O candidatură care te lasă perplex

Sunt uluit, și cred că și cititorii mei sunt, ca puterile nevăzute, care or fi ele, au ales cei mai slabi doi candidați pentru nominalizările democrate pentru președinte și vicepreședinte”, scrie Paul Craig Roberts,  fost adjunct al secretarului Trezoreriei SUA în timpul președintelui Ronald Reagan. ”Nu are sens să nominalizezi oameni care au atât de puține șanse să câștige – doar dacă globaliștii intenționează să fraudeze alegerile și să-i aleagă sau să-i instaleze după o revoluție colorată, pentru a face SUA de râs peste tot în lume prin modul în care o putere hegemonică s-a dat la o parte din calea elitelor globale”, continuă Paul Craig Roberts.

Odată ce-l vezi pe Biden în acțiune este greu să mai crezi că până și liberalii albi ar vota pentru el și Kamala Harris.

Imaginați-vă cum ar fi fost ridiculizat Biden de presa aservită, dacă ar fi candidat din partea republicanilor.

Cei suficient de în vârstă cât să-și aducă aminte de președintele Reagan știu de toate insinuările presei cum că era senil și ațipea la întrunirile cabinetului. Desigur, niciun jurnalist de la acele publicații nu a fost vreodată la întâlnirile cabinetului.

Reagan a înfruntat cu succes două probleme de la acel moment – stagflația și si apocalipsa nucleară care a fi fost provocată de neîntelegerea intențiilor sau de o eroare de sistem. Politica lui Reagan a oprit stagflația – creșterea simultană a inflației și a șomajului – iar negocierile sale cu președintele Gorbaciov au dus la finalul Războiului Rece.

Sistemul a îngropat ambele realizările lui, iar astăzi Reagan este privit ca președintele care a redus taxele bogaților și a pompat bani în Pentagon și în contractorii militari. ”Războiul Stelelor” al lui Reagan a fost mai mult o iluzie decât o realitate. Scopul lui era să-i convingă pe sovietici să încheie Războiul Rece. Acesta a fost și scopul intervențiilor lui militare împotriva stângiștilor din ”sfera de influență” a Statelor Unite. Rațiunea din spatele acestor intervenții era să transmită Moscovei că nu mai sunt permise noi extinderi teritoriale ale comunismului.

Americanii de astăzi, în special tinerii, nu știu nimic despre cum administrația Reagan ne-a oferit două decenii de creștere economică fără să plătim pentru asta prin creșterea inflației, iar tinerii nu știu că Reagan a pus capăt Războiului Rece.

Astăzi, cei de dreapta și până și rușii înșiși cred că Reagan a câștigat Războiul Rece. Nu acesta a fost scopul lui Reagan. Președintele Reagan le-a spus celor implicați că scopul lui este să ”încheie, nu să câștige Războiul Rece” și că nu trebuie să acționăm vreodată sau să vorbim în asemenea fel încât să arătăm că am fost mai tari decât sovieticii. Wikipedia deschide capitolul politicii externe a lui Reagan cu o minciună: ”Politica externă a administrației Ronald Reagn a fost politica externaă a SUA din 1981 până în 1989. Principalul scop a fost câștigarea Războiului Rece”. Ignoranța celui care a scris asta este uriașă. Sovieticii nu ar fi acceptat niciodată să piardă Războiul Rece. Președintele Reagan a înțeles asta și a subliniat mereu că scopul nostru este să încheiem, nu să câștigăm Războiul Rece.

Tot ce a realizat președintele Regan prin crearea încrederii între Washington și Moscova a fost distrus de administrațiile ce au urmat. Așa cum spune Stephen Cohen și o spun și eu și mulți alții, pericolul unui război nuclear pornit accidental sau intenționat este mai mare acum decât era în timpul Războiului Rece.

Este greu să reconciliezi dorința de hegemonie a Washingtonului cu vrajba care a fost generată în societatea americană. Democrații și presa aservită au arătat limpede că alegerile din noiembrie vor fi folosite pentru a agrava această vrajbă. Pentru restul lumii, partea bună a conflictului intern american este că va pune capăt hegemoniei Statelor Unite”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

14 Comentarii

  1. „Americanii de astăzi, în special tinerii, nu știu nimic despre cum administrația Reagan ne-a oferit două decenii de creștere economică fără să plătim pentru asta prin creșterea inflației, iar tinerii nu știu că Reagan a pus capăt Războiului Rece.” Un Ronald Reagen un Presedinte extraordinar. Multumesc pentru articol.
    https://www.youtube.com/watch?v=V8yY-CIIL9I

  2. Joe Biden este in grad 33,deci mucles proolimea romana!Biden si Harris au deja siguri 280 de electori (au nevoie doar de 270) Trump are 130 electori cu certitudine
    Tataia Trump trebuie trimis acasa..

