Poșta Română avertizează. ”Nu vindem colete nerevendicate!”

O știre falsă a apărut pe Internet,  oamenii primesc invitații să cumpere, cu doar 9,90 lei, colete uitate în depozitele Poștei Române. Reprezentanții  instituției s-au sesizat și informează că știrea care circulă pe Internet este falsă, dar și că pagina „Poșta – Distribuția coletelor” nu aparține companiei.

O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

„Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ „P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă”⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠ În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ţi şi ⁠genţi. Pu⁠teț⁠i o⁠bți⁠ne ⁠col⁠etu⁠l d⁠vs.⁠ ai⁠ci”, așa arată anunțul publicat de pagina falsă a Poștei Române de pe Facebook.

Ca să efectueze o comandă, oamenii sunt sfătuiți să acceseze un link. Postările de pe Facebook sunt însoțite de fotografii de la „clienții” care deja ar fi cumpărat acele colete.

Se mai arată în anunțul făcut de reprezentanții Poștei Române. ”Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate”.

Poșta Română a înaintat câteva sfaturi utile pentru a evita răspândirea de știri false.

  • Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;
  • Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;
  • Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;
  • Fiți sceptici: dacă o informație sună „prea frumos ca să fie adevărat”, este posibil să fie falsă.

„Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre”, a mai transmis compania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. E plin facebook-ul de asemenea reclame
    Amazon ,Temu ,Aliexpress si multe alte magazine online ,,vand” asemenea colete nerevendicate la preturi foarte mici .
    Recunosc ,era sa iau teapa ,am dat comanda pe Temu ,de unde cumpar frecvent ,fiind foarte seriosi ,dar noroc de cei de la banca BT de unde am cardul ,ca au blocat tranzactia pe motiv de posibila FRAUDA .
    Cercetand mai bine ,am realizat ca acest site era o clona bine realizata a originalului Temu .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.