Tu ce zici? Să fie aceasta soluția pentru creșterea pensiilor?

Continuă dezbaterea politică pe marginea măririi pensiilor de la 1 septembrie. În urma reacțiilor apărute, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune vineri că „soluția pare una singură: mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie cu 40% concomitent cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari”. Însă, atrage atenția Tăriceanu, nu-i chiar așa simplu acest lucru. Liderul ALDE explică într-o postare pe Facebook de ce.

„Ieri (joi – nr.) am prezentat propunerea ALDE ca guvernul să mărească punctul de pensie cu 40% și, astfel, legea să fie respectată. Am dezvoltat subiectul subliniind că acest lucru trebuie făcut nu doar din respect pentru lege și din dreptate socială pentru pensionari, dreptate socială care a tot fost amânată, dar și pentru avantajele economice pe care o asemenea creștere de venituri le-ar produce. Așa cum mă așteptam, propunerea a generat nenumărate comentarii. Multe pro, dar și multe împotriva. Unul dintre cei care s-au poziționat contra acestei idei și a dus-o în zona politicianismului a fost chiar ministrul Cîțu. Însă, atâta poate el. Eu mă refer la reacțiile oamenilor. Toate au argumentele lor în spate și ar trebui ținut cont de ele. Sunt total de acord cu cei dintre dvs care îmi spuneți că prin mărirea “otova” a punctului de pensie cu 40%, cei cu pensii mari vor avea pensii și mai mari. Dar argumentul acesta este valabil și dacă se măresc cu doar 10%, sumă care nu acoperă creșterea prețurilor din ultimul an și care va continua să țină sub pragul de sărăcie aproape două milioane de pensionari.

Soluția pare una singură: mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie cu 40% concomitent cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari. Știu, toată lumea va bate din palme aici. Daaa, să le luăm banii la ăia cu pensii speciale! Daaaa, să moară și capra vecinului! Vechea “înțelepciune” românească!

Înainte de a merge mai departe cu această propunere trebuie să vedem ce se va întâmpla după această acțiune. Efectele sociale vor fi destul de serioase, dar mă îngrijorează mai mult faptul că probabil va trebui să renunțăm la cota unică. Nu va avea sens ca un venit al unui pensionar, indiferent cine este el, să fie impozitat cu un procent mai mare decât al unui angajat. Ar fi o discriminare clară. Am fost Prim Ministrul care a introdus cota unică și știu că efectele ei au fost absolut spectaculoase. Creșteri de venituri la buget, simplificare fiscală, reducerea evaziunii sunt doar câteva din efectele acestei măsuri. Nu a fost ușor să o luăm cum nu ar fi ușor să renunțăm la ea. Nu sunt un taliban de felul meu și știu să demonstrez flexibilitate când e cazul, dar e bine să ne gândim dacă vrem să ne reîntoarcem la impozitul progresiv.

Vedeți, astea sunt genul de teme pe care un Președinte responsabil și echidistant ar trebui să le discute cu toate partidele și să se ia o decizie acceptată de toată societatea. În lipsa acestui președinte cred că partidele parlamentare ar trebui să se reunească și să dezbată cu bună credință aceste subiecte.

Noi, la ALDE, credem că este un moment bun să mărim pensiile dată fiind nevoia ca oamenii să trăiască mai bine și să fie puși la adăpost de efectele inflației. Este un moment bun să mărim pensiile dat fiind ajutorul de la UE pe care îl așteptăm și care va compensa în bună măsură găurile de la buget. Este un moment bun să punem sistemul de pensii pe un făgaș echitabil pentru că, să fim serioși, nu este în regulă să câștigi la pensie mai mult decât atunci când mergeai la muncă!

Toate acestea pot fi făcute dacă ieșim din logica și populismul electoral, dar mi-e frică de faptul că nici dl Iohannis și nici “Guvernul Meu” nu vor să facă acest lucru. Ei rămân așa cum i-a prins “înghețul”: setați pe alegeri!”, a scris Tăriceanu pe contul său de Facebook.

Ce zic PSD și PNL

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a anunțat joi că PSD a decis depunerea unei moțiuni de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor publice și nu mărește punctul de pensie cu 40%.

