Gică Hagi nu mai vrea să fie acționar la Farul!

În vară, la Constanța aveau loc Serbările mării pentru fanii dobrogeni. Farul lumina fotbalul românesc, reușind să aducă un titlu pe care niciodată echipa fanion a județului nu îl mai reușise. O performanță cu adevărat extraordinară pentru că echipa de la malul mârii nu este nici pe departe un colos financiar care să își poată permite achiziții spectaculoase de jucători cu CV și în afara unui Dennis Alibec, mereu rămas o speranță a fotbalului nostru, împlinită doar parțial la peste cei 30 de ani ai săi, erau puștii de la academia lui Gică Hagi și jucătorii care trăiseră deja cu ceva ani în urmă un alt moment magic și de necrezut, titlul obținut de micuța Viitorul Constanța.

Care acum e parte comună din ceea ce s-a vrut a fi marele și ambițiosul proiect pe hârtie al unui club de top la Constanța, mai ales după câștigarea titlului. Însă ce a fost anul trecut, fotbalistic vorbind, nu mai este acum, iar lumina Farului s-a transformat doar într-o luminiță, începând să apară probleme la tot pasul. Drept urmare, înaintea meciului din această etapă, acasă cu Petrolul, Gică Hagi, care este de toate la Farul, unul dintre principalii acționari, manager și antrenor, a anunțat public faptul că nu va mai continua să fie unul dintre cei care bagă bani la Farul.
„Trebuie să se schimbe multe aici. Nu mai vreau să continui ca şi acţionar majoritar, ca patron şi antrenor. Eu vreau să îmi fac meseria de manager. Sub nicio formă nu am vrut să fac lucrul ăsta. Eu, mai mult decât am făcut, nu pot să fac. Anul ăsta nu au dat un randament foarte bun, nu au fost cu noi. Farul trebuie să aibă buget foarte mare. Farul trebuie să aibă un antrenor care să fie plătit.

Constanța, Dobrogea, trebuie să devină o prioritate importantă. Farul trebuie să devină echipa tuturor, trebuie să fie un exemplu, cum trebuie să fie organizat un club. Trebuie să aibă un buget foarte mare. Foarte mare! Farul trebuie să aibă un antrenor care e plătit, nu care e patron. De la anul, trebuie să aibă un alt antrenor care va fi plătit și care nu e patron. Lucrurile trebuie să se schimbe.
Drumul ăsta nu cred că e un drum care să fie bun. Cred că rămâneți cu toții surprinși, dar ăsta e adevărul. Cu siguranță că eu, personal, o să reflectez. Dacă v-am zis-o public, voi face lucrul acesta. Lucrurile nu mai pot merge în continuare așa.

Lucrurile trebuie să meargă în progres, în dezvoltare. Bugetul unei echipe, pentru a fi printre cele mai bune din România, nu poți să lucrezi cu deficit de buget. Nu poți să n-ai bani de transferuri și celelalte să aibă, și dacă stă Hagi pe bancă ce ușor e și mergem să câștigăm.
Au fost doi ani, am dus, am făcut lucruri bune, mai puțin bune, am vorbit. Voi păstra 10%, nu vreau mai mult. O spun public ca s-o înțeleagă toată lumea.
Nu plec din club, rămân cu 10%, dar trebuie să vină oameni cu bani, care vor și cred că Farul e un club foarte bine organizat. Orașul, comunitatea, trebuie să înțeleagă că echipa asta aduce spectacol în oraș, face reclamă orașului și trebuie să fie la nivel de top”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Nu uitaț’! Totul sub deviza “Să ne fie bine ca să nu ne fie rău…”

 2. Hagi nu este un geniu al retoricii, dar ce a spus este foarte just. Si este adevarat pentru toate echipele romanesti.

 3. Ce tot mai vrei bă boule?…ai produs numai rebuturi în fotbal vorba unui coleg de-al tău…
  Ce-ar fi să pleci și tu definitiv în Dubai…faceți acolo o comunitate de machidoni… să nu-l uitați pe jiji…

 4. corect, dale dracu de spitale si scoli, primaria sa bage bani in club, ilegal cum se baga in toata tara, primaria sa plateasca salariile, ilegal cum se face in toata tara

 5. „meseria de manager” ?
  -gigi si restu prostilor
  il credeau „mesager”,
  un inger!!!!!!!

 6. Bravo Hagi pentru tot ce faci ,intr-o lume normala ar fi trebuit sa fii organizator al fotbalului romanesc

 7. prietene autor, chiar ti-e greu sa-ti corectezi textul inainte de a-l posta? e penibil

 8. vaya con dios,Hagi; in afara de trucat partide la pariuri,altceva ce sti sa faci…

 9. Cum ? Este si actionar ? Pai spunea ca primeste 200 de euro pe luna !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.