ELectromontaj cumpără Hidroconstrucția, aflată în insolvență

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Electromontaj SA preia Hidroconstrucția SA și societățile controlate de către aceasta. 
Electromontaj SA, controlată de omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, prin grupul H4L, este o companie specializată în construcția și întreținerea liniilor de transport împreună cu stațiile electrice de conexiuni și de transformare pentru alimentarea cu energie electrică. Grupul H4L desfășoară activități în diverse domenii, printre care dezvoltarea imobiliară, închirieri, exploatare forestieră, producere și comercializare de energie electrică și gaze naturale.

Hidroconstrucția are ca domeniu principal de activitate execuția lucrărilor de construcții hidroenergetice și hidrotehnice la suprafață și în subteran, pe lângă lucrările cu specific hidroenergetic, executând lucrări civile și industriale, drumuri și poduri, lucrări edilitare, lucrări de îmbunătățiri funciare, exploatări de cariere și balastiere, reparații de utilaje, confecții metalice și prefabricate din beton armat. Compania este deținută de Asociația Hidrocon.

Electromontaj a cumpărat recent pachetul majoritar de 82,68% din acţiunile Electrotehnica Echipamente Electrice, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare şi bobine. În prezent, grupul Electromontaj include Emfor Montaj, specializată în construcţia de fundaţii pentru linii electrice şi construcţii civilie, Iproeb Bistriţa, producător de cabluri şi conductori electrici, precum şi unităţi de producţie proprii în Bucureşti şi Câmpina. Compania derulează proiecte în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei şi un profit net de 25,5 milioane lei.

Grupul Electromontaj are peste 1.500 de angajaţi.

Hidroconstrucţia a intrat oficial în insol­venţă, potrivit unei decizii recente a Tribunalului Bucureşti.

Insolvenţa a fost pronunţată pe 19 ianuarie 2022, la iniţiativa Hidro­construcţia, iar administrator judiciar al companiei a fost numit consorţiul de practicieni în insolvenţă format din R&I Group, RTZ & Partners şi Muşat & Asociaţii. Sub suprave­gherea acestora, Hidro­construcţia îşi continuă activitatea curentă.

„Pe parcursul perioadei de observaţie, societatea va funcţiona după principiul «business as usual», rămânând cel mai mare antreprenor român de specialitate din domeniul de interes naţional al hidroenergiei, focalizându-şi resursele în vederea păstrării renumelui istoric, a brandului internaţional şi a patrimoniului, toate acestea sub stricta supraveghere a consorţiului de practicieni în insolvenţă ce a fost desemnat în calitate de administrator judiciar şi sub controlul judecătorului sindic“, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Soricelul, cumpara elefantul!
    Cand s-a infiintat electromontaj si cu ce specialisti? Bag seama caa intentionat s-a dorit falimentul Hidroconstructia.
    Trebuia distrusa si firma asta, care a construit aproape TOATE hidrocentralele!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.