Aventurile comisarului Ilea

Aventurile cms șef Ilea, adjunctul IPJ Cluj, în lumea pestriță a dalmațienilor cu epoleți: de la Păcurar și Mureșan, Pintea, la Gelu Oltean și Toma Rus. Via dosarele Uioreanu și Fany

Una din condițiile esențiale ale încrederii este respectul. Și viceversa. Nu poți avea încredere dacă nu ai respect. Și nici respect dacă nu ai încredere. Or, Poliția Română se bazează tocmai pe aceste două concepte: încredere și respect. Dar cum să ceri omului de rând să aibă încredere și respect într-o instituție în care, deși angajații de rând își văd de treabă, conducerea e adeseori exemplificarea lui Așa nu!

Păcurar-Mjureșan-Pintea, triada de tristă amintire

Iar Inspectoratul Județean de Poliție Cluj este exemplificarea celor de mai sus, aflându-se de mai bine de 10 ani, cu câteva licăriri de speranță, într-un con de neîncredere și lipsă de respect. Acum 10 ani la conducerea IPJ Cluj se aflau trei crai, care făceau și desfăceau totul în județ: de la politic la economic, de la pază privată la imobiliare. Chestorul Ioan Păcurar la comandă și comisarul șef Alexandru Mureșan, respectiv comisarul șef Cristian Pintea, ca adjuncți. Ca să vă dați seama de mocirla în care se zbătea poliția clujeană, conducerea ei a fost decapitată de Justiție.

Fostul şef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi a fost obligat să returneze 250.000 de lei din averea pe care a acumulat-o din salariul de bugetar, bani pe care, potrivit ANI, nu îi putea justifica.

Adjunctul Alexandru Mureşan a fost condamndat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune, două infracţiuni de uz de fals şi cinci infracţiuni de fals în declaraţii. În fine, celălalt adjunct, comisarul șef Cristian Pintea a fost demis de Corpul de Control al prim ministrului după două scandaluri monstru.

Un chestor nu părăsește câmpul tactic nici după pensionare. Ilea, în siajul lui Gelu Oltean și Toma Rus

Și, din păcate, alături de această nefastă triadă, cu pași repezi se alătură și actualul adjunct al IPJ Cluj, comisarul șef Constantin Ilea.

În ultimii ani, la comanda IPJ Cluj am asistat la o cascadă de numiri, rocade și împuterniciri, funcție de partidul care se afla la butoane, PSD sau PNL, calul de bătaie fiind comisarul șef Constantin Ilea, care când era adjunct, când împuternicit ca șef de inspectorat, când adjunct cu atribuții de inspector principal, în acest moment el fiind adjunct al șefului Inspectoratului.

Afinitatea comisarului șef Ilea pentru politic și jucătorii de la butoane nu este deloc întâmplătoare. Originar din Vâlcea, Ilea a fost șef la temuta Doi și-un Sfert Cluj, structură direct subordonată chestorului Gelu Oltean, șeful serviciului secret al Ministerului de Interne. Adică Ilea l-a avut ca mentor și superior pe Gelu Oltean.

Acesta din urmă a fost arestat după celebrul scandal Ayahuasca, dosar în care Gelu Oltean este trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. Revenind la Ilea și la relația sa apropiată cu Gelu Oltean, ambii activând perioade lungi de timp la Cluj, este cel puțin interesant faptul că Ilea nu a ocupat prin concurs nici o funcție la comanda IPJ Cluj, el fiind mereu numit în funcție. Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2016 a fost împuternicit ca adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, iar apoi din 15 noiembrie 2017, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Constantin ILEA, a îndeplinit, conform fișei postului, și atribuțiile de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. De altfel, el și acum este doar împuternicit ca adjunct al IPJ Cluj, nepromovând nici un fel de concurs. De asemenea, un alt apropiat al lui Ilea este nimeni altul decât greul chestor Toma Rus, fostul șef al BCCOA Cluj, actorul unui plagiat de toată frumusețea, el fiind dat în judecată de Serviciul Român de Informații (SRI), prin Academia de Informații ”Mihai Viteazul”, în vederea anulării titulaturii de doctor a acestuia pe motiv de plagiat, lucru care ulterior s-a și întâmplat.