  3. Bravo! Si pentru atacul lui Craig Roberts la adresa wikipedia care, în chestiuni politice post WW2, minte si provoaca de stinge si cu rea-vointa. Inversul „neutralitatii” cu care se lauda Jimmy Wales, fondatorul ei (miliardar si, bine-nteles, Democrat). Mai ales c-asa zisii „autori” si „administratori” wikipedia au coduri personale si pseudonime „semnam, dar o dam anonima!” si puteri discretionare.

  4. Absolut de acord cu privire la cuplul comic Biden-Harris ! In schimb, cred ca nici un biet actoras de western nu trebuie ridicat in slavi, in spatele lui fiind cu totul altii decidentii …

  5. Razboiul rece a fost castigat de marile corporatii. Si nu le-a fost suficient. Din cauza asta au pornit toata mascarada de azi. Mai au de spart doua nuci tari: Trump si Putin. Dupa, va fi jale!

  6. Breaking News!

    Azi, 18 septembrie 2020, CNN, Prezidential Town Hall with Joe Biden.
    La o intrebare referitoare la Rusia si Putin omul spune, citez aproximativ : „… look at what s happening in Belarus … look whats happening in Romeinia… ”

    Ce-a vrut sa spuna Joe Biden la CNN ?
    Ce se intampla in Roumeinia si nu stim si noi ?
    De unde vine comparatia cu Belarus ?

    Sa nu uitam ca la putere in Románia e asa zisa dreapta, si ca e nederanjata in mod real de vreo opozitie.
    Sa fie Biden nemultumit de actualul status quo din Roumeinia ?

  7. Da, poza este cu schepsis cunoscut, degetul arătător al lui domnului Biden o arată pe doamna Kamala Haris. Ea este sfatuitorea mea. Dacă cucoana avea mască albă (vànd brevet pentru idee) era mai corect, mai la egalitate. În realitate domna Kamala prin masca neagră transmite că eu sunt bună fiindcă sunt mândră de culoarea pielii, sunt negră “până în pânzele albe”, iar domnul Biden transmite că este în stare să-și renege strămoșii albi numai să se alegă. Așteptăm cu curiozitate operațiile estetice! Dacă formidabilul cântâreț care a fost Michael Jackson și-a albit pielea de ce nu l-am vedea pe domnul Biden cu piele măslinie?

  8. Razboiul rece a fost castigat de Comintern!!! Tranzactia a costat RFG peste 1500 de miliarde de DM in conditiile cand URSS
    si-a retras numai milionul de militari ocupanti ai RDG, nu si sutele de mii de agentii din intreaga Europa!!! Consiliat fiind si de generalul Comintern Pacepa, pe langa ceilalti agenti multipli, Reagan a pus un mare pret pe sensibilitatile ideologice marxist/bolsevice ale lui Gorbaciov interzicand declararea „victoriei” asupra comunismului!? De fapt,stia cel
    mai bine ca nu a inregistrat nicio victorie asupra unei ideologii care nu moare, asa-zisul neomarxism de aceeasi sorginte
    furnizand cea mai solida dovada. Blocul sovietic si-a retras militarii pentru ca la scurt timp sa-si trimita „deputatii deplin conspirati” care au cucerit intreaga Europa COLHOZIZAND-O fara un foc de arma, la cald, nu la rece…Comisarii bolsevici/cominternisti fac legea si o si incalca „principial”, tinand mai departe in LESA tarile fostului Lagar de Concentrare comunist, in timp ce prostocratia dogmatica se crede asuprita de…”capitalisti”!?!? Tantalai agramati, dar
    si aia cu staif si-au aprofundat credinta in Cauza sub cravasa generalilor-filosofi…

  9. Simplu, ca tre sa vina la putere nisca USR-isti, muuuult mai pe placul lui…..

  10. Aparent asa e, dar stim, vedem in campanie, si de multi ani de fapt, ca PNL+USR =LOVE.Sunt aliati nedespartiti.Au candidati comuni la locale si se sprijina reciproc.Sunt impreuna la putere-vezi motiunile.

    De asemenea Biden a mai declarat recent, ca raspuns la o acuza de campanie a lui Trump, ca nu e un socialist de extrema, deci e unul mai moderat.Nu a negat ca e socialist.

    USR nu se recomanda ca partid de stanga, deci nu exista o congruenta ideologica intre Partidul Democrat si USR.

    Mie mi se pare ca PSD, ca si partid socialist moderat, are o mare sansa de revenire, daca Biden castiga alegerile.

    Cred ca roata tocmai ce s-a sucit.

  11. @ ce-a vrut sa spuna Bideu

    Mai e si posibilitatea reala ca Bideu sa nu stie de fapt unde e Romania pe harta. Daca luam americanul mediu ca etalon, n-ar fi nimic de mirare…
    Poate o fi confundat tarile, o fi vrut sa spuna Ucraina in loc de Romania. Mai ales ca modul de conducere in cele doua satrapii seamana leit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.