Plan la MAI! Poliţia să poată dispune urmărirea penală în anumite situaţii

Ministerul Afacerilor Interne doreşte ca poliţiştii care contribuie la mari capturi de droguri, arme sau la denunţarea unor fapte de corupţie să poată primi bonificaţii, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu.

„La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificaţii poliţiştilor în raport de criterii de performanţă pentru îndeplinirea unor activităţi care au condus la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri, substanţe interzise, arme şi muniţii, indisponibilizarea unor sume mari de bani precum şi denunţarea unor fapte de corupţie”, a spus Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI.

El a precizat că, în urma dezbaterilor la nivelul Ministerului, vor fi propuse măsuri de consolidare a cadrului legislativ pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului şi combaterea infracţionalităţii, în special privind traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranţă rutieră şi migraţie ilegală.

Una dintre modificările avute în vedere prevede ca poliţia să poată dispune din oficiu urmărirea penală în anumite situaţii, pentru ca DIICOT să se degreveze de cauzele cu un caz de complexitate scăzut, poliţistul antidrog având un rol activ în investigarea acestor fapte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Păi cum să nu, sa aiba organu’ mijlocul de santajare a micilor dealeri de la care să obțină servicii gratuite, avantaje, informații. Procurorii nației sunt atât de blegi că nu au băgat de seama, ori dacă au băgat le convine, că pe rand în ultimii ani Secu si MAI le iau toată puterea judiciară. Oricum, ca procuror nu contezi daca băieții nu te gratuleaza cu niscai informații, iar ei îți dau dacă dai si tu, adică închizi ochii, le sprijini coțcăriile, puim osu la dosdarul care le trebuie, sacrifici personajul care nu le convine lor. Revine en fanfare vremea direcției de cercetări penale de la secu? Polițiștii ățtia atât de harnici și de doritori să se implice în micul trafic, ăștia la care se refera pepsicescu- care recent a fentat din nou demiterea, unde stăteau ei până acum? Ce îi împiedica să facă munca în dosare sub supravegherea procurorului? Este o manevră pe față, se ia parte din munca procurorului DIICOT pe ideea că e mic și cam blonav și se dă o noua sursă de șpagă la milițieni. Milițieni care și acum , sub titlul pompos de polițiști judiciari, lucrează- vorba vine lucrează în BCCO-uri cu DIICOT-ul.

  2. Da, dar politia sa nu omoare oamenii ca cei din Sectia 17, caci baiatul ala Edy, avea un copil de 7 ani. Acum o luna serbase 10 ani de la terminarea liceului german GOETHE si lucra la GOOGLE Romania. PS: Nu e bine dl. Chestor, nu e bine deloc, e o CRIMĂ, orisice ar fi facut, ca si cel cu foarfeca împuscat de 6 ori pe scarile blocului !!!

  3. Iarăși au luat-o acești analfabeți funcționali care ne conduc, pe panta periculoasă a heirupismului cu consecințe de nebănuit pe viitor. Acum te bagă la penal milițianul pentru droguri, mâine pentru altele, până nu ai să poți să ieși din casă din cauza inteligenților de milițieni ..

  4. PARTEA I : Putem spun ca „Predoiu”, in curand, va pune pe butuci si … MAI! Cel care stia solutia cu peste 3 luni inainte de a se pronunta instanta, cel care a impus renuntarea la suveranitatea nationala acum vine cu o noua … “paradeala”! Interesant este ca, desi a „stat” mai bine de 5 ani in fotoliul de „menestru al justitiei” nu a inteles faptul ca „urmarirea penala” nu poate fi facuta si nu poate fi dispusa decat de … organe de urmarire penala! Asa impune Constitutia, asa legifereaza legislatia penala romaneasca! Dar, ce sens are sa mai vorbim de … lege! Legea este pentru JUSTITIABILI si nu pentru cei care trebuie sa o puna in aplicare! Ce mai conteaza ca, acum, in actul de “urmarire penala” vor fi introdusi si “domnii militieni”, atata timp cat ani de zile au fost introdusi, prin intermediul vestitelor “protocoale” … “ochii albastri”!

  5. PARTEA II : Zilele astea a fost publicat in în revista Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române studiul doamnei judecatoare ANDREA ANNAMARIA CHIS, membra CSM in perioada 2017 – 2013, intitulat “FOLOSIREA (IN)ADECVATÃ a PUTERII in SISTEMUL JUDICIAR din ROMÂNIA(2017-2023) din care citam astfel : „În România, au fost create și implementate scenarii pe termen scurt, mediu și lung de reconfigurare a sistemului judiciar într-o structură piramidală, care să permită controlul absolut asupra carierei fiecărui judecător și procuror, control care poate fi utilizat pentru a promova anumite persoane în defavoarea altora sau pentru a sancționa anumite persoane și pe altele nu, pentru comportamente similare, în funcție de felul în care răspund sau nu la comenzi, atunci când este cazul” Autoarea relevă că opoziția a peste 3.700 de magistrați, reprezentând peste 50% din totalul posturilor ocupate în România, la presupusa reformă benefică a justiției din 2018 i-a costat pe aceștia: „a avut efect asupra carierelor semnatarilor (n.r. – a petiției contra reformei legilor justiției, fie blocându-le posibilitatea promovării, fie prin încercarea de atragere a răspunderii disciplinare”.

  6. PARTEA III : Concluzia este că „sistemul judiciar din România a devenit (…) o structură de tip piramidal, ce poate fi controlată de cei aflați în vârf, adică de o mână de judecători și procurori, în mâinile cărora se află cariera fiecărui judecător și procuror din România”. CONCLUZIA NOASTRA este ca : STUDIUL NU A PRODUS SI NU VA PRODUCE NICIO REACTIE, asa ca fredonam in continuare : “ – Bună țară, rea croială/ Mama ei de randuiala / Aia hoti, astia hoti / Mama lor la toti. / Vin ai nostri, pleaca ai nostri/ Noi râmînem tot ca prostii/ Aia hoti, astia hoti/ Mama lor la toti…”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.