Memorandum, aprobat. Bani din fondul de rezervă, pentru plata avocaţilor din oficiu

Onorariile avocaţilor din oficiu vor fi plătite, până la finalul acestui an, în baza unui memorandum aprobat de Ministerul Finanţelor, a informat, miercuri, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după o întâlnire la Palatul Parlamentului cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), la care au participat procurorul general şi parlamentari.

„Am luat act, împreună cu procurorul general şi împreună cu colegii parlamentari, de toate lucrurile pe care le doresc a fi îmbunătăţite colegii avocaţi. Sunt la curent cu forma lor de protest recent manifestată în spaţiul public. I-am informat astăzi că Ministerul Finanţelor a aprobat un memorandum prin care vom lua o sumă de bani din fondul de rezervă, astfel încât să putem să plătim, până la finalul anului, onorariile din oficiu pentru avocaţi”, a precizat Gorghiu.

Ea a menţionat că, în cadrul întâlnirilor pe care le are programate în continuare în ţară, va avea discuţii cu fiecare barou judeţean, iar, ulterior, la şedinţa Consiliului de organizare strategică, din care fac parte ministrul Justiţiei, preşedintele CSM, preşedinta ICCJ şi procurorul general, va fi invitată conducerea UNBR pentru a discuta problemele ce derivă din profesia de avocat.

„I-am informat că urmează să merg mai departe cu turneul prin ţară, am vizitat deja opt judeţe. Voi fi la final de săptămână la Bihor, săptămâna viitoare la Gorj, întâlniri care nu vor exclude avocaţii. Voi avea cu fiecare barou din fiecare judeţ discuţii, iar într-un Consiliu de organizare strategică, din care fac parte ministrul Justiţiei, preşedintele CSM, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general, într-o viitoare şedinţă, am decis cu toţii, prin consens, să invităm conducerea UNBR pentru a discuta toate aceste probleme pe care le au în desfăşurarea profesiei de avocat”, a transmis Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, la întâlnirea cu UNBR au fost reiterate problemele cu care se confruntă avocaţii. „Problema supraaglomerării instanţelor, termenele lungi ale proceselor. De asemenea, faptul că în anumite instanţe se cenzurează onorariile de avocaţi, faptul că trebuie revizuită legea taxelor de timbru. Toate aceste probleme sunt pe agenda noastră de discuţie şi i-am asigurat, repet, alături de colegul meu, procurorul general, că vom fi atenţi la toate aceste probleme”, a explicat ministrul Justiţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Pentru cei care se fac ca apara victimele? Pentru cei care fac cartile in favoarea infractorilor? Pentru cei care cer ternene de judecata prelungite pana dai in prosteala si te imbolnavesti? Pentru cei care ajuta la fabricarea de acte impotriva prejudiciatului? Pentru cei care ajuta la sustragerea sau inlocuirea actelor din dosare? Sunt doar cateva exemple reale dar nu e generalizat.

  2. „alături de colegul meu, procurorul general,”

    -nu:
    Salutelutza este PESTE procuroru general,
    „procuroru functioneaza SUB autoritatea ministrei Justitiei”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.