Trăiască Împuternicirea

De altfel, legat de ping pongul de la comanda IPJ Cluj, adeseori, se suține că acesta este coordonat din umbră tocmai de cei doi chestori amintiți anterior, care își desemnează favoritul într-o poziție cât mai influentă. Astfel, este cel puțin interesant faptul că Ilea nu a ocupat prin concurs nici o funcție la comanda IPJ Cluj, el fiind mereu numit în funcție. Concret, începând cu data de 1 octombrie 2016, a fost împuternicit ca adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, iar, apoi, din 15 noiembrie 2017, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Constantin ILEA, a îndeplinit, conform fișei postului, și atribuțiile de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. De altfel, el și acum este doar împuternicit ca adjunct al IPJ Cluj, nepromovând nici un fel de concurs, și, tot prin împuternicire speră să revină acum la comanda IPJ Cluj.

Comisarul șef Ilea, adjunct IPJ Cluj, ciripea din dosarele DNA către șefii PNL Cluj?!

Cele de mai sus nu ar fi avut greutate dacă numele comisarului șef Ilea, fost șef SIPI Cluj, nu ar fi apărut într-o serie de stenograme din dosare grele, convorbiri care ne pun pe gânduri…

Așa că să nu ne mire că Ilea făcea și desfăcea în 2013-2014 problemele din cloaca numită Consiliul Județean Cluj, unde Horea Uioreanu a fost președinte până când a fost arestat și condamnat la la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită. Ce de coincidențe….superiorii formali sau informali ai lui Ilea s-au dovedit a avea grave probleme penale, unul fiind arestat și unul condamnat. Revenind la Consiliul Județean acolo, acolo, condamnatul pentru luare de mită Uioreanu îl știa pe Ilea ca fiind un om bun la toate, care povestește din dosarele aflate pe rolul DNA. Astfel, numele comisarului șef Constantin Ilea apare în dosarul penal al lui Uioreanu, șef al PNL la acea vreme și președinte de consiliu județșean, dosar în baza căruia Uioreanu a fost arestat și ulterior condamnat pentru fapte de corupție.

De altfel, drept dovadă că era un apropiat al șefului județului, sunt mai multe interceptări telefonice, transcrise de DNA, și atașate la dosarul de corupție. Horea Uioreanu și șeful său de cabinet, principalul martor al acuzării, adică al DNA, Răzvan Pop, vorbesc despre șeful SIPI Cluj, comisarul Constantin Cristian Ilea, ca despre un om care este chemat, oricând și oriunde pentru a primi ordine pe diferite teme. În discuția dintre cei doi, Uioreanu îl chestionează pe Pop despre interceptările dintr-un alt dosar de corupție, informații aflate de la Ilea.

Pop: Și mă mai întrebai ce am vorbit cu Ilea și ce mi-a zis Ilea.

Uioreanu: Ilea fiind cine?

Pop: De la doi și un sfert.

Uioreanu: Da, dar bun, poți să deduci de aici și …

Pop: Eu nu am apucat să mă uit pe toate că erau la avocat. Și erau vreo 2.000 de pagini.

Uioreanu: Și eu nu am fost interceptat?

Pop: În dosarul ăsta nu. În dosarul ăsta este mandat pe soții Cadar, pe Măhălean …

Uioreanu: Nu poți să ceri o chestie din asta? Domnilor, spuneți-mi dacă …

Pop: Asta nu știu la cine să cer!

Uioreanu: Lor. Dacă am fost interceptat sau SRI-ului să ceri, sau cui să ceri? Că e obligat, dacă am fost interceptat și nu s-o întâmplat nimica să-mi spună că am fost, și să pună la dispoziție, nu știu …

Pop: În dosarul ăsta, la dosarul cu partea de interceptări scrie la început cine, pe numele cui există mandate de interceptare.

Uioreanu: Și eu nu-s.

Pop: Și tu nu ești.

Ce să pricepem noi de aici? Că șeful DIPI, comisarul șef Ilea, ciripea din dosarele în lucru la DNA către șefii de la PNL?

Cms șef Ilea primea teme de lucru de la ciracul condamnatului penal Uioreanu?

