Dacă nici asta nu-i justiție, atunci care?

Prinde mortul, execută-l silit!!

Fostul șef al Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Vrancea, mort în urmă cu două săptămâni, este executat silit printr-o decizie a Judecătoriei Vrancea. Bărbatul avea o datorie de 90.000 de lei către un om de afaceri din Focșani.

Acesta a murit din cauza unui infarct la începutul lunii august, iar decizia instanței a apărut luni.

Hotărârea este definitivă.

„Admite cererea (…). Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu: sentința civilă nr. (…) pronunțată de Judecătoria Focșani. Executarea silită se va face în toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică şi dată în camera de consiliu, astăzi, 26.08.2019”, se arată în soluția pe scurt publicată de Judecătoria Focșani și consultată de Mediafax.

Bărbatul decedat a fost executat silit pentru o datorie de 90.000 de lei. Este vorba despre o suma care a fost împrumutată de la un om de afaceri în două tranșe, în anul 2014.

Împrumutul a fost garantat cu un teren situat în apropiere de orașul Focșani care, ulterior, a devenit subiectul unui proces, procurorii dovedind că pământul a fost obținut în baza unor acte false.

Conform legii, datoriile unei persoane decedate vor fi imputate moștenitorilor.

Fostul șef al OPC Vrancea are doi copii din prima căsătorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Ceva este foarte putred in toata aceasta afacere! Ce treaba au copiii cu datoriile parintilor
    care au decedat?????

  2. Daca copii accepta succesiunea accepta si activul si pasivul defunctului. Daca nu o accepta nu mostenesc datoria tatalui lor.

  3. Urmasii decedatului sunt obligati prin lege sa plateasca sau sa renunte la mosteniri in valoare de … pentru a achita. In occident intotdeauna mostenitorii solicita verificari ale datoriilor parintilor inainte de a intra sau intocmi actele de mostenire. Sunt multi mostenitori care renunta daca sunt datorii sau alte obligatii financiare ce trebuiau suportate de parinti, sau urmatorul grad de mostenitor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.