Demența Alzheimer poate fi stopată

Peste 55 de milioane de persoane din ȋntreaga lume au fost diagnosticate cu o formă de demență, iar cea mai comună este cea Alzheimer – 60-70% din totalul cazurilor – arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. Ȋn țara noastră, existau 279.607 de bolnavi cu demență Alzheimer, ȋn 2018, ultimul an ȋn care sunt disponibile date oficiale. Pacienții români au acum acces la un program de diagnosticare precoce, cu până la 15 ani ȋnainte de debutul bolii, dar și de tratament, care poate stopa sau chiar inversa demența Alzheimer.

,,De mai bine de 20 de ani studiez demența Alzheimer, timp ȋn care am căutat și testat diferite metode neinvazive de diagnostic, dar și de tratament. Am găsit, ȋn Danemarca, un soft de diagnosticare, de ultimă generație, dezvoltat de BraindReader, lider mondial ȋn volumetria de arii corticale. Pe partea de tratament, folosesc programul ReCode, din SUA, creat de dr. Dale Bredesen, expert ȋn boli neurodegenerative, recunoscut la nivel internațional. Am reușit să ȋnchei parteneriate și să aduc ȋn România aceste două programe care pot schimba viața pacienților cu demența Alzheimer”, spune dr. Adrian Stănescu, medic primar geriatrie și gerontologie.

Programul NeuroReader, dezvoltat de compania daneză BrainReader, folosește un software care procesează imaginile obținute la un RMN pentru a cuantifica volumele structurilor din creier. Investigația este denumită volumetrie computerizată de arii corticale și cuantifică pierderile de masă cerebrală din hipocamp, prima arie corticală afectată de atrofia specifică demenței. Analiza este non-invazivă, rapidă și precisă. Practic, pacientul este supus unui examen RMN, iar ȋn maxim jumătate de oră după introducerea imaginilor ȋn softul de diagnosticare, primește un raport neurologic detaliat și află dacă are o formă de demență.

ReCode, programul ,,Sfârșitul Alzheimerului”

Programul ReCode este o abordare integrată, utilizată pentru a reversa declinul cognitiv, cauzat de diferitele forme de demență. Este folosit de peste opt ani, ȋn clinici și spitale din ȋntreaga lume. Dr. Dale Bredesen, creatorul programului, a identificat șase subtipuri ale demenței Alzheimer, și planuri terapeutice pentru fiecare din acestea. Pentru a afla subtipul de boală, pacienții trebuie să facă anumite analize și să răspundă unor ȋntrebări despre istoricul medical și stilul de viață. Informațiile sunt introduse ȋntr-un soft specializat, iar acesta determină subtipul de afectare cognitivă.

Ȋn funcție de rezultat, bolnavii primesc un plan de tratament personalizat, care include indicații privind alimentația, somnul, exercițiile fizice, terapii regenerative, suplimente și medicație.

,,Cele mai bune rezultate ale programului ReCode au fost ȋnregistrate la pacienții aflați ȋn stadii precoce de boală. Recomandarea mea este ca toate persoanele de peste 40 de ani, care prezintă simptome minime de declin cogntiv (tulburări de memorie recentă, sărăcire a limbajului), să se testeze. Procedura este simplă, nedureroasă și nu are costuri prohibitive. Ȋn programul Neuroreader, de exemplu, folosim imaginile unui RMN cerebral, care poate fi efectuat ȋn multe clinici și spitale. Depistarea timpurie ne ajută să stopăm evoluția bolii și, uneori, chiar să reversăm deficitul cognitiv, dacă pacientul respectă recomandările din programul ReCode”, completează dr. Adrian Stănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

6 Comentarii

  1. Goodbye to the summer
    Sold down the river
    Unhappy ever after
    Well, did you ever?

    [Pre-Chorus 1]
    Did you ever reach for the glued-down penny?
    Same old joke and it’s not funny
    Burns are red, bruises blue
    Out with the old, cheated by the new

    [Chorus]
    Do you suffer from long-term memory loss?
    (I don’t remember)
    Do you suffer from long-term memory loss?
    (I don’t remember)

    [Verse 2]
    You sing the same old verse
    Stick like glue, for better or worse
    What goes around comes around
    Again, again, again

    Cover art for Amnesia by Chumbawamba
    Amnesia
    Chumbawamba
    „lyrics”

  2. Day after day,love turns gray like the skin of a dying man.And nights after nights we pretend it’s all right,but i have been older and you have green colder and nothing is very much fun anymore.

  3. In plina stare de urgenta, 2020, a fost publicat un „ciot” de articol, free. Promitea, ca in 18 luni sa fie accesibil vaccinul terapeutic ce cumuleaza dementa senila si boala Alzheimer ( prin recunoasterea ca ambele, cunoscute din anii 50/60 sunt, de fapt aceeasi boala cu particularizari, in functie de pacient.). Intre timp, tata a murit. Crunt. Si toti ai mei din generatia lui. Distinse Domn Dr. Adrian Stănescu, dumneavoastra imi vorbiti de ______________________alimentatie???????????????. Chiar credeti in multimea de „PROSTI CARE POTI FI PROSTITI”?________Ghinion : „NU pot fi prostiti TOT TIMPUL!”. Asha face zicere un vechi proverb. Ps. Sunteti mult prea tanar pentru proverbe, Distinse Domn!

  4. Ce nu spune domnu doctor, ori nu cunoaste suficient ori ascunde cu buna stiinta, este despre tipul de tehnologie folosita de la distanta cu soft specializat pentru monitorizarea real time a creierului(si desigur a gandurilor) subiectului uman TINTA si inducerea cu ajutorul armelor dpecializate de la distanta de tipul ELF EMP et etc a oricaror stari dorite: anxietate, panica, dureri de cap localizate pe orice zona a creietului, inclusiv depresie, pierderi de memorie, schimbari bruste de stare, comportament adica mai pe scurt Nazism pe oameni in secolul XXI! Da si in Romania unii psihologii din structurile de forta practica asa ceva pe oaneni, fix sub forma unui candidat manciurian. Dar multi habar nu au ce li se petrece caci daca ar cunoaste Adevarul atunci …. Asta asa apropo de nivelul de democratie si lege din Romania … Astfel de practici sunt Crima la adresa fiintei umane, dar cum nu ne priveste decat matul plin, maneaua si distractie, atunci orice se petrece habar nu avem, suntem cobaii acestui secol, dar domnu doctor mai usor cu pianu pe scari, ai avea poate intentii bune dar nu-i cunosti pe aia RAI din Sistem…

  5. o-me-se prganizatie criminala de experimentare a omenirii – cine are incredere in acesti criminali condusi de monstri? onu, oms, unicef etc. luati-le pe toate la rand si vedeti ca absolut toate aceste organizatii sunt impotriva omului. in spatele lor sunt niste entitati care fac parte din aceleasi grupuri infractionale organizate care vor omenirea disparuta (doar 500 milioane de copii care sa fie masa experimentala) si toata planeta a lor – vanguard si blackrock. credeti ca astia sunt oameni?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.