Și iată o altă poveste extrasă dintr-un alt dosar DNA, tot din cloaca Consiliului Județean Cluj condus de Uioreanu. La vremea respectivă, comisarul șef Ilea era șef al DIPI Cluj, fiind direct subordonat chestorului Gelu Oltean. La dosarul Fany, există o interceptare a unei discuţii telefonice, realizată de SRI, în data de 8 ianuarie 2014, în care Răzvan Pop discută cu directorul firmei Fany, Cristian Măhălean, despre „tema” dată unui şef de serviciu secret. Discuția avea loc în momentul în care locuitorii unei comune limitrofe cu municipiul Cluj Napoca nu mai doreau ca societatea privată Fany să asigure transportul de persoane pe relația Baciu – Cluj Napoca și retur.

Pop: Eu am chemat la mine un șef al unui serviciu de informații. 

Măhălean: Mi-ai zis, mi-ai zis. Pop Și i-am dat temă.

Răzvan Pop, șeful de cabinet al lui Uioreanu, cel condamnat pentru luare de mită, dădea teme de lucru unui șef al DIPI ??? Șeful serviciului de informații al MAI,, actual adjunct al IPJ Cluj, era un pudel în lesa unor penali? Sau minte Pop?


Adjunctul IPJ Cluj, comisarul șef Ilea, în anturajul șantajiștilor de traficanți de droguri

Numele IPJ Cluj, Constantin Ilea, apare și în rechizitoriul fostului șef de la Antidrog Cluj, Liviu Șipoș, care șantaja traficanți de droguri faimoși. În speță fostul șef Antidrog Cluj, Liviu Șipoș, pensionat acum, a constituit o grupare care fila și urmărea diverși afaceriști și chiar un faimos traficant de droguri din anii 2000, Sfârlea Torino, și îi șantaja. Din rechizitoriul DIICOT reiese că în dosar este vizat și un polițist activ de la Antidrog Cluj, Dragoș Călin Marc. Acesta e acuzat că i-ar fi furnizat lui Liviu Șipoș informații confidențiale privind numele și numărul pașaportului unei persoane pe care acesta o urmărea. Fostul șef de la Antidrog Cluj, Liviu Șipoș, l-ar fi urmărit ilegal pe traficantul de droguri, Sfîrlea Torino, care a făcut închisoare după ce a fost prins cu 2 tone de heroină. Dosarul a fost întocmit în 2003 chiar de Liviu Șipoș. Acum, el se folosea de toate informațiile pe care le-a adunat în cariera de polițist pentru a ajunge la foști urmăriți penali, acum retrași din activitatea infracțională. Liviu Șipoș și gruparea lui au făcut chiar și o intervenție pe specificul poliției și a blocat în trafic autoturismul Jeep Wrangler al unuia dintre actualii parteneri de afaceri ai fostului traficant. ”Locotenentul” lui Liviu Șipoș, Adrian Groșan, s-a urcat în dreapta, având în mână un pistol, și i-a spus partenerului lui Torino că deține informații că se ocupă în continuare de traficul de droguri. Lui Sfârlea Torino i s-a cerut suma de 200.000 de euro pentru a opri ancheta, acesta crezând că are de-a face cu polițiști reali. Șipoș a început să vehiculeze informații și chiar l-a anunțat pe adjunctul Poliției Cluj, comisarul șef Constantin Ilea, că Torino s-a reapucat de trafic de droguri și că urma să importe din Ucraina piese de mobilier (mese) în care erau ascunse droguri.

Legat de adjunctul Ilea, acesta și polițistul Dragoș Călin Marc s-au întâlnit în decembrie 2019 cu Șipoș la Grand Hotel Italia, și, paradoxal, Ilea nu a mirosit deloc fenta lui Șipoș, care încerca a stoarce de la Ilea și celălalt polițist informații despre ținta sa, fostul traficant Torino.

