Dosarul medicului Monica Pop: Uită-l, nu-i

DNA a clasat dosarul în care medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, era acuzată de abuz în serviciu. În acest dosar, Monica Pop a fost suspectată că ar fi falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul.

„Am primit de la DNA hotărâre de clasare a dosarului. Pe motiv că fapta nu există! Sînt și procurori corecti! Are ceva de spus Vlad Voiculescu care a făcut reclamația? Dormiti linistit, dle Voiculescu, multumit ca ati mai facut un rau? Cea mai mare catastrofa din sistemul medical, enorma greseala a dlui Ciolos. Dl Voiculescu nici nu ma cunoaste, n-a venit sa vada un spital fara infectii de 3 ani, ani, performant, curat! A lovit la suestia unui alt neom( dl Tolontan, ) pentru ca mi-am permis sa spun cat de tare exagereaza si ce neptii chimice emana. EI trăiesc si se bucură să facă RAU! Vom vedea cum își vor justifica atitudinea în justiție!”, a scris Monica Pop, pe Facebook.

Pe 4 aprilie 2017, DNA anunța că s-a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu și conflict de interese față de Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice – Bucureşti.

„Suspecta Monica Daniela Pop, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice – Bucureşti, la datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 şi 29 noiembrie 2012, a încheiat, cu încălcarea legislației primare, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior, cu o societate comercială. Concret, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspecta a încălcat prevederile art. 14 şi 16 din Legea 213/1998 raportat la art. 1 şi 2 din H.G. 1069/2002”, transmitea atunci DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii susțineau că prelungirea contractului de închiriere s-ar fi făcut nelegal pentru că „exista obligația legală ca, începând cu anul 2003, închirierea spaţiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti să fie efectuată de către Administraţia Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice – Sector 1 şi ulterior de către Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucureşti, iar sumele de bani încasate cu titlu de chirie să revină fie primăriei Sectorului 1 (administrator), fie Primăriei municipiului București (proprietar).”

Consiliul Local Sector 1 ar fi stabilit, spunea DNA, un cuantum minim al chiriei pentru închirierea de spaţii pentru servicii medicale şi alte activităţi decât cele medicale (alimentaţie publică) aflate în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice – Sector. În acest caz, chiria stabilită prin cele patru acte adiționale ar fi fost sub acel prag minim, procurorii constatând o pagubă de aproximativ 24.478 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Pentru dosarele care implica doctori,DNA manifesta o timiditate exagerata,vezi cazurile Sorin Hirch – Oprescu ,Luncan ,Pop si altele,nu stau acum sa le dezgrop!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.