„Nu a fost niciodată atât de rău”: 13 morți în Italia

Foto: Rotalianul

Bilanțul morților în urma inundațiilor din Italia a ajuns la 13, iar peste 13.000 de persoane sunt forțate să își părăsească locuințele.

Precipitaţiile pe şase luni au căzut într-o zi şi jumătate.

Peste 20 de râuri au ieșit din matcă. Au avut loc aproximativ 280 de alunecări de teren.

În urma consecințelor, au fost înregistrați 13 morți. Un număr impunător de persoane trebuie să părăsească casele lor, după ce precipitațiile de șase luni au căzut într-o zi și jumătate.

Mai multe cadavre au fost găsite joi, după ce aproape fiecare râu a provocat inundații între Bologna și coasta de nord-est, aflată la 115 km (70 mile) distanță.

Michele de Pascale, primarul din Ravenna, un oraș grav afectat de inundații, a declarat pentru BBC că a fost cel mai mare dezastru dintr-un secol.

El a descris pagubele provocate de inundaţii ca fiind catastrofale, care au costat locuinţele, bunurile şi, pentru unii, viaţa oamenilor din oraşul său şi din regiune.

Ce spun oamenii din regiune

„Au fost 48 de ore foarte rele. Apa şi noroiul au pus stăpânire pe tot satul nostru”, a declarat locuitoarea Roberta Lazzarini, în vârstă de 71 de ani.

„Am mai avut inundaţii înainte, dar nu a fost niciodată atât de rău, din câte îmi amintesc”, a menționat Lamieri, în vârstă de 74 de ani, în timp ce îndepărta noroiul din subsolul său, unde fiul său depozita produse pentru a le vinde la magazinul de suveniruri pe care îl conduce în centrul oraşului Bologna.

„Strada s-a transformat în râu. Am pierdut toate lucrurile noastre care erau depozitate aici jos. Estimăm pagube de mii de euro”, a spus un alt locuitor.

„Nu am văzut niciodată așa ceva aici. Am fost blocați și nu știam ce să facem. Sper doar să nu se mai întâmple”, a zis un alt cetățean.

Pompierii i-au ajutat pe locuitori să-și părăsească casele, inclusiv o femeie în vârstă de 97 de ani care a fost nevoită să-și părăsească dormitorul într-o barcă de cauciuc.

Mai multe evacuări au avut loc joi la vest de Ravenna și au fost găsite mai multe cadavre, inclusiv un cuplu într-un apartament din satul Russi, care a fost inundat cu câteva ore înainte.

Mulți avertizează că Italia are nevoie de un plan național pentru a răspunde efectelor schimbărilor climatice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Aha…schimbari climatice…ca nu tine cu incalzirea globala…ok,vaccin scoateti pentru asta?

  2. Putin e de vina! Razbelele din ultimii 80 de ani și cele peste un milion de avioane private nu au nicio influență! Huuo capitaliștilor care nu urmăriți decât banii și puterea! Amărâții pot sa ceara „ajuto”!

  3. De mii de ani apa vine tot pe acolo ! Sistematizari de rauri nu au mai facut de la romani incoace ??? Primari au astia ca noi avem numai editati, dar si populatia e adormita ?! Acum apar latraii cu clima !

  4. Papa l-a refuzat si s-a razbunat.
    Uni zic ca a fost si stropit cu agheasma.

  5. E Pedeapsa Divina de la Sfantul Dumnezeu pentru ca Italia se transforma intr-o tara de poponari fiind condusa de satanistii sorosisti. Si acestea sunt de-abia inceputul. Raul al mare de acum incolo vine.

  6. „Nu a fost niciodată atât de rău”

    Maine o sa fie si mai rau, de 10-1000x mai multi morti !

  7. hmmm …ciudata e natura ca a lovit doar un oras.
    le doresc broscarilor inundatii in toate orasele ,sa fie marginalizati cum au procedat si cu romanii.
    „sa traiti bine” plutind! 😀

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.