Manipulări de economiști fără soluții, ca acest palavragiu de la usr! Chestiunea este dacă oamenii sunt capabili sau nu. Ar fi nevoie de adevăr, nu de alte falsuri. Cnsas e o instituție de manipulare care s-a dovedit că dă soluții după cum i se dictează. Țările din jur – Polonia, Ungaria, Cehia etc. s-au ferit de asemenea instituții de manipulare politică a cetățenilor. Noua Securitate nu e cu nimic mai brează ca vechea. Doar că vechea nu a dus țara la ananghie.Prea mulți inși trăiesc la noi din slabă pregătire și se războiesc cu trecutul pe care nici nu-l cunosc.

  5. Ce ar fi atunci de spus despre ,,turnatorii”, tradatorii aflati in solda serviciilor de informatii straine ?! Pe aici pe la noi, sunt vazuti ca patrioti, proeuropeni si proamericani !

  6. Securitatea nu a disparut si nici nu s- a reformat cu adevarat. Multi informatori mari si mici sunt in posturi bune. Nu am avut o lege a lustratiei ca in alte tari. Lui Iliescu ii vor multumi in veci. CNSAS a fost creat tarziu dupa ce multe dosare au disparut si nici nu a lucrat decat la comanda politica.

  7. cristian ghinea ar trebui să fie în pușcărie pentru ce a făcut cu pnrr-ul. ăsta-i războiul lui cu securiștii de care nu i-a păsat cât a fost ministru. acum latră și muscă în stânga și-n dreapta. marș la pușcărie lingătorul penalei macoviste!

  8. La 1989 in Romania a avut loc o Lovitura de Stat organizata de Secu…Prin urmare azi datorati recunostinta Securitatii, ca v – a bagat in NATO si UE, asa v – ati imbogatit, v- a dat ocazia sa va razbunati si pe Rusii care, dupa ce au invins Otomanii in 4 ani de razboi prin care au castigat Basarabia la 1812, nu au invitat rumunii sa vina sa le – o dea gratis….

  9. In 1989 a avut loc o Lovitura de Stat Organizata de Muncitorii de la Republica IMGB si nu de Securitate ! Securitatea a tras in Popor pana in 25 decembrie 1989 împreună cu străinii arabi prieteni ai lui Ceausescu

  10. Chiar nimeni nu vede ca nu profilul omului conteaza, ca a fost cutare sau e cutare, ci faptul ca astfel de pozitii functionaresti _care nu ar trebui sa existe_, inca exista: ca exista un ‘minister al familiei’ (! atentie redistributistilor), ‘minister al investitiilor’ (! atentie keynesianistilor), ca exista bani gratis de la UE de care sint atirnate tot felul de conditionalitati ideologice (! atentie tezistilor ‘Romania=colonia’). Toate acestea fac din Romania de azi un stat socialist intretinut de UE si nici unul dintre onor candidatii la functii, progresisti sau conservatisti, nu vrea sa vada asta caci ce s-ar face ei fara ele!

    Securismul aceluia nu ar fi meritat nici macar o ridicare din umeri daca el acum isi prasea via, facea mic comert cu China si Turcia, sau vindea covrigi la Buzau: om si roman ca majoritatea celor care au facut compromisuri ca sa isi sustina viata si casa. El devine important doar intrucit sta parazit in circa celorlalti romani schimbind ministere si rulind boiereste pomeni de la UE.
    Asa ca, vehicularea securismului nu conteaza decit intr-un singur fel, anume, ca element in competitia pentru pozitii in aparatul de stat: ‘eu (Glavan) o merit mai mult, ca nu am mot (securist)’! Asta, pe linga faptul ca ‘securismul’ intretine un nivel de paranoia in rindul romanilor, foarte sanatoasa pentru propaganda (sic!). Asa mai trece un ciclu electoral, cu singur rezultat ca figurantii de la un partid vor inlocui pe cei prezenti, in pozitii de putere care demult trebuiau disparute, pe criterii la fel de desuete.
    Ce ne-am face noi, insa, fara securistul nostru de servici? Ar trebui sa stim economie politica, si care sint functiile statului, si ca acesta ar trebui restrins constitutional pina la punctul la care asemenea discutii devin superflue: ca niste anecdote rasuflate cu care bunici incearca zadarnic sa isi intereseze nepotii. Cam ca povestile din armata si cele ale vinatorilor despre pana vulpii: securism de adormit copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.