Tinerii fac Bucureștiul mai frumos

În aceasta perioadă, Bucureștiul este martorul celei de-a treia ediții a Festivalului Outline StreetArt, un eveniment unic în Capitală, care transformă orașul într-o adevărată galerie de artă în aer liber. Organizat de Asociația E.D.I.T și Sweet Damage Crew., festivalul își propune să apropie arta stradală de bucureșteni printr-o serie de 8 lucrări de dimensiuni mari, cu ajutorul partenerilor Sprite, Mega Mall București (Nepi RockCastle) și Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.

 

În lunile octombrie și noiembrie, 10 artiști locali se dedică transformării pereților cenușii ai blocurilor, gangurilor și punctelor termice din Sectorul 2 al Bucureștiului, în adevărate opere de artă. La finalul festivalului, vor fi realizate 8 picturi murale de mari dimensiuni, care vor acoperi o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați. Operele deja finalizate se află la adresele: Str. Cernăuți nr. 11 (Artist: Boeme), Bd. Chișinău nr. 11 (Artist: John S.), Șos. Pantelimon nr. 237 (Artist: KAPS CREW), respectiv Șos. Mihai Bravu nr. 57 (Artist: LUX), și abia așteaptă să fie privite, fotografiate și postate pe rețelele de socializare.

Se află în lucru și doi pereți de dimensiuni mari, de pe bulevarde intens circulate, unde vor fi pictate personalități sportive importante ale României, iar organizatorii se așteaptă ca aceste două opere stradale să devină puncte de referință pentru Capitală.

„Festivalul Outline StreetArt reprezintă o celebrare a artei urbane și a creativității în inima Bucureștiului. Ne mândrim că putem oferi artiștilor locali o platformă pentru a-și exprima talentul și a aduce culoare în spațiul public. Suntem nerăbdători să împărtășim această experiență unică cu comunitatea noastră și să contribuim la dezvoltarea scenei de street art din oraș. Festivalul a crescut de la an la an, oamenii fiind entuziasmați de inițiativele noastre, și ne dorim ca pe viitor, evenimentul să fie marcat pe harta celor mai importante festivaluri de profil din Europa”, spune Liviu Zorilă, directorul Asociației E.D.I.T., organizator al festivalului.

Prin aceste inițiative, Outline StreetArt și-a reconfirmat poziția de cel mai mare festival de graffiti din București, transformând mii de metri pătrați de suprafață gri a clădirilor în adevărate opere de artă. Evenimentul nu numai că aduce arta mai aproape de comunitate, dar sprijină și dezvoltarea culturală și revitalizarea urbană a orașului, pe modelul urmat și de alte capitale din vestul Europei.

A treia ediție a festivalului, care a debutat pe data de 6 octombrie în Parcul Tei cu o serie de ateliere de graffiti, stencil sau linogravură, aduce încă o dată în prim-plan artiștii urbani, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea și a aduce culoare și viață în oraș.

Festivalul se va încheia în luna noiembrie cu tururi ghidate, iar unul dintre acestea va fi condus chiar de cunoscutul blogger urban Otravă (Cristian Șimonca), participanții urmând să se oprească la fiecare lucrare realizată, pentru a face fotografii și a afla mai multe detalii.

 Outline StreetArt Festival

Festivalul Outline StreetArt este un eveniment anual dedicat artei urbane care are loc în București, România. Organizat de Asociația E.D.I.T., festivalul a devenit un punct de reper pentru artiștii urbani locali și o oportunitate de a transforma orașul într-o galerie de artă în aer liber. Cu workshopuri, picturi murale, muzică și evenimente speciale, Festivalul Outline StreetArt aduce arta stradală mai aproape de comunitate, încurajează creativitatea și expresia artistică.

În cei cinci ani de activitate, echipa Outline StreetArt a reabilitat peste 20.000 mp de pereți gri, transformându-i în peste 50 proiecte de street art emblematice. Printre cele mai reprezentative opere se numără: Zidul Berceniului din București, Podul de la Medgidia sau Zid de bine – din curtea spitalului de pediatrie Grigore Alexandrescu, din București.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. toate clădirile istorice sunt mâzgălite de (editat) ăștia. Bucureștiul arată ca un ghetou.

  2. Traiasca ghetoizarea ,murdaria si nepasarea Festivalul Outline StreetArt vai de mama voastra de afroromani
    Niciodata nu vom ajunge la civilizatie,prea multa mizerie morala

  3. Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul! Se bucura ca acopera mizeria si nu se mai cheltuiesc bani? Peste 3-4 ani, se vor trezi cu daranaturi, exact ca in unele taricare au folosit aceeasi metoda, si ce de fonduri au cheltuit sa poată arata zona bine! Peste cativa ai, poate va veti aminti ce am scris acum😉.

  4. Chiciala de prost gust ,asta nu se poate numii ca Bucurestiul arata mai frumos.Tiganeala asta nu are nici-o legatura cu frumosul .

  5. Asta e de lăudat ?/ Asta e frumosul pentru unii ?/ Oaauuu.. Catregortic au gusturile scrîntite.. Ce ar fi ca in aceeași cheltuială, cu același efort ar planta pomi,. ? Cu siguranță ar fi mai de folos și mai estetic decît mîzgîlirea de pereți scorojiți..

  6. La Primaria sect.2 troneaza un USR ist, la ce ne putem astepta de la un USR ist decat la mizerii…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.