Ingredientul secret din alimentația copiilor  

Nestlé lansează prima carte de rețete echilibrate nutrițional realizate de părinți în cadrul Inițiativei Nestlé for Healthier Kids

Nestlé își reconfirmă angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din întreaga lume și de a contribui la un viitor mai sănătos prin lansarea primei cărți de rețete sănătoase realizate de părinți pentru părinți în cadrul Inițiativei Nestlé for Healthier Kids. Ingredientul secret al alimentației copiilor este exemplul părinților și al familiei. Dacă în familie se mănâncă sănătos, într-o atmosferă liniștită și plină de dragoste, copiii vor mânca și ei sănătos. O relație sănătoasă cu mâncarea trebuie dezvoltată din copilărie.

Cartea de Rețete Nestlé for Healthier Kids, realizată cu aportul mai multor părinți și chefi, își propune să arate cât de ușor pot fi pregatite mâncăruri echilibrate nutrițional alături de copii, implicându-i în tot procesul, de la achiziționarea ingredientelor și până la spălatul vaselor după masă.

Cartea de Rețete Nestlé for Healthier Kids cuprinde rețetele chefilor și food bloggerilor Chef Sorin Bontea, Chef Ștefan Popescu, Greta Apostol și Larisa Sferle, care sunt la rândul lor și părinți, rețetele unor părinți din comunitățile acestora, precum și 56 de rețete ale comunității de părinți din mișcarea națională ,,Și eu trăiesc sănătos! – SETS”, program inclus sub umbrela Inițiativei Nestlé for Healthier Kids.

Fiecare rețetă este bine structurată și ușor de urmat chiar și de către cei care au mai puțină experință în bucătărie, are valorile și recomandările nutriționale. Toate rețetele din carte sunt extrem de valoroase pentru faptul că sunt simple, tradiționale și ușor de gătit cu ingrediente locale, sunt echilibrate respectând toate categoriile de nutrienți (carbohidrați, grăsimi, proteine), și sunt realizate de către părinți români pentru gusturi românești.

Cartea de Rețete Nestlé for Healthier Kids poate fi descărcată aici.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Dacă citind rețetele prezentate vă veți întreba cum am crecut noi după război cu oâine cu unsoare sau cu marmeladă, părinții, bunici stră și străstrăbunici noștrii fără: broccoli şi baby zucchini, somon, spanac & roşii cherry alături de cartofi wedges, supă Minestrone Curcubeu (apropo la orientere???), clătite cu banane şi spanac, quiche cu ciuperci şi alte legume, mini tacos, pui la tigaie cu varză de Bruxelles, păstrăv somonat cu rădăcinoase la cuptor, clătită din spanac umplută cu avocado, caşcaval şi roşii, hummus cu vită în sos de rodie, chifteluţe de năut şi quinoa la cuptor, brioşe cu afine şi crunch de scorţişoară, mini rapidă cu legume, dorada cu sos de portocale roșii şi piure de legume bicolor, toast din pâine integrală prăjită cu avocado, usturoi şi perle de parmezan, caracatiţă cu lămâie, spaghete negre de sepia cu sos de carne, sufleu de broccoli, carpaccio de mânzat, chec banana bread cu nuci macadamia, etc… Imi place să gătesc, am cărți de bucate și din perioada interbelică și pentru bucătării boierești cu prefață de Anton Bacalbașa și pentru oameni de rând, fiind printre ele și rețete de la nemți, francezi italieni și Sanda Marin și altele din regimul de tristă aminire. Dar toate bunătățile aveau în ele o notă de specific românesc. Tot respectul pentru bucatari numiți “chefi și food bloggeri(?), dar la copii se dau mâncări mai simple mai unde gustul și nu denumirea exotică și aranjamentul sofisticat al unei specialități minuscule servită pe un farfurie mare cu ghirlande subție de sos colorat contează. Să nu pomenesc de alergii. Altfel doresc Poftă bună celor ce vor face meniurile descrise în Cartea de bucate pentru copii români Nestlé for Healthier Kids!!!

  2. Conflictele de interese ale membrilor OMS, coruptia epidemica, supresia dovezilor stiintifice, agenda de depopulare derulata sub auspiciile campaniilor de vaccinare, schimbarea definitiilor importante ( de ex. a pandemiei) pentru a spori frica nu-i fac absolut deloc o sursa credibila pe cei din OMS. Cu atat mai putin corporatiile colaboratoare care folosesc ca sursa de ghidare recomandarile acestor excroci obraznici.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.