Pregătiţi-vă să deveniţi virusologi diletanţi şi geneticieni ignoranţi!

Cu această pandemie a început viitorul. Pregătiţi-vă să deveniţi virusologi diletanţi şi geneticieni ignoranţi!

Când a fost clonată oaia Dolly, reproşurile tradiţionaliştilor a fost că oaia cea nouă nu poate avea suflet. Ca şi cum animalele ar avea suflet individualizat cum avem noi.

Tema e dezbinătoare, dar cei mai înalt-iniţiaţi dintre înţelepţii trecutului au afirmat că sufletul animalelor este colectiv, nefiind întrupat în corpul lor fizic. Desigur, această teză are a fi urmată de întrebarea „Unde sălăşluiesc sufletele colective?”.

O mică digresiune, până la un eventual răspuns.

Ni s-a spus că geneticienii n-au mai clonat oi. Dar poate şti un conspiraţionist dacă nu cumva oile lui Becali sunt clonate? Cine are bani poate comanda orice în zilele noastre, chiar şi o parcelă de teren pe Lună. Dacă e teren cu iarbă sintetică, au şi oile-clonă unde să pască.

Creştinii vremurilor noastre nu mai cred în cosmologia lui Dante, dar ceea ce numea el Purgatoriu este indicat de iniţiaţi a fi „locul” cosmo-spiritual al sufletelor colective. Orientalii numesc acel „loc” (aspaţial) Kamaloka. De ce iniţiaţii ştiu aşa ceva? Pentru că ei trec dincolo de moarte fără să-şi piardă conştienţa şi pot comunia de acolo cu cei mai iubiţi ucenici ai lor. Nu e ceva de nasul nostru, desigur.

Nasul nostru a fost invitat de pandemie să-şi pună fler de virusolog. Mâine-poimâine vom deveni geneticieni pricepuţi la clonări. Lumea noastră nu are cum să refuze avantajele economice şi militare ale clonelor. Dar dacă şi genetica va fi dată dezbaterilor de pe reţelele de socializare, adio bun-simţ! Asta ca asta, însă are să apară o prăpastie enormă între cei care ştiu şi cei care se umflă în pene de parcă ar şti.

Impresionat de cărţile lui Yuval Noah Harrari, un filosof român contemporan a lansat ipoteza că biotehnologismul asistat de inteligenţa artificială ar putea rezolva problema Răului.

O pioasă speranţă nevinovată şi ignorantă, bazată pe o intuiţie falsă despre Rău. O lectură a textului Apocalipsei (dacă eşti creştin, nu strică) arată că Răul e chiar Timpul (aşa cum îl înţelegem noi din interiorul unui corp fizic) şi că avem a aştepta sfârşitul lui, prezis în acel text, ca să ieşim de sub urmările Căderii în timp.

Mai degrabă vom deveni cu toţii lăutari-geneticieni şi geneticieni-lăutari decât să vedem Răul lichidat de biotehnologism.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioan Buduca 1113 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Cine cunoaste ceva despre COVID ????

    Doar … o fetita de 14 ani din INDIA .

    O boala, atat de simpla, pe care si copii o pot trata ??? !!! ???

  2. Vaccin
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    ,,Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , ?

    raportuldegarda.ro
    ,,Săptămâna Mondială a Imunizării 2019: vaccinurile sunt sigure și eficiente, iar vaccinarea salvează vieți
    Drumul vaccinului – din laborator în cabinetele medicilor
    Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri medicale din istorie, iar beneficiile acestora pentru starea de sănătate a individului, dar și pentru sistemele de sănătate și societate sunt de necontestat. Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , ?

  3. Oaia Dolly, clonata ? Numai una ?!? Sint milioane, domne, milioane … da’ ce spun eu, poate chiar miliarde … Nu le vedem cu totii, de fiecare data cind sint alegeri ?! …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.