La data de 19 octombrie 2020 a fost audiat în calitate de martor inculpatul Marc Dragoș Călin, context în care acesta a susținut următoarele aspecte legare de inculpatul Șipoș Liviu: ”……… În cursul lunii decembrie 2019, înainte de sărbători, inculpatul Șipoș Liviu m-a contactat telefonic și mi-a solicitat să stabilim împreună o întâlnire cu șeful B.C.C.O., comisar șef Ilea Constantin pentru a purta o discuție. Am discutat cu domnul Ilea Constantin și acesta a fost de acord cu întâlnirea. În acest sens, tot în cursul lunii decembrie, m-am întâlnit cu Șipoș Liviu și cu Ilea Constantin la hotelul Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, inculpatul Șipoș Liviu ne-a comunicat faptul că are suspiciuni cu privire la faptul că numitul *** (Vladimir Sfîrlea Torino – n.r.) ar fi implicat din nou în traficul internațional de droguri. Menționez faptul că, în perioada 2001-2003, împreună cu Șipoș Liviu și alți colegi, în calitate de ofițeri antidrog, am lucrat într-un dosar penal în urma căruia am reușit să destructurăm o rețea internațională de trafic de droguri, foarte periculoasă, coordonată de *** (Vladimir Sfîrlea Torino – n.r.). Bănuiesc că din acest motiv, inculpatul Șipoș Liviu m-a contactat pe mine și nu pe altcineva, eu fiind singurul care a mai rămas în structura de antidrog și care a lucrat în acel dosar. Cu ocazia întâlnirii din decembrie 2019, inculpatul Șipoș Liviu ne-a comunicat faptul că *** (Vladimir Sfîrlea Torino – n.r.) desfășoară iar activități de trafic de droguri. Despre acesta, inculpatul Șipoș Liviu, ne-a comunicat faptul că la acel moment Torino se află în legătură cu numiții *** și *** care ar avea o societate comercială cu obiect de activitate, fabricarea de mobilă, societate aflată la Ferma 9, cu sediul undeva între localitățile Florești și Gilău. Ne-a comunicat faptul că *** se deplasează cu un autoturism Jeep de culoare roșie cu numere de înmatriculare de București, *** cu un autoturism Opel, iar Torino de asemenea tot cu un autoturism Opel și că aceștia ar fii implicați într-o filieră de trafic de droguri prin Ucraina. De asemenea, ne-a mai sus că *** a avut diferite întâlniri cu persoane pe care Șipoș Liviu le considera suspecte. Totodată, ne-a spus despre o întâlnire pe care *** a avut-o la o cafenea, în mall-ul Polus, cu o persoană de naționalitate turcă, din câte îmi amintesc, dar nu sunt foarte sigur. Cu privire la numiții *** și *** nu ne-a dat foarte multe informații, nici nu ne interesau aceste persoane la acel moment, persoana de interes fiind *** . În esență, cu ocazia întâlnirii, inculpatul Șipoș Liviu, dorea ca în baza informațiilor pe care le-a furnizat, noi să reușim să destructurăm o eventuală grupare coordonată de *** pe linia traficului de droguri. Am discutat cu domnul comisar șef Ilea Constantin informațiile furnizate de Șipoș Liviu și am stabilit ca după sărbătorile de iarnă, să desfășurăm niște activități de verificare a informațiilor furnizate și în funcție de rezultatul verificărilor să deschidem un dosar penal sau să îl documentăm pe *** informativ. În luna decembrie 2019, comisarului șef Ilea Constantin i-a încetat împuternicirea și la conducerea Brigăzii (a fost împuternicit – n.r.) dl. Negrilă Silviu Ștefan. În cursul lunii decembrie 2019 – ianuarie 2020, la birou am mai avut loc o discuție formală împreună cu cms șef Ilea Constantin și cms șef Pop Marius, șeful Serviciului Antidrog cu privire la faptul că am avem unele informații că *** se ocupă de traficul internațional de droguri, raportat la informațiile pe care le transmitea inculpatul Șipoș Liviu. A fost o discuție de principiu, datele pe care le comunica Șipoș Liviu nu erau concludente, acesta nu ne-a comunicat sursa informațiilor și nici în mod concret nu ne-a spus că o anumită cantitate de droguri s-ar afla într-un anumit loc. ……….

Oare cum de un polițist atât de experimentat ca Ilea, fost șef de DIPI, care lucrează continuu cu informațiile nu a mirosit deloc fenta lui Șipoș și s-a lăsat dus de nas într-un asemenea hal?!

O bizarerie: comisarul șef Ilea, la volanul unei mașini furate

Comisarul șef Ilea, actualul adjunct al IPJ Cluj, în 2016, când ocupa tot funcția de adjunct, conducea bine mersi o mașină furată din Italia. Da, ați citit bine ! Unul din șefii poliției clujene se plimba peste tot cu un BMW X1, mașină care fusese declarată furată și era dată în urmărire în Italia. Povestea e halucinantă și, evident, cms șef Ilea nu are nici o vină ! Doar conducea o mașină furată. Autoturismul a fost achiziţionat la data de 17.06.2014, în baza unui contract de vânzare-cumpărare de firma de avocatură a soției lui Ilea. Implementarea autovehiculului în bazele de date de către autorităţile din Italia s-a realizat la data de 22.07.2014, dată la care, suspect de rapid, autoturismul fusese deja înmatriculat de autorităţile din Bulgaria şi de două ori de către autorităţile române. Cum spuneam, în 35 de zile, 3 înmatriculări…măi să fie….

Ilea, nici gura…, nici usturoi…., s-a mărginit a declara….„Nu vreau să fac alte comentarii decât cele care au fost comunicate de Poliția Cluj. Cred că aceste date sunt suficiente. Oricine poate să pățească o astfel de chestiune”. Cu toate că teoretic acest lucru e posibil să se întâmple oricui, un adjunct de IPJ la volanul unei mașini furate nu mai este deloc un lucru care să se întâmple oricui…

O serie de coincidențe, bizarerii, apariții surpriză și, bineînțeles, nevinovate, în multe din dosarele grele ale Clujului, care nu fac altceva decât să îl apropie pe cms șef Ilea de Triada de tristă amintire Păcurar – Mureșan – Pintea de la comanda IPJ Cluj. Evident, nu ne referim aici la aspectele penale ale Triadei, cât la cele morale și de percepție a cetățeanului de rând față de Poliția clujeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Mihai Petean 155 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Nu sunt impresionat de ceea ce citesc, ci de mesajul dat de calitatea slaba a articolului in sine. La urma urmei, ceea ce vehiculeaza autorul are aerul unei delatiuni construite in laborator. O astfel de abordare in presa precede de obicei o executie. Asadar, qui prodest?

  2. Aceasta este doar o „bruma” a colaborarii infractionale dintre militieni si politicieni.
    De aceea se bat partidele pentru sefia Consiliilor Judetene si Prefecturi. Isi aservesc intreg judetul deruland activitati infractionale. Este mai profitabila dezvoltarea activitatilor infractionale decat dezvoltarea economica. Pentru dezvoltarea economica sunt necesare studii, pregatire profesionala, creativitate, empatie sociala, etc. pe cand, activitaeta infractionala necesita doar numiri, fara concurs, oha studii, doar interes in formarea unui clan infractional.
    Asa au pus pe butuci economia. Asa au dezvoltat activitati infractionale cu droguri, tigari, trafic de persoane, benzina, bunuri publice, licitatii. Politisti corupti, adevarati infractori, au asigurat si asigura venituri importante pentru clasa politica.
    Iar spoiala asta cu DNA are rolul de a redistribui sferele de influenta din Politie, servicii, economie, politica, grupuri infractionale, nicidecum de a starpii coruptia.
    Cetateanul ramane doar cu buza umflata, fie ca nu ii sunt aparate drepturile si libertatile, fie ca si-o ia la propriu atunci cand are tupeul sa reclame abuzurile.

  3. Sa intelegem ca sunt facaturi atata timp cat a luat cu suspendare, sau, va ramane dosarul la dos pana se claseaza si individul e vurat ca lacrima de isi va primi si pensia nesimtita?! Pare ca nu e vorba doar de ceea ce scrieiti, are legaturi de baza si cu restul de trafic de orice, infractiuni pentru care, „cine sare ia cu suspendare”! Deh, se vad complicitatile ca-n strachina!

  4. Toti racanii astia au fost scoliti si promovati de capetenia lor Vulpea. Bine ca i-au descoperit la timp altfel acum erau toti in Bucuresti la carma internelor si politiei. Rau este ca si actualii sunt tot de-ai lor.

  5. Pentru acest @parere:
    Asta stim, nu trebuie sa ne spuna cineva! Se vede si simte totul doar daca ai ochiul si mintea deschisa!

  6. Auzi ce spune „circotas”, probabil un militian, ca articolul e o „executie”?!Executati suntem noi, fraierii care platim taxe si impozite de unde isi iau salarii si pensii nesimtite toti mafiotii din politie, justitie si politica!

  7. Incetișor, imcetișor, târziu și cu greu, dar tot pricepi cum că ”dalmațienii cu epoleți” sunt de fapt mafia cu epoleți,, Sunt cei mai jegoși fuduli tâlhari care de fapt sunt ”statul paralel,” adică unul dintre statele paralele care sunt in romania patrioțior.. Celelalte ”state paralele” sunt BOR, Justiția, evident tot pe structuri mafiote, și sunt la fel intangibile,. Cu toții au o polime zis popor pe care o fură și o manevrează exact după cum vor,. Evident că au la indemână deja uneltele necesare, printre care și presa… și funcții unde nu sunt aleși..

  8. noi, oamenii de rand, simtim mirosul de putregai si ranced de la „institutiile statului” si „putoare”. logic. numai daca te gandesti la „istoricul” de presa al c_a_p_ului de bou al Romaniei, precum si tatucii, inaintasi ai lui, cultul prostiei, precum si santajatul tzapului de catre securime ilici – contrabanda cu tigari a fiului tzapului, numai cand te uiti la politrucia, imbarligatura si mirosul de imputiciune ale „capilor” Romaniei, votati de sts de ani de zile prin rocada: acu’ ai mei, acu’ ai tai, iti dai seama de jegul „institutiilor” de la ei in jos. si cand te gandesti ca tot raul lor se varsa pe noi, pe cei care se chinuiesc sa supravietuiasca in Romania si cei care si-au vazut copiii impuscati in 1989 strigand LIBERTATE….cred ca somnul ratiunii naste monstri. cu adevarat. ii vedem de 31 de ani, i-am lasat sa creasca si sa isi intinda tentaculele, am acceptat cu „ochii larg inchisi” infiltratiile anti-romanesti ale corporatiilor straine, iar acum ne indureram si urlam de cum am ajuns….sa ne fie rusine. asta este „decat” o comanda politica. altfel JURNALISTUL NU AR FI DAT-O IN VILEAG NICIODATA! TRIST !

  9. Intre 2004-20011 Ministerul cu acronimul M.A.I. …. Retrocedaseu… Cadastraseu si Pazeaseu… Prefecturi – ANCPI – Politie… Sub comanda UNICA… Blaga-David-Blaga… PDL-PNL-PDL.. Legea nr 247 din 2005- Restitutio in INTEGRUM… ANRP… Fondul Proprietatea… EPOCA DE AUR A RETROCEDARILOR IN VREMURILE LUI BASESCU-BOC-TARICEANU-MAIOR-COLDEA-KOVESI… In luna octombrie 2011 Elena UDREA-MDRT, dupa ce preia ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara) – pe vremea aceea… NANA? – pleaca in Coreea e Sud unde se intalneste cu reprezentantii Samsung Corporation, ii invita sa participe la realizarea Cadastrului General din Romania si afirma ca suprafetele tuturor titlurilor de proprietate emise in Romania dupa 1990 insumate depasesc suprafata Romaniei… NIMENI NU STIE NICI CATE TITLURI DE PROPRIETATE A TIPARIT SAU A EMIS STATUL SI NICI CARE ESTE SUPRAFATA TOTALA RETROCEDATA SAU CEA DESPAGUBITA IN FIECARE UAT INCEPAND CU 1990 SI PANA AZI… MAI despagubim mult ?? S-a retrocedat teren cat suprafata AFRICII sau mai mult… ? Prin PROTOCOALE nu s-a descoperit inca modul in care trebuie inventariate TOATE TITLURILE DE PROPRIETATE PUSE IN CIRCULATIE DE PREFECTII STATULUI ? NIMENI NU POATE REALIZA ACEASTA INVENTARIERE…? „AVENTURI… IN EPOCA DE PIATRA…” Doar praful si pulberea… piatra de piatra nu mai ramane dupa… EVOLUTIE?!?
    https://www.capital.ro/elena-udrea-grupul-samsung-va-investi-in-romania-154451.html
    https://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/elena-udrea-in-discutii-cu-investitorii-de-la-samsung-c-t-corporation-69323/

  10. Niciodata PSD nu a avut voie la militie si securitate. Pesedeii doar au decontat mereu fiind bagati la inaintare de propaganda securista. Ponta a fost primul tradator si lacheu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.