Se bat „calicii” pe ceaunul plin

Un prim vot privind un plan gigantic de relansare a economiei americane, afectată de pandemia de coronavirus, a eşuat duminică în cadrul unui vot procedural în Senat, ceea ce confirmă poziţii încă îndepărtate ale democraţilor şi republicanilor, care cu toate acestea au fost de acord cu privire la urgenţa situaţiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Republicanii, care deţin majoritatea în Senat, nu au reuşit să-i convingă pe democraţi să voteze în favoarea deschiderii dezbaterilor cu privire la acest proiect de lege, care îşi propune să strângă până la 2.000 de miliarde de dolari, ceea ce ar fi dus la un vot final, luni, în camera superioară a Congresului SUA. Acest eşec riscă să afecteze bursele, au avertizat republicanii.

Covid-19 nu a cruţat Congresul, unde un prim senator a anunţat că a fost testat pozitiv, după doi membri ai Camerei Reprezentanţilor în această săptămână. În total, cinci senatori erau în izolare voluntară duminică şi nu au putut să voteze.

Donald Trump a refuzat să se pronunţe asupra unei posibile date privind redresarea primei economii a lumii, afectată de epidemia provocată de noul coronavirus.

”Nu pot răspunde la aceasta”, a declarat duminică Trump unui jurnalist care l-a întrebat când s-ar putea redresa economia americană.

”Ceea ce cred eu este că vom avea rezultate bune şi cred că poporul american a fost extraordinar”, a adăugat preşedintele american.

Între timp, preşedintele SUA a anunţat că a ordonat instalarea de urgenţă a unor spitale de campanie, cu o capacitate totală de 4.000 de paturi, în statele americane cele mai afectate de pandemia de coronavirus: California, New York şi Washington, relatează AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, preşedintele american a precizat că a ”ordonat” Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) să instaleze aceste centre federale de medicină de urgenţă, cu 1.000 de paturi în statul New York, cel mai afectat, 2.000 de paturi în California şi 1.000 de paturi în statul Washington.

Peste 400 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Statele Unite, dintre care peste 100 în ultimele 24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

De asemenea, autorităţile americane au avertizat duminică că vor lua măsuri împotriva persoanelor care depozitează materiale medicale, crescând riscul de penurie, în scopuri speculative.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Luati in calcul doar articolul privind caderea burselor in urma cu 2 saptamani -pierderile suferite de speculatori 2000 de miliarde si propunerea republicanilor in congres 2000 miliarde !!,restul este umplutura .

  2. Atentie,fabricile si uzinele americane produc ,deranjul mare este crahul bursier în urma unui aflux masiv de ordine de vânzare!in continuare pretul actiunilor scad,deci pot fi cumparate si controlate companii americane de „ïnvestitori”pe care Trump i-ar dori doar impaiati!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.