Premierul Ludovic Orban a admis joi că legea pensiilor poate fi modificată prin OUG.

Orban a fost întrebat, joi, la Titu, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu creştere pensiilor: “Este prematură orice declaraţie pe tema asta când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară care trebuie realizată în conformitatea cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva vom anunţa public. Ce pot să vă spun e că pensiile vor creşte”.

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să modifice prin OUG Legea pensiilor, deşi PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură în acest caz, premierul a afirmat: ”Credeţi că vreun proiect de lege înaintat de Guvernul României are vreo şansă să treacă printr-un Parlament dominat de PSD care torpilează orice iniţiativă de dezvoltare economică, care legiferează în paralel cu Guvernul, care ne creează sistematic noi şi noi costuri pentru care nu există financiare şi care parcă trăieşte într-o luma paralelă cu realitatea în care ne găsim noi astăzi, în care din cauza epidemiei nu numai în România, în Europa, în mare parte a lumii epidemia a generat o criză economică care în mod evident a generat o reducere a veniturilor la bugetului statului şi a generat o descreştere economică semnificativă”.

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a spus joi că este luat în calcul și scenariul ca pensiile să crească cu doar 10 la sută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioana Radu 8531 Articole
Author

36 de Comentarii

  1. E o soluție bună!! uite dacă Președintele era Președinte țării puteau să cheme la discuții reprezentanții partidelor politice privind această problemă… așa e normal într-o țară democratică..din mai multe capete va ieși un lucru bun și va avea susținerea politici a tot eșichierului politic… bravo Dle Tăriceanu..

  2. „Premierul Ludovic Orban a admis joi că legea pensiilor poate fi modificată prin OUG.”
    Da, l-am auzit pe Orban spunand niste idiotenii ptr care ar trebui sa se ceara direct la lada de gunoi a politicii. Zice Orbanu’ ca prin parlament nu se poate modifica ptr ca parlamentul legifereaza paralel cu guvernul. Mai mai Orban, PARLAMENTUL este SINGURUL organ care legifereaza, guvernul prin delegare punctuala de competenta poate legifera prin OUG care in final tot va ajunge in parlament care va trebui s-o aprobe sau s-o respinga (ANULEZE!!). Deci mai Orban, tu pui carul in fata cailor. VOI nu aveti dreptul sa legiferati, nu puteti ocoli parlamentul, tot ce se da prin OUG devine legal doar daca se aproba de parlament. Ca asa-i in statul de drept pe care-l desconsiderati si tu si Iohannis.
    Asa ca orice OUG poate fi respins de parlamentul care va lucra toata vara, deci nu va exista situatie de urgenta ptr OUG. Nu veti putea da OUG ptr ceva ce poate fi facut prin proiect legislativ. VOI incercati sa legiferati paralel ocolind parlamentul, singurul organ legislativ din RO.

  3. vrea cresterea pensiilor?
    De ce nu le-a crescut el?
    Apoi, de unde bani, cand legile strambe ale justitiei au anulat 99% din dosarele DNA. Asa s-au pierdut aproape 1 miliard E si au fost incurajati muuulti altii, BAIETI DESTEPTI!
    Vreti ca voi sa furati, sa dea altii pensii?..

  4. N-am prea înțeles declarația domnului Orban. Cum adică Parlamentul legiferează in paralel cu Guvernul? Nu cumva e cam invers? Căci Parlamentul e legislativul, iar Guvernul e executivul. O fi invers in Statul de drept și pe noi nu ne-a învățat nimeni?

  5. Este clar ca alegerile vor fi după 1 septembrie când vom ști cum a decis guvernul neputinței miele. Si este clar ca daca orban își bate joc de legea pensiilor atunci va pierde cel puțin 5 milioane de voturi ale pensionarilor care nu mai pot fi păcăliți cu promisiuni ca nu sunt copii de grădiniță. Si oricât va fura sts nu poate fura 5 milioane de voturi.Gata, joaca s-a isprăvit. Voi vota pe certitudini și pe respectarea legii nu pe prognoze și gogoși umflate peste noapte de indivizi iresponsabili precum cîțu orban și stamule.

