JUSTIŢIA SUVERANĂ sau adevăratul TRATAT DE DREPT PROCEDURAL (65)

În acest spațiu, aici puteți citi fragmente din opera lui Gheorghe Schwartz.

JUSTIŢIA SUVERANĂ sau adevăratul  TRATAT DE DREPT PROCEDURAL

Curs practic cu pilde edificatoare  (Vocalize în mi minor) Editura Junimea Iaşi  2016

 

  1. „Acest Ludovic L este diavolul în persoană!” (Ziarele)

                                     – o dovadă incontestabilă –

  1. Avertisment:

„Un prezent atât de strivit de un trecut învăţat şi trăit şi de un viitor în totalitate ipotetic se materializează tocmai prin reflectarea subiectivă a unor stimuli deveniţi percepţii (deci deveniţi subiectivi şi ei).”

„Nimeni, în toată istoria cunoscută a omenirii,

n-a izbutit, asemenea genialului maestru Ludovic L.,

să dovedească fără putinţă de tăgadă că

orice proces – civil sau penal – se poate pierde.”

(Ziarele) 

Acestea fiind lămurite, putem să ne întoarcem la arhive şi să căutăm în continuare acte despre celebrul caz Rom J. Rominger, un caz pe cât de complicat, pe atât de plin de învăţăminte. Nu degeaba, însuşi Sir Jammes Wiliam W. Glowerston, al XI-lea Pair de Glowerston, fost nu întâmplător vreme de patruzeci şi doi ani Preşedintele Tribunalului din Glowerston, a spus textual că „Speţa Rom J. Rominger reprezintă pentru justiţie ceea ce reprezintă cvadratura cercului pentru geometrie”. Se pare că Sir Jammes Wiliam W. Glowerston, al XI-lea Pair de Glowerston, ar fi rostit de nu mai puţin de patru ori aceste cuvinte pline de tâlc. Iar onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. h. C. Julius Zimberlan a mers şi mai departe, rostind, în prezenţa a şase martori de cea mai mare încredere, că „Atunci când cazul Rom J. Rominger va fi pe deplin elucidat, se va dovedi, în sfârşit, că justiţia nu este o ştiinţă, ci o artă.” Dar, a mai adăugat onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. h. C. Julius Zimberlan, va fi vreodată elucidat în întregime cazul Rom J. Rominger? That is the question!” Drept urmare, miliardarul român Waren Klaus Karalis a instituit un premiu substanţial pentru cel ce va izbuti să-i dea de capăt celebrului mister. Deocamdată, premiul acela se află depus în seifurile unei bănci elveţiene şi, o dată cu trecerea timpului, creşte, datorită dobânzilor.

Să ne întoarcem, aşadar, la arhive şi să căutăm în continuare acte despre celebrul caz Rom J. Rominger, un caz pe cât de complicat, pe atât de plin de învăţăminte. Nu degeaba însuşi Sir Jammes Wiliam W. Glowerston, al XI-lea Pair de Glowerston, care nu degeaba a fost vreme de patruzeci şi doi ani Preşedintele Tribunalului din Glowerston, a spus textual că „Speţa Rom J. Rominger reprezintă pentru justiţie ceea ce reprezintă cvadratura cercului pentru geometrie”. Da, dar asta parcă am mai spus o dată. Scuze!

Ceea ce putem deja afirma, pe baza obositoarelor cercetări întreprinse, este că la cea de a patra înfăţişare din procesul Rom J. Rominger – „Procesul Mileniului” -, în cealaltă sală a Tribunalului se judeca Dosarul 2UHT2356.

În Sala II, Completul era format din

Preşedinte – onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. h. C. Julius Zimberlan,

Judecător: onorabilul judecător Augustus Pavlovici-Bubulak,

Procuror: eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl,

Grefier: subtila domnişoară dr. Brunhilde Lotte Ivanova.

Cei doi avocaţi au fost maestrul Doctor Pupi Schnietzel (de la cunoscutul cabinet de avocatură Schnietzel & Schnietzel), respectiv, nimeni altul decât însuşi Ludovic L. (chiar dacă în realitate cu alt nume).

De data aceasta, publicul a venit cam neîncrezător în sală, iar casele de pariuri au fost şi ele în derută. Chiar şi eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl, citat de ziarul EXPRES, s-a arătat neliniştit: „Dacă va reuşi să piardă şi acest proces, atunci maestrul L.L. este un adevărat diavol!”. Fraza aceasta, reprodusă în cele peste un milion de exemplare câte s-au tipărit din ziarul EXPRES, a făcut repede ocolul ţării. Într-adevăr, casele de pariuri aveau de ce să fie derutate!

Şi se mai punea o întrebare: dacă va reuşi imposibilul şi va izbuti să piardă şi acest proces, cum va afecta în mod fericit această performanţă viaţa tuturor celor implicaţi, aşa cum s-a întâmplat până atunci de fiecare dată? Suspansul s-a transformat chiar în panică, atunci când maestrul Ludovic L. a intrat mai palid ca oricând în sală. Ca niciodată, se părea că şi celebrul avocat era ros de îndoieli. Poate chiar de neputinţă!

Mai trebuie arătat că, măcar de data aceea, autorităţile s-au arătat la înălţime, punând cele două speţe, dezbaterile în Dosarul celebrului caz Rom J. Rominger şi, respectiv, cele din Dosarul 2UHT2356, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră: astfel afluenţa valurilor de amatori să asiste se împărţea în două, devenind ceva mai uşor de controlat.

Din păcate, nu vom putea deconspira lucrările din Sala II, ele fiind clasificate, dar vom pune concluziile noastre într-un seif sigur, de unde, peste doar treizeci şi opt ani, când cazul va putea deveni public, le vom arăta întregii lumi în toată grozăvia lor.

Ceea ce putem publica acum – fără teama că am încălca vreo interdicţie – este că seara, la club, eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl a recunoscut: „Într-adevăr acest Ludovic L. – dar a pronunţat numele adevărat al maestrului, lucru pe care noi, din motive lesne de înţeles, nu-l putem face – este diavolul în persoană!” iar mulţimea celor ce n-au avut acces în sală a trebuit să fie mulţumită: în fond, afirmaţia a venit din gura unui jurist, din gura unui eminent jurist. Iar ziarele – nu numai frivolul EXPRES – au consfinţit pentru totdeauna aceste vorbe: „Într-adevăr acest Ludovic L este diavolul în persoană!”.

De unde se vede, chiar şi numai din atât, că Dosarul 2UHT2356 a reprezentat un adevărat hotar în mersul Justiţiei Suverane. Încercaţi să ne contraziceţi!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.