ANAF a pierdut un proces care are legătură cu rușii

Direcţia Generală Antifraudă a ANAF a pierdut în primă instanţă procesul cu o firmă românească pe care a amendat-o pentru că a transportat din Rusia, pentru un client din Republica Moldova, placaje din lemn produse de două fabrici controlate de Alexei Mordaşov, considerat a fi cel mai bogat om din Federaţia Rusă şi un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, sancționat de UE, potrivit Profit.ro.

Mordaşov, fondatorul şi proprietarul conglomeratului Severgroup, care include printre multe altele gigantul siderurgic şi minier Severstal, controlează indirect şi producătorul de placaje din lemn Sveza, care operează mai multe fabrici de profil în Federaţia Rusă.

Magnatul rus a fost adăugat pe lista UE cu ruşi sancţionaţi pe 28 februarie, la 4 zile după invadarea Ucrainei.

A doua zi după publicarea în Jurnalul Oficial al UE a sancţionării lui Mordaşov, pe 1 martie 2022, firma românească de transport rutier de mărfuri Deltrans Grup&Ro SRL, controlată şi condusă de Dorin Puzur, a primit şi preluat două comenzi din partea unui client din Republica Moldova, pentru transporturi de mărfuri de la fabricile Sveza din localităţile ruse Manturovo şi Kostroma, care au fost aduse şi livrate peste Prut în aceeaşi lună, conform sursei citate,

Pentru aceste curse, Deltrans a încasat puţin peste 9.000 de dolari.

Ulterior, către sfârşitul lunii mai 2022, ANAF – Antifraudă a mers în control la firma românească şi i-a aplicat o amendă de 30.000 de lei, confiscându-i totodată banii încasaţi din transporturile de marfă din Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Orice instanta anuleaza orice ilegalitate a babelor si a bosorogilor globalisti. UE a statelor de fara drept !

  2. E asta e acuma, doar nu ne așteptam să câștige ANAF în fața rușilor când nu e în stare Zelenski. Juristul care a reprezentat instituția în instanță probabil că ori nu se pricepe, ori are alt interes și a făcut dosarul defectuos. S-au mai întâlnit cazuri când ANAF a pierdut intenționat în instanța de fond prin erori de procedură pentru a favoriza diverși clienți de casă, ce acordau șpăgi îmbelșugate șefilor acestei corupte instituții. Să vedem la Apel.

  3. Bai ANAF, cit prost poti fi sa amendezi o firma romaneasca pentru opartiuni in afara teritorului tarii?

  4. ANAF stabileste si amendeaza unde opereaza o firma privata ? V-ati pierdut mintile !

  5. Domnule, atât cât e nevoie, ANAF operează atât, ba chiar mai mult de cât și cum îi dictează ambasada licuriciului.

  6. Dupa ANAF ar fi fost poate mai bine ca firma romaneasca de transport sa shomeze, iar transportul sa fi fost facut de o firma ruseasca sau patagoneza?
    Bine ca macar judecatorii au avut mai multa minte decat
    ANAF……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.