Chiar așa, de ce nu se comasează alegerile prezidențiale cu parlamentarele?

S-a discutat mult în ultimul timp, în spațiul politic, despre comasarea alegerilor parlamentare și locale de anul viitor.

Nimeni nu se întreabă de ce nu se comasează prezidențialele cu parlamentarele, remarcă gazetarul Ion Cristoiu în Jurnalul său Video postat pe blog.

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

23 de Comentarii

  1. mai nea caisa, ce rol mai are democratia in tara asta?
    Erea bine in comunism, un partid si gata!..

  2. „de ce se mai fac alegeriîn protectorat? și copiii au aflat că listele de câștigători s-au făcut înaintea celor de candidați!((((cum s-a făcut și DOCUMENTUL BÂSTROE)

  3. Cristoiu habar nu are democratie asa cum nu-si cunoaste aplicatiile de pe mobilul sau!Chiar nu mai are nici un rost in peisaj

  4. Agamiță Dandanache e pregătit, ce rost mai au alegerile ?Doar așa pentru mimat democrația și dat fraierilor iluzia ca votul lor contează !

  5. pt. ala de-si zice „margelatu” – tu, daca-l insulti pe dl. Carstoiu ziarist si condeier emblematic, n-ai rezolvat/castigat nimic ref. propria ta persoana stupida, inculta, troglodita, analfabeta functionala. Cetatenii romani gandesc precum dl. Carstoiu, adica, pt alegerile locale concureaza indivizi cu abilitati si experiente de administratori, in timp ce, la Parlamentare si Prez se imbrancesc alt soi de cetateni.

  6. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat 3 mai a fi Ziua Internațională a Libertății Presei,sunt curios daca Cristoiu tine post astazi !:))

  7. Lansând aceasta tema cu comasarea alegerilor, FSN , organul ilegal creat de rusi, demonstreaza ca se pisa pe romani . Cum sa credem ca FSN are nevoie de asentimentul romanilor când ultimile știri din media au in prime time doua informații : Valcov a fost condamnat la 6 ani de închisoare dar dupa tipicul Elena Udrea a dispărut din țara si ,,plantarea “ la ideea- ordin primit de Grindeanu-tipul aparatcicului postdecembrist format din frageda ,,pruncie” de Securitate pentru rezerva de cadre comuniste care conduc România azi – a unui tovaras in vârsta de 66 de ani ( tot din rezerva de cadre) in Consiliul de conducere al Ministerului Transporturilor. Cv- ul tovarășului : liceul la 27 de ani , primul ,privat “ proprietar cu casa de schimb valutar , actualmente organizator si controlor in același timp de evenimente. Romanii știu cine erau cei cu case de schimb in anii ‘90 . Astfel tovarășul a adus servicii de exceptie in ,,treaba “ cu valuta când noua clasa FSN își constituia averile . Servicii mari aduse actualilor miliardar de carton si ,,oamenilor de afaceri “ tip Catarama , Nicolae, Țiriac , etc. Aceasta ,,mișcare” demonstreaza ca nu se dorește atragerea unor specialiști deoarece ordinele vin pe filiera rusa: tergiversati devenirea României si oferiți- va orice visați noaptea.

  8. Ar fi o cheltuiala pe jumatate. De ce sa nu toace banii prostilor?……[Rumburak]

  9. @Rumburak,apoi 4 ani de zile ii toacă pe prosti aceleasi jivine care au terminat țara in 33 de ani de hoțocrație

  10. Când am trecut la capitalism/privatizarea principalelor mijloace de producție/distrugerea fabricilor fi uzinelor/ vânzare ce era în stema la investitori strategici am crezut că va fi o concurenta reală intre vânzători. Ghinion! Toți vânzătorii/privatii sunt vorbiți intre ei și când cu același preț! Am luat o mare țeapa! Mai bine era inainte, nu erau așa de puțini bogați și așa de mulți săraci!

  11. Nu v-ati saturat de „parerile” Editat „istoric” la UBB Cluuuuuuj, orasul utecistilor comunisti condus de Boc ?

  12. In 2024, parlamentarii cu 2-3-4 mandate sunt interesati de „realegere” , acestea este de fapt miza pt ei, si nu vor sa fie eclipsata campania lor de alta pentru altcineva. Unii/unele, relativ mai tineri/tinere, mai au nevoie chiar si de vreo patru mandate pana la pensie, probabil vor ultimele doua ca europarlamentari, deci nu e de gluma pentru ei. Altii, care si-au pierdut locurile in politica din diferite motive, vor neaparat sa revina si si-au facut partide proprii.

  13. O idee foarte bună, în scopul simplificării şi eficientizării procesului democratic, ar fi organizarea o dată la 10 ani de tururi de scrutin. Şi ca să fie cât mai simplu şi eficient, organizăm alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale în aceeaşi zi. De ce atâta risipă de bani şi resurse? O dată la 10 ani este arhisuficient.

    Avem nevoie de stabilitate, tovarăşi! Ţara asta are nevoie de patrioţi care îşi iubesc ţara! Nu ne vindem ţara!

    Şi ca să fie bine, adică pentru eficientizarea procesului electoral, fireşte, vom tipări buletinele de vot cu o singură pagină şi o singură căsuţă, unde vă veţi alege un singur stăpân: SECURITATEA!