  6. Nu mai incurcati lucrurile. In discutie se afla fractia cuantumului pensiei speciale din totalul pensiei care o primesc cei circa 200.000 de nemernici si nerusinati. Asta trebuie sa fie taxata sau impozitata cu 95%, pentru ca asta e platita din Buget de Stat de idiotii si tampitii neamului care suntem. Partea contributiva poate sa se mareasca si la ei, de la 1 septembrie 2020. Ce e greu de inteles. Este legal. Ce va tot mocaiti si cacaiti atata, ce va e frica de nemericii si ticalosii nerusinati cu pensii astronomice. Haideti odata ! Alo, Eugen, Olguta, Liviu, nadejdea este in voi la PSD, ca in rest e vai de mama lor…?!

    • DA, sa ne dea indexarea furata de PSD doi ani la rand, apoi 5 l din 2020; 29 de luni; indexare cu returnarea drepturilor oprite de STAT, daca socotim, ne imbogatim; ca ei nu mor de mila noastra; numai a lor.Cica nu vrea UE, dar UE stie cat n eati furat? Consiliul fiscal cu nene Daianu, care inata in bani, spuen: SA MOARA PENSIONARII DE FOAME, ORI DE COVID; NU NE PASA; NU AVEM BANI, DECAT PT NOI, NU E CLAR?Daca se indexa legal cu procentul inflatiei plus o cota ca sa ajunga la 45% din salariul mediu brut;cum spune legea, eram de 3 ani si noi inrandul lumii. Dancila a desfintat legea, nu s/a mai stiut NIMIC de ea; Dragnea or Dancila,; asa ca noi am ramas in urma; cu f multi bani; nu vrem nicio mare; dati ne indexarea.PUNCT, returnand furatiunea.Ar trebui sa/i dam in judecata , stiti?

  7. Patru ani de zile s-au perindat psd-istii lui Dragnea in frunte cu Lov pe la Romania TV de ne-a omorat cu noua lege a pensiilor si dupa ce a venit Orban la putere s-a terminat cu noua lege a pensiilor. O gogoasa frumoasa si bine umflata! Asa se explica caderea lui Dragnea si a guvernului PSD la ordinul finantei mondiale, ca sa nu se aplice legea pensiilor! Chiar daca nu venea COVID-ul peste noi, liberalii gaseau ceva ca sa nu se aplice marirea promisa! Huuo tradatorii din PSD, pro si ALDE!

  8. Metoda a fost validata de Basescu: Pana a fost reales a spus ca: legea cresterii salariilor din invatamant se va aplica, apoi dupa a TAIAT cu 25% salariile din invatamant, deci au pierdeut 75% din ceea ce ar fi trebuit sa primeasca. Asa ca daca vor DA si VOR GASTIGA, atunci prin majoritatea pe care o vor avea ca si PD-L=BOC/Basescu vor putea da o lege de anulare, de impozitare de nu va ramane nici ce-a fost asa cum a facut basescu. Deci daca vor casiga alegerile pregatiti-va pt o taiere de 40% plus 25% ca pe vremea lui Basescu, iar apoi stati si priviti ”baietii destepti” cat le-au crescut averile si cum nimeni nu-i va deranja se va spune ca PSD-ul e de vina ca a crescut pensiile, ca este rosu si viata trebuie sa fie albastra, adica plina de durere si amar ca sa fie ceea ce Romania merita…Chiar merita, PSD le-a oferit speranta si demnitate, dar se pare ca poporul iubeste umilinta si saracia, asa ca vorba de pe youtube: „luati de la Basescu” transformat in Iohannis/Orban…

  9. E doar CIRC pentru fraierimea cu voturile…Cat timp stati bulbucati ca niste broscoi dupa punctul de pensie ,in spate nea prezidentul a semnat pentru scaderea varstei de pensionare a militenilor,jandarmilor si functonarilor publici.Pulimea nare decat sa iasa cu picioarele inainte dupa 65 de ani pentru ca asa vrea muschii lui Tatuca si a liberalilor lui.Intaietate au bugetarii Lui sa iasa mai devreme din jug cu pensii nesimtite,pe urma vor mai vedea cati lei mai raman de caciula pentru pensile prostilor.

