Expoziția „Icoane din sudul Transilvaniei”, la Muzeul Național Bran

 Muzeul de Etnografie Brașov, în parteneriat cu Muzeul Național Bran, îi invită pe amatorii de frumos la expoziția ”Icoane din sudul Transilvaniei”. Expoziția este deschisă la Muzeul Național Bran de miercuri, 5 aprilie 2023, orele 14,00.

Expoziția cuprinde icoane pe sticlă din colecția Muzeului de Etnografie Brașov, pictate în renumitele centre de iconari din Șcheii Brașovului, Făgăraș și Țara Oltului. Tematica lucrărilor este diversă, ilustrând o mare varietate de subiecte iconografice, cu largă circulație în spațiul românesc. Icoanele au fost realizate pe sticlă fragilă de glăjărie, în secolul al XIX-lea, și constituie un valoros tezaur de artă sacră.

Localnicii și turiștii care vor sosi la Bran pentru a sărbători Învierea Domnului vor putea admira expoziția temporară ”Icoane din sudul Transilvaniei” în perioada aprilie – mai 2023, la Muzeul Național Bran din str. Doctor Aurel Stoian, nr 14.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Ortodoxia există in Transilvania doar după anexarea romaniei balcanice..Nici o biserică ortodoxă nici o icoană nu are peste suta de ani,.Sunt făcături recente..Obiceiuri, tradiții, moaște, etc toate nu existau acu suta de ani in Transilvania..

  2. Dacă nu ai citit nicio carte, nu te lăuda. Ai auzit de Codexul de la Ieud? Sau monografia Comunei Feleacu, jud.Cluj, unde sunt îngropați mai mulți episcopi ortodocși de la 1200 etc.

  3. @ Fane.. Fii solemn bre.. Aceea poveste e doar o poveste.. Adevărul este că mai bine de o mie de ani ai lipsit din istorie..Ca principat ai reușit să te afirmi doar in 1330..După retrgerea aureliană pe teritoriu unde au trecut zeci de popoare migratoare n-a rămas picior de dac, sau ortodox, nici măcar de roman..Deci uită de cărțile de povești și treci la realități..

  4. Nu par a respecta traditia si unitatea iconografiei ortodoxiei romanesti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.