Candidatura Biden-Harris, o sinucidere politică?

”Când rata de aprobare ca președinte este jumătate din vârsta ta, atunci ai o problemă”, a spus sociologul Mark Penn, la Fox News, comentând ultimul sondaj electoral comandat de NBC, un sondaj care arată că Joe Biden este la cea mai scăzută rată de aprobare a acțiunilor sale ca președinte și este condus de Donald Trump în preferințele electoratului.

Rezultatele sondajului trebuie comparate cu începutul acestui an. Democrații veneau după rezultatele foarte bune de la alegerile de la jumătatea mandatului, în 2022. Președintele Biden era pe aceeași linie cu partidul său. Acum s-a prăbușit cu aproape 20%. Jumătate dintre alegătorii care se declară independenți îl dezaprobă pe Biden, iar cel mai important este că îl dezaprobă și peste 20% din electoratul propriului partid.

Surprinzător, Biden nu pare să întâmpine vreo dificultate în propriul partid în cursa pentru Casa Albă, în ciuda dezaprobării electoratului și a îngrijorărilor legate de vârsta sa înaintată. 77% dintre democrați îl consideră pe Biden candidatul cel mai bun pentru alegerile din 2024. ”Nu cred că va fi vreo schimbare a candidatului democrat. În acel sondaj NBC, 77% dintre democrați l-au ales pe Biden drept candidat. Are de partea sa întreaga mașinărie a partidului. Vrea să candideze din nou. Candidează. Și nu cred că există un plan B”, spune Penn.

Având în vedere evenimentele din taberele Trump și Biden, în primul rând inculparea lui Donald Trump și extinderea anchetelor ce-l vizează pe Hunter Biden către tatăl său, șeful de cabinet al președintelui Biden a fost întrebat dacă partidul are și un plan de rezerva. Ron Klain a răspuns sec că nu există un asemenea plan. ”Nu cred să existe un plan B. Biden mai are un an și un an înseamnă mult în istoria unei președinții. Și să recunoaștem că, dacă oamenii cred că economia merge bine, atunci nu le mai pasă de vârsta președintelui. Este vorba despre economie, imigrație, infracționalitate. Are un an să repare lucrurile”, spune Penn. ”Ca și Trump, Biden a reușit de multe ori să aibă nouă vieți. Toată lumea a crezut că a ieșit din cursă. La ultimele alegeri în Partidul Democrat, Biden părea să fi ieșit din cursă. Toată lumea credea că a pierdut, iar el a câștigat. Democrații pot câștiga din nou, dar trebuie să avem o revenire a economiei. Nu este vorba despre vârsta lui Biden”.

Invitat tot de Fox News, Ari Fleischer, fost secretar de presa al președintelui George W. Bush, spune însă că pentru democrați ar fi o sinucidere politică să mai meargă la alegeri în tandemul Biden-Kamala Harris. Fleischer atrage atenția că democrații îl ascund pe președinte de ochii americanilor – îl lasă tot mai puțin în spațiul public și îl pun să folosească scara mică a avionului prezidențial. ”Unul dintre lucrurile mele favorite este un articol din The Washington Post în care democrații spun că echipa de la Casa Albă îl lasă mai puțin în public, pentru ca oamenii să nu vadă că merge cu dificultate. Ce au făcut? Nu l-au mai lăsat să facă pașii mari la urcarea în avion, ci l-au pus să se suie pe scara mică, în burta avionului. În Air Force One nu există un lift între partea inferioara și cea superioară a avionului, ci doar o scară în spirală incomodă. Pentru Biden nu are sens să urce în partea de jos a avionului, pentru că oricum va trebui să parcurgă acele scări incomode. Însă trebuie să i se ascundă problemele de mers. Nimic nu este ușor pentru Biden. Așa se întâmpla când ai de a face cu un om de 81 de ani. Îl ascund pentru ca țara să nu vadă ce probleme are. Este rușinos. Nu faci asta unui președinte”.

”Este o mare problemă pentru democrați și o mare ocazie pentru republicani. Nu contează dacă Biden va candida împotriva lui Trump, a lui Nikki Haley sau a altcuiva. Nu îl comparați pe Trump cu Atotputernicul. Comparați-l cu alternativa. Iar alternativa este Biden. Sunt șocat de felul în care democrații se sinucid politic. Nu-mi vine să cred că îl înfruntă pe Trup cu cei mai proști candidați din întreaga țară. Nimeni nu poate pierde mai clar în fața lui Trump decât Biden-Harris, iar asta este calea aleasă de democrați. Este inexplicabil. Este motivul pentru care cred că vom vedea că se va pune multă presiune asupra lui Biden pentru a renunța la candidatură înainte de Convenția Democrată”, spune Fleischer

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

12 Comentarii

 1. Intre acesti doi candidati a lui Rotschild, il prefer pe cel al lui Rotschild. Fa-ma sa ma razgandesc !

 2. @ elena popa GENIALU’ 17:02
  De tandemul Jale’nSky-Oaia Sănduk ce Zici ?
  Ar MUTA DECISIV ! măRog…😜

 3. J.R.Biden are destul de multa experienta politica si va lua in acest sens decizia cea mai buna pentru ca Partidul Democrat sa cistige alegerile .Ultimile alegeri din Ohio si acum din Virginia ii ofera lui J.R.Biden o forma de stabilitate politica ce daca se mentine si daca creste urmare a aparitiei unor noi intimplati neprevazute il poate face cistigator .Daca sondajele vor arata in alt fel Partidul Democrat va beneficia la maxim de anuntul prin care J.R.Biden renunta la a participa in alegeri discurs ce va pune in mare dificultate Partidul Republica (va fi nevoit sa renunte la candidatura lui Trup ) si va impune un nou candidat democrat poate in persoana guvernatorului de California sau in persoana doamnei Obama . J.R.Biden nu va dori sa isi sfirsesca cariera printr-o infringere si poate renunta usor iar asta il va situa pe Trump in oglinda virsta acestuia nefiind cu mult mai mica decit cea a actualului Presedinte .

 4. E limpede pentru toată Planeta Mer🌈, Sistemu’ paraSolar, ba chiar și pentru întreg metaVERSETU’ :
  La fel ca înaintașii lor, marxiștii de rit vechi, DemonRații Li🌈ici „progresei”, woke, nu se mai dau duși de la Putere decât cu forcepZul !
  Norocul e că s-au încăierat între ei din cauZa GaZei. Fiindcă AntifarZii, BeLeMneii, BIPOCii, SQUADul, ba chiar și comuniștii de rit vechi ai lui Bernie, țin toți cu Palestinienii.
  Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Va fi foarte greu pentru DemonRați să mai MUTE DECISIV cu Dominioanele.
  măRog…😜

 5. Comportament tipic de prof Obama („sa mai fac un dans cu Mihaela”), premiat Nobel pentru cel mai mare utilizator de dinamita asupra civililor. Miliardele iti iau mintea si fac pedofili.

 6. ” Surprinzător, Biden nu pare să întâmpine vreo dificultate în propriul partid în cursa pentru Casa Albă, în ciuda dezaprobării electoratului și a îngrijorărilor legate de vârsta sa înaintată. 77% dintre democrați îl consideră pe Biden candidatul cel mai bun pentru alegerile din 2024 „.
  Vedeti că prostia fiind infinită o regăsim si peste ocean. E peste tot cu densități diferite! Ea,prostia se poate calcula in procente la un milion de adulti cu drept de vot.

 7. Biden le-a aratat americanilor ca desi VREA nu POATE.Ce sa le mai arate americanilor in urmatorii ani?Nu i-a putut invinge pe rusi.A recunoscut suprematia Chinei asupra Taiwanului.Ce si-ar mai dori un american?Americanii ar vrea probabil un presedinte care vrea cand POATE si poate cand VREA.Pentru asta insa ar trebui ca americanii insisi sa inteleaga deosebirea intre doua sexe.In logica „”totul e posibil””se califica si prostia ca alternativa.

 8. D-lui ANDREI IONESCU,
  Mos ION BIDOM ROBINETTE va fi ELECT AGAIN de cei care l-au VOTAT. Vorbele rele au confirmat ca la fosta
  alegere a lui mos ION BIDON ,,CINEVA„ ( se stie bine cine ) au aparut 100 (una suta milioane voturi prin corespondenta ). NUMAI mos ION BIDON si viteaua VP KAMALA supranumita proasta satului pot sa rezolve o
  situatie financiara de 35 TRILIOANE $. Cu nana LENA de la trezorie ,cu BLINKEN + 5000 de electi de toate
  culorile supranumiti SWAMP , BRICS -ul o sa va reeduce . Bine ca mos ION A ,,PARDONAT„ curcanii .
  Mare pacat ca nulitatile actuale din USA vor distruge planeta cu imbecilitatea ordinara a lor.

 9. „Surprinzător, Biden nu pare să întîmpine vreo dificultate în propriul partid în cursa pentru Casa Albă”…
  …pentru că tikiații sunt siguri că vor putea iarăși-șî-dîn-nou SĂ FALSIFICE VOTURILE, că ATM-urili alea „Dominion” cu care au falsificat în tura precedentă vor rămîne în funcțiune. Iar cărătorii de „saci cu voturi” care data trecută veneau, șî dupe două săptămîni de la încheierea ofițială a votului, cu ZECI DE MII de „buletine de vot” „DĂCÎT” PĂNTRU Bideu, „voturi” acuzate ca false de Trump, șî cu care dimukracyi au „recuperat” diferența clară de voturi de la închidere (cum ați văzut organizat di $$oroș, C.I.A. șî C.E., șî în turul I în Riepublika Șuolduova, că găgăutza Oaya „recupera” în orele di dupe vot!). Metoda „Klotilde”!
  Nimic nou! Uite, Maniu în 1938, urecheatului priapist 🇮🇱 Karol:
  https://clujtoday.ro/memorandumul-din-1938-adresat-de-iuliu-maniu/
  „…Guvernele care au urmat după Consiliul Dirigent au procedat întîi la distrugerea esenţei însăşi a vieţei politice, care este dreptul de vot. Practica monstruoasă a furtului de urne, pusă în aplicare şi repetată în mod sfidător la fiecare nouă guvernare PeNaLă, a deschis calea celorlalte abuzuri. Guverne cu totul lipsite de prestigiu şi de popularitate în aceste provincii au aruncat asupra Ardealului şi Banatului clientela lor politică. Cu metode ilegale, ele au impus ca parlamentari persoane necunoscute […] Au revocat din serviciu ardeleni şi bănăţeni bine cunoscuţi […] cunoscători ai nevoilor şi spiritului provinciei. […] Metodele de exploatare fără scrupul, o goană neastîmpărată după îmbogăţire a sateliţilor, întovărăşită de imoralitate şi corupţiune sfidătoare, au rănit sentimentul public al provinciei, odinioară sub raportul moral sănătoasă până la austeritate.”
  Recunoașteți, azi, descrierea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.