  10. Dar tu ce zici,Ioana?Ca pe tariceanu il stim,numai prostii scoate din dovleac…

  11. Pensiile se plătesc fără probleme când curg bani la buget, din cât mai multe și diverse surse, mari sau mici. Dacă ăștia țin restricții, lacătul pus pe afaceri sau funcționează la limită de unde taxe și impozite să fie bani de investiții, pensii și orice. Economia nu mai există.

    Unde e opoziția să le dea un shut în … cu o moțiune de cenzură lui Mandolină și lui Cîțu, să se pună odată pe treabă.

  12. esti disperat taricene, promiti marea-cu-sarea,dar nu vei trece de 1.8%.

  13. E normal! Dar sa nu uitam ca de cand au clampanit despre legea pensiilor pe contributivitate, al urlat si latrat ca va fi 45% din salariul mediu si va fi indexata an de an pana la nivelul de trai al anului respectiv! Cat a fost pensia pe contributivitate pana la ora actuala? Maxim 30-33% din salariul minim! Ce au facut perindatii la guvernare si politica? Au gestionat saracia nonstop dupa modelul „CSAT-limita saraciei modificata ioc”! Toti sunt niste mincinosi notorii, au ajuns ca viata si nivelul de trai al pensionarilor reali sa fie minge de pingpong politic pana la ultima picatura de viata, criminalii naibii!

  14. Sunt de acord cu ideea d-lui Tăriceanu.
    Cât privește impozitarea, eu care atunci aveam două servicii și munceam pe rupte, am votat liberalii vechi, cei adevărați tocmai pentru cota unică de impozitare
    Poate ar fi o soluție impozitul progresiv cu garanția fermă din partea statului că se va aplica pe o perioadă de maxim 2 ani

  15. Ce ne mai ciciim atita.Nu au bani, sa-i faca pentru ca de aia s-au dus la guvernare.Ce cauta acolo daca nu sunt in stare.Sa plece de unde au venit.Asta e in democratie daca ne respectam. Au bugetari cit cuprinde acolo sunt banii,au politisti, jandarmi, judecatori, etc.cu pensii fara contributivitate si acolo sunt banii, vreti sa va mai zic?

  16. Citu,tocmai a anunțat ca pensiile se vor mări numai cu 10% penttu ca nu sint bani mai multi.Nici el si nici Orban nu inteleg ca pensionarii isi cer banii lor cu care au cotizat in intreaga viața la fondul de pensii si tot raspund ca nu sint bani la buget.Nici ei, nici presedintele Iohannis nu vor un buget mai mare prin impozitarea pensiilor speciale si introducerea impozitului pe profit a multinationalelor.Toți vor tilharirea pensionarilor romani.Nu le este frica de vot caci prin introducerea votului electronic furtul va fi masiv

  17. Alcibiade.Brăila. @ Mai era unu” pe vremea lui Ceaușescu, care-și spunea tot ca tine, parcă Eugen Barbu, nu-i așa? Rămas ”celebru” prin ”Groapa”, nomenclaturist celebru; ei bine Alcibiade ”ot” ”Ibraila”, locul tău ar cam fi prin groapa aia. A-i face pe cei ”200.000” din care cu onor fac și eu parte ”nemernici si nerusinati” (te-am citat așa cum ai postat, fără diacritice) e mai mult decît o mîrlănie…Dar, în fine, noi cei 200.000 de ”nemernici si nerusinati”, te iertăm. Ne-am gîndit ”să punem mînă de la mînă” și să-ți cumpărăm niște carne pentru a-ți umple frigiderul, pe care poate îl ai gol. Nu trebuie să ne mulțumești…Toate cele bune!

  18. sunt alegatorii lui CE NE DA!
    Cat despre pensionari, lasati-o fratilor mai moale cu cerutul. Iesiti in strada si blocati pensiile speciale, salariile nesimtite, legile ce incurajaza hotia, confiscarea averilor nejustificate.
    Siii, cereti plata celor care muncesc, celor care produc!
    Asa veti avea pensii mai si spitale bune. Dar boua va edte mai usor sa plangeti dupa Dragnea, Chiparpsul, Litruta…

  19. Eu stiu un lucru. In 2004 cand a ajuns Tariceanu prim-ministru soacra mea avea pensie de 400 de lei dupa 40 de ani de munca, o parte in 3 schimburi. Cand s-a terminat guvernarea Tariceanu avea pensia dubla.

  20. Ca pensionarii cheltuiesc bani numai pe produse cu 9% TVA, deci nu SE VOR INTOARCE BANI LA BUGET. SE SPUNE CA ESTE conf la ASE. MAI LIBERALULE, TU nu ai AUZIT de Curent ELECTRIC, GAZE naturale, APA potabila/intretinere. DACA NU ITI SPUN eu TVA este 19%. NU CRED CA AI DREPTUL SA LIMITEZI nici conceptual libertatea unui pensionar de a-si cumpara un televizor nou, o masina de spalat o HAINA, un ciorap/maieu, etc. Nu ai dreptul sa-l INCHIZI intr-o viata rezumata doar la mancare. Poate acesta este modul liberal de a respecta demnitatea umana.

  21. Ma tem ca nu e vorba numai de marirea pensiilor ci de revenirea la austeritatea promovata de regimul PDL+ Basescu. In septembrie inainte de alegeri maresc pensiile cu 10%, iar dupa ce ajung la putere dupa alegeri taie si pensii si salarii.

  22. Desfintrea pesniilor specila, marirea pensiilor de contributivitate, altfel NU MAU MERGEM LA VOT; doar pt voi, sam casa, sa iasa mama care nu mai e.

  23. „Corector”, Tartariceanu ti-e camarad, neispravit-ule, numai ca el frecenteaza vilele conspirative ale Maresalilor Secu
    si nu apartamentele conspirative ale sergentilor la care ai tu acces ca sa-ti iei solda si sa ti se distribuie pseudonime
    noi de camuflaj si multiplicare…

  24. De ani de zile, o mare parte din parintii si bunicii pensionari, isi intretin copii si nepotii…
    Deci…, majorarea pensiilor cu 40% este o investitie in redresarea economiei Romaniei.
    Pe scurt, ca sa se rezolve si cu bani la buget si la preturile din ziua de azi, eu as da o lege ca, pensia minima sa fie 1500 lei.
    Pana la 5 000 de lei, pensiile sa nu fie impozitate.
    Intre 5001 si 7000 sa fie impozitate cu 10% din ceea ce depaseste 5000 lei.
    Intre 7001 si 10 000 lei sa fie impozitate cu 30% din ceea ce depaseste 7000 lei.
    Intre 10 001 si 15 000 lei sa fie impozitate cu 50% din ceea ce depaseste 10 001 lei si, de la 15 001 lei in sus, sa fie impozitate cu 75%.
    Inca ceva: de la 10 001 lei in sus sa fie retinut si CASS-ul.

  25. cu înfometarea n-aţi reuşit, cu covidul n-aţi reuşit mai mult decât cu cancerul, eu zic să-i împuşcaţi, că aveţi şi călăi la îndemână: pe „speciali”, care au, cu toţii, permise de port armă, inclusiv arme şi gloanţe. O să fie o problemă, rapid rezolvată, dacă cei 200.000 de speciali execută câte 25 de fraieri contributivi pe zi; astfel, în 20 de zile s-a rezolvat problema pensiilor, daţi de lucru cioclilor şi industriilor paralele asociate şi, dacă vă grăbiţi acu’ în iunie, puteţi pleca în croazieră, în plin sezon şi, unde mai pui că s-au găsit bani şi pentru nişte majorări consistente de pensioare speciale…Hai lucoviduţule, că nu e greu… joianul e cu tine, sri-ul tropăie de nerăbdare, ca să nu mai vorbesc de vecinii de peste graniţă, care abia aşteaptă să-şi refacă imperiul ( nu vă gândiţi la huni )…

  26. Alo,@grenadiermoustache! De ce ai pus intre ghilimele cuvantul celebru atunci cand te referi la celebrul scriitor Eugen Barbu, caruia inