România, cel mai mare nivel din UE. Sărăcie inacceptabil în rândul tinerilor!

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, marţi, că ţările europene se confruntă cu un nivel de sărăcie inacceptabil în rândul tinerilor, copiilor şi persoanelor vârstnice şi că Uniunea Europeană, alături de statele membre, trebuie să activeze toate mecanismele din Planul de Acţiune pentru Pilonul Social European.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Eradicării Sărăciei, Parlamentul European a ţinut o dezbatere alături de Comisarul Nicolas Schmit privind eforturile globale ale Uniunii Europene de a suprima cercul vicios al excluziunii sociale (…) Uniunea Europeană, alături de statele membre trebuie să activeze toate mecanismele din Planul de Acţiune pentru Pilonul Social European pentru a atinge obiectivele stabilite până în 2030: Scoaterea din sărăcie a cel puţin 15 milioane de oameni, printre care 5 milioane de copii şi o rată de ocupare a forţei de muncă de cel puţin 78%, precum şi accesul la educaţie şi învăţare al adulţilor şi copiilor într-un procent de minim 60%. Europa se confruntă cu un nivel de sărăcie inacceptabil în rândul tinerilor, copiilor şi persoanelor vârstnice! Trebuie să ne ocupăm de rădăcinile acestui fenomen pentru ca aceste inegalităţi să nu mai afecteze visele unor generaţii, deoarece este o pierdere pentru societăţile noastre„, a scris Corina Creţu, pe Facebook.

Parlamentarul european susţine că în România, „ţara cu cel mai mare nivel de sărăcie din Uniunea Europeană”, aproape jumătate din copii au acces limitat la educaţie, servicii medicale şi nu au parte de o nutriţie adecvată.

Aceşti tineri nu trebuie abandonaţi de societate, deoarece sărăcia şi excluziunea le compromite ambiţiile de a performa şi viitorul. În contextul atâtor probleme în jurul nostru, lupta pentru eradicarea sărăciei nu trebuie politizată. Este nevoie ca aceasta să rămână o cauză nobilă şi o datorie, iar Uniunea Europeană trebuie să impulsioneze şi să coordoneze statele membre prin politici sociale, investiţii în locuinţe decente şi transformarea pieţei muncii pentru a fi mai inclusivă cu categoriile vulnerabile. Acest angajament trebuie reiterat, deoarece vedem cum sărăcia si excluziunea alimentează extremismul, acest val fiind tot mai vizibil în întreaga Europă”, a menţionat fostul comisar european Corina Creţu.

Potrivit eurodeputatului, şi în ţările europene este în creştere de la an la an numărul celor fără adăpost, dar şi al familiilor care nu îşi mai permit costurile alimentelor şi ajung să depindă de cantinele sociale.

Trecem printr-o perioadă violentă, presărată de multe crize care afectează în primul rând persoanele vulnerabile, familiile cu venituri reduse, copiii şi tinerii. La nivel global, 670 de milioane de oameni trăiesc în sărăcie extremă, iar îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă ale categoriilor vulnerabile rămâne o provocare de amploare. Situaţia în Europa diferă mult de alte părţi ale globului, însă cifrele arată că numărul celor fără adăpost este în creştere în acest an, tot mai multe familii resimt penuria alimentară şi depind de cantinele sociale. Cel mai trist este că sărăcia şi riscul excluziunii în rândul copiilor este peste cifra pentru populaţia generală”, a mai spus Corina Creţu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

  1. Dar si cel mai mare nivel de puturosenie, inacceptabila in randul tinerilor romani. Asta n-o mai spuneti?
    Daca ii spui unuia sa se angajeze si sa munceasca, te scuipa. Asteapta sa le dea bani ma-sa si tac-su, iar ei sa-i toace pe curbe, bautura, droguri, tigari si pacanele……[Rumburak]

    • Vorbește-ne și de tinerii din vest.
      Ăia educați, ieșiți pe salariu, care nu stau pe spesele părinților.
      Gen, cât îi costă o chirie, utilitățile, ce mașini își pot permite, etc.
      Nu de alta, da’ te văz om instruit, in stare sa dai un răspuns, altul decât să mă muști de biiip.

    • @dragul meu @ Rumburak –
      se vede treaba ca ai luat Pensia de curind si inca ti-a ramas o suma incurajatoare pe cont .
      Asteptam insa comentariile tale spre sfarsit de luna cind in contul tau de salarii( pensii) va bate vintul ( adica = 0 )

  2. Saraci stim ca suntem,dar mai suntem si sclavi
    Ce nu stim este pentru cite secole de-aici inainte.Asta ne ascund ticalosii.

  3. Fomeieeee, der de ce urli in scris si nu direct in institutia in care lucrezi? Vocalize sa te creada cetatenii ca esti tare in gura pentru a fi votata?

  4. corina cretu eu cred ca e dusa cu pluta daca mai sustine idiotenii la varsta ei, sau nu a vazut negru inaintea ochilor de ani buni si are o suferinta
    Toata statistica reala o contrazice,Romania este tara cu 97% proprietari ai locuintelor ,este tara cu 110 auto la 100 locuitori,este o tara europeana care nu are negrotei,arabi si alti paraziti ai umanitatii cum au statele sufocate de saracia imigratiei ca Franta,Spania,UK,Italia,Germania ,Olanda,etc

  5. Io tu , fapa tu nauzitai că i-am depaset pe unguri la PIB/cap de român (care-i mai mare) , da pai ce tàt vorbești, no ?

  6. De remarcat ca tovarasii/tovarasele care risca sa rămână pe bara politicii vorbesc despre saracie doar in ajun de alegeri. Ca de facut, oricum nu fac nimic în direcția asta. In rest, contează ca Romania e pol de stabilitate regionala. Ce nu zice tovarasa Crețu e ca 35% din populatia ocupata din Romania – deci o treime din cei care sunt angajați cu contract de munca – lucreaza pe minimul pe economie. Pe scurt, aproape doua milioane de cetățeni romani muncesc ca sa ramana saraci. In nicio alta tara fost comunista din UE nu exista aceasta situație. Curat neoiobagie, coane Fănică! Si dupa aia se mira cozile de topor ale sistemului ca prezenta la vot e de 30%, in timp ce în democrațiile ,,iliberale” de langa noi ajunge la 70%.

  7. Cucoana asta a fost în politica de 30 de ani. Nu știm sa fi lansat și implementat vreo inițiativa prin care sa combată sărăcia. Ea doar ne aduce la cunoștință rezultatele incompetentei ei și a altora ca ea? Meci frumos!

  8. numai idiotii de romani si de mame romance is tzin odrasle pe banii lor pina la 30 de ani in casa
    ca deh…sa nu se oboseasca saracii…
    iar mamele prin asta is terorizeaza barbatzii..
    cretinism romanesc
    unul nu i-ar trimite la munca sa faca draq ceva in peripada vacantelor …
    cretinismul e in femeia romana deoarece prin timpenia ei asa crede ca isi protejeaza copilul si-i asigura credinta

  9. Doamna Crețu, Partidul matale a adus sărăcia în România😂Sau te-ai nascut ieri și nu stii?! Cu impozitarea max pe munca, prin corupție au ajuns românii să muncească pentru 2000 lei pe lună. Eu în locul dv nu deschide am discuția😄Va face rău😀

  10. Se apropie alegerile europarlamentare și bagă capul in poză. Lipsită de caracter. Îi doresc sănătate și să se retragă din politică.

  11. Așa e bre, in româncă tineriu nu muncesc,, ei fac bani că vorba aia cine muncește (pe salariul minim și ceva in plus la gri) nu are timp sa facă bani! Toți sunt coach, traineri, creatori digitali, etc.

  12. …inainte sa combati, trebuie sa previi…de ce este poporul roman sarac?…din cauza voastraaa!…ati generat o problema iar acum veniti sa combateti…cum o combateti?…cu ajutoare socialeeee!…de ce aceasta metoda si nu pe cale economica, locuri de munca, salarii decente?…pt ca, daca ati fi facut asta, oamenii nu mai erau dependenti de mila voastra, nu va mai alegeauuuu!…de ce vreti sa fiti mereu la putere?…simplu: sa furati toooot!…

  13. Vin alegerile si cuconetul iese din nou la rampa, trebuie sa devina din nou vizibil. Boboru’ trebuie sa ii voteze din nou. Traiu’ la Bruxelles le prieste. Ce se vor face saracii daca trebuie sa respire din nou aerul romanesc (dupa alegerile din 2024). Or sa sufere de migrene si nu vor saracii sa ajunga in spitalele romanesti ( undeva pe la Piatra Neamt de exemplu – spitalul municipal), asa ca dragi romani votatii in continuare tot pe astia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.