Foști parlamentari care trag cu dinții la Tribunal de pensiile speciale

Numeroși foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând judecătorilor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale.

Cei mai mulți reclamanți se află în Prahova (16) și Iași (15), Galați (9), Argeș și Călărași (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Gorj (7), Neamț, Brăila, Bacău și Teleorman (5), Mehedinți, Buzău și Arad (4), Covasna (3), București, Giurgiu, și Constanța (1). Așa arăta situația la jumătatea lunii aprilie. 122 de foști parlamentari, beneficiari de pensii speciale, care își cereau banii înapoi.

În Prahova

Acțiunea care are ca obiect „nulitate act” a fost înregistrată la Tribunalul Prahova în data 13 aprilie, 16 foşti parlamentari aleşi în Prahova, dar şi în alte judeţe din ţară având calitatea de reclamant. Pârâţi sunt Camera Deputaţilor, Senatul şi secretariatele generale ale celor două Camere. Printre foștii parlamentari, și Victor Socaciu.

Astfel, reclamanţi în acest dosar sunt Victor Socaciu – deputat în legislatura 2008-2012 din partea PSD, ales deputat în circumscripţia electorală nr. 28 Mureş; Victor Bercăroiu – deputat PDSR în legislatura 2000-2004, ales deputat în circumscripţia electorală nr.31 Prahova; Marcel Chiriţescu – deputat în legislatura 1990-19920, ales în judeţul Prahova pe listele FSN; Gheorghe Dinu- deputat în mandatul 2000-2004 din partea PRM, ales deputat în circumscripţia electorală nr.8 Braşov; Ion Eparu – deputat PSD în mandatul 2012-2016; Mihail Fâcă – deputat PDSR în legislatura 2000-2004; Romeo Hanganu – senator PD în legislatura 2000-2004 şi deputat în mandatul 2004-2008 ales pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR; Ion Luchian – deputat PNL între 2000 şi 2008 şi senator PNL în legislatura 2012-2016; Alexandru Mocanu – deputat PD de Teleorman în mandatele 2000-2004 şi 2004-2008 şi senator PDL în mandatul 2008-2012; Adrian Moroianu – deputat în legislatura 1996-2000; Ilie Nică- deputat în legislaturile 1990-1992 (FSN) şi 1992-1996 (PDSR); Adrian Constantin Pitca – deputat în legislatura 1990-1992 din partea FSN şi 1992-1996 (PDSR); Mircea Anton Silvaş – deputat în legislatura 1992-1996 din partea PDSR; Petre Ţurlea – deputat 1990-1992 (FSN), 1992-1996 (PDSR) şi 1996-2000 din partea PUNR; Horia Victor Toma – deputat în legislatura 2004-2008 din partea PNL; Adrian Mărăcineanu – deputat în legislatura 2000-2004 din partea PRM.

Primul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 2 iulie.

Foștii parlamentari de Iasi care și-au cerut privilegiile sunt: ANGHEL STANCIU, APOSTOLESCU MARIA, BACIU MIHAIL, CALANCE DUMITRU, DOBRE TRAIAN, GAZI GHERASIM, GHIGA VASILE, LUPU VICTOREL, MOCANU VASILE, MOGOŞ ION, OPREA DUMITRU, SOLCANU ION, SOROCEANU VALENTIN, TÂRPESCU PAVEL si ZĂINESCU CRISTIAN CONSTANTIN.

Printre politicienii cunoscuți care au apelat la justiție se numără și Petre Daea, Nicolae Bacalbașa.

Plenul Parlamentului a adoptat, în 17 februarie, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

  1. Băi reclamați, de ce nu ați cotizat la un fond privat de pensii? Era unul foarte bun la ING de exemplu. Era bine când băgați banii in buzunar fără nicio contribuție,reținere. Acum sa va dea bugetul de stat bani de pensii? Nu e cel puțin jenant?

  2. O grupare externa care controleaza Romania si-a pus in toate posturile cheie, ministere, partide, directori de firme petrol, energie, spitale , lanturi farmacii,scoli, universitati,o parte din serviciile tradatoare, justitie,oamenii lor neromani si in rest cozi de topor dintre cei mai nepregatiti si hotzi dintre romani.
    Toti astia trebuie platiti si recompensati cat mai bine. Asa ca pensiile acestora nu vor scadea.
    Ce daca au facut industria Romaniei praf la comanda rusilor, americanilor , germanilor si francezilor…Ungurii sapa si ei cat pot iar la ebbrei banu conteaza.
    Cu banii romanilor este platita aceasta armata de ocupatie coloniala.

  3. Păi da.. Coate goale mațe fripte, dar cu tupeu nemărginit,..Ăștia cum or fi intrat in politică, pe care ușă nazistă, antimaghiară, sau de pe care canapea ??

  4. nu i-am bagat la puscarie, acum joaca tontoroiu pe capul romanilor. In Serbia, ii juca poporul in picioare, la noi le dam pensii speciale!

  5. DURERE MARE

    Opt foști parlamentari de Hunedoara s-au adresat instanței pentru că le-au fost tăiate pensiile speciale.
    Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara.
    Iată numele celor opt parlamentari și numărul de mandate pentru care primeau pensie specială:
    Gheorghe Firczak, Uniunea Rutenilor, 4 mandate,
    Ion Iliescu, 2 mandate,
    Dumitru Ifrim, 2 mandate,
    Petru Șteolea, 2 mandate,
    Mircea Nedelcu, 1 mandat,
    Ion Hortopan, 1 mandat,
    Doru Gaita, 1 mandat,
    Iosif Beniamin Blaga, 1 mandat.

    Interesantă situația deputatului Gheorghe Firczak, care a fost înlocuit în Parlament de fiul său, evident, din partea Uniunii Rutenilor din România, cu un număr insignifiant de voturi.

  6. Daca trag cu dintii de pensii speciale, rezulta ca nu exista alta solutie decat sa li se scoata dintii!

  7. Ei nu aveau dreptul la pensie specială pentru ca nu au interdicții și incompatibilități, iar ce e f. grav e că, pt un mandat (4 ani) primesc pensie mult prea mare față de alții care au muncit zeci de ani. Sunt în parlament sa facă legi f. bune pt. ei, și proaste pt. „pleava” societății căreia îi promite doar minciuni pt a fi aleși.
    Asta-i România noorrmală !?

  8. De ce securistul procuror sau judecător poate beneficia de pensie specială si un parlamentar nu? Pntru ca securistul are secerea si pistolul în mână, itele statului paralel in bicepsii si culoarele de execuție in singurul neuron functional.
    Vi se pare firesc ca un tractorist torționari, recte Lazăr sa aiva pensie specială si un parlamentar, nu? Se lucreaza intens la baza democrației si a statului de drept, adică parlamentul si parlamentarii. Ei, cei care au ieșit la pensie, sunt povara țării, nu salariile nesimtite din securitate, justitie, etc. Dar, pensiile speciale ale securistilor torționari din perioada comunistă nu deranjează? Dar pensiile activiștilor de partid, nu deranjează? Dar sumele infime acordate luptătorilor anticomuniști si urmașilor lor, nu deranjează? Fireste ca nu deranjeaza. Propagandă manipulează la greu si naivii bat cu maiul rufele pe malul râului.

  9. Bey astia dintre fostii parlametari,vedeti daca nu ati ciordit de la saracimea de romani ca si ceilalti parlamentari,mai ales din dreapta de rahat,ca sa aveti batranetile aranjate? Sau sa va faceti colonei,macar acoperiti,din statul paralel,securisti si magistrati care sa le faceti treburile murdare politrucilor nazy-bolsevici ca sa primiti prime si salarii nerusinate,plus pensii speciale pe care nu indrazneste nimeni sa le taie.Acum o sa va uitati la altii cum,ramasi pe pensii speciale,se plimba pe unde vor ei,ca si Basescu,si Iohannis carora nu le taie nimeni drepturile speciale exagerate,plus alte casoaie in plus fatza de cele deja ciordite de ei,drepturi nerusinate care li se dau ca sa nu ii vada nimeni scotocind prin gunoaie asa cum merita dupa anii luminosi in care si-au batut joc de romani si Romania.Dar la parlamentari este liber,ca dupa varsta de pensionare,sa moara de foame daca nu cauta mancare prin tomberoane, ca de aia este democratie parlamentara de nu se poate.Iar cand,foarte curand,cand autorii acestei legi,care discrimineaza si data doar de propaganda pentru fraierii,se vor intoarce in opozitie,tot ei au sa fie primii care or sa vrea abrogarea ei,dar si asta depinde de cat vor fura cu Coalitia lor ticaloasa pana atunci incat sa nu mai aiba nevoie de nicio pensie,ca deja trag tare cu jaf si porcarii pe spatele romanilor.Dar acum a ciordi cat mai mult din toate pensiile oamenilor de catre Palton-voda si tzucalarii sai este celebra politica de jaf si cotropire cu aszise reforme,chestii doar izvorate din pofta lor de animale lacome,ca altfel este,ca deobicei,ZERO BINE PENTRU ROMANI.

  10. Ei sunt cei cu venituri normale, nu s-au imbogatit ca politicieni si vor o viata decenta, pt ca s-ar putea ca Petre Daea dupa 35-40 de ani de munca sa aiba o pensie modesta, iar indemnizatia de fost parlamentar sa-i mareasca venitul care nu va ajunge la cel asa zis special care depaseste 10.000 de lei si il au unii dupa cum ne spune presa. Parca era de 1500 de lei pt un mandat si nu mai mare de 4000 pt mai multe mandate…

  11. ar trebui sa aflam daca in alte tari se ”da” ceva la pensie. de pilda in UE sa da cateva mii de euro ca pensie dupa varsta de pensionare…asa cum in BNR si alte institutii salariile sunt dictate de cercul international din care fac parte, chiar daca pot fi mai mici decat in alte tari au totusi o limita pe care nu o pot ocoli.

  12. La Capitolul pensii speciale, conducerea bucifala o s-o sugă, în frunte cu RB

  13. Saracii milogi ai Romaniei, inensa categorie „scursuri inca vii ale societatii politice”! Nu ma mira deoarece, obisnuinta de a fi pomanagiu, nu e demna si onorabila pentru Romania oricarei functii politic!

  14. Acești 16 foști parlamentari,ce au făcut pentru îmbunătațirea vieții românilor? Vreți pensii speciale după ce ați jefuit țara? TICĂLOȘILOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.