  14. Să lăsăm alegerile așa necomasate cum sunt! Nu că am avea vreo dorință bolnavă de a ne duce de nu știu câte ori la vot, dar tocmai fiindcă Iohannis, Ciucă și hunta liberală de la vârful statului o doresc, e motiv de opoziție. Liberalii, dacă nu reușesc comasarea localelor cu generalele sunt pe făraș, cu sub 15% la alegerile parlamentare. Foarte bine, să țină calea PNȚCD și să revină când i-oi chema eu!

  15. se fura mai greu cand sunt alegerile comasate… dar ma rog, ce mai conteaza, la S1 i-au prins cu furtul pe camere ca-n SUA si nu s-a intamplat nimic

  16. Apăi, de ce să nu-i aleagă „SISTEMUL” pe viață? Că puterea oricum îi spurcă pe cei mai mulți dintre ei, şi-i trufeşte, şi-i îmbracă în piele de porci, şi-i pierde în cele mai adânci şi mocirloase tenebre. RAR, poate unul dintr-o mie, să aibă CARACTERUL şi FONDUL SUFLETESC de a rămâne DREPT în orice împrejurare, de a-şi iubi ȚARA şi pe compatrioții săi, mai presus tot și toate ale sale!

  17. Democratia impune respect. Sa te duci la alegeri si sa ti se puna in brate 6 sau 7 buletine de vot, probabil ar fi o dovada de curaj si rabdare din partea ta, ca cetatean cu drept de vot, sa votezi si sa si stii pe cine ai pus stampila. Din partea politicului ar fi o dovada clara de nerusinare si de lipsa de respect. Poate se mai gandesc la faptul ca cetatenii psdnl vor continuitate si nu mai au rost alte alegeri.

  18. @ rumburak.Cateodata ai comentarii bune.De data asta…nu.Lasa-ne.

  19. Mafia și corupția politică din asta trăiește,jaful economiei naționale în scop electoral,cumpărarea și influențarea votului de partidele mafiote în ani electorali falimentează statul, pe care îl aduce in incapacitate de plată prin cheltuieli ce nu pot fi sustenabile dar și prin menținerea unei birocrații sufocante exacerbat de mulți funcționari publici în administrație,cu preponderenta rude ale politicienilor prin care își desăvârșește operatiubea de trafic de influență și corupție, într-un număr de două ori mai mare decât Polonia la o populație de 30 mil.Romania are in mod nejustificat și nesustenabil peste 1.200.000 de mii de funcționari ,marea lor majoritate se ocupa cu tăiatul frunzei la câini,nu reforma în administrație,nu digitalizare doar trafic de influență și corupție.Romania va intra în curând în incapacitate de plată,nu se vor mai putea platii in integralitate salariile și pensiile celor mulți săraci și cinstiți din vina președintelui indiferent ,nepăsător și de o rară cruzime,lipsa de empatie,ba chiar face discriminare între români,maghiari,sași și secui.Unora le aloca fonduri de doua ori mai mari în administrație pe criteriu cultural și ajutor de sustenabilitate pe criterii etnice ,chipurile pentru susținerea culturii și obiceiurilor ,cum ar fi batjocorirea unui roman de ziua națională a României pe care îl va unge cu chinoroz,sau incendierea sau coborârea tricolorului românesc in berna sau furtul acestuia de ziua națională a Ungariei sau spânzurarea lui Avram Iancu ,sau vopsirea bornei în culorile drapelului statului maghiar,Ungaria mare nu a fost în realitate niciodată mare ci parte componentă a imperiului austro-ungar.Si toate aceste cheltuieli pentru activitățile de batjocorita și umilire a românilor și tricolorului în Transilvania se face cu bani de la statul român via preș.Werner și ordonanța sa care nu se pricepe la nimic,nu înțelege nimic.

  20. Nu se comaseaza prezidentialele cu parlamentarele pentru ca exista un potential de imperialism majoritar,adica acelasi partid,avand preeminenta la toate autoritatile principale ale tarii,din executiv si legislativ ar dispune decisiv de intreaga putere in stat.Desigur exista contraputeri,justitia,inclusiv cea constitutionala,dar aceasta e o solutie de avarie si ar putea accentua politizarea ei.Cat despre sincronizarea localelor cu alte alegeri este o ignorare totala a specificului local,afectand direct interesul oamenilor,mai preocupati de conducatorii localitatilor lor decat de soarta autoritatilor centrale,de aici cu totul altul este mesajul transmis electoratului,mult mai concret si apropiat de cerintele alegatorilor.

  21. Alegerile nu se amesteca, sunteti prea prosti sa ganditi doua siruri paralele de evenimente. Nici alegeri prin corespondenta nu se fac cand STS este la conducerea lor, falsificare garantata ! Auzi idiotenie: injumatatirea cheltuielilor !? Voi aveti grija sa aveti bani sa platiti rata la apartament. Daca e o problema de cheltuieli, de ce mai alegeti primari, consilieri, parlamentar ? Puneti un presh cu 3 clase, ca trenul si gata economia. Ati mai facut asta timp de 25 de ani si a fost excelent, ca inante era mai bine, ca aveai erectie.

  22. Mda pe forum daca te uiti vezi cam ce a prezentat IL Caragiale…. Vor sa se comaseze ,da sa nu se schimbe nimic si invers. Cit despre cheltuielile bugetare …. Nimic.Si mai vine ala de la 4mai 13:57 si ne da lectii . Dupa ce si-a luat tratamentul . Lipsesc „securistoizii-bolsevico-comunistoizi”in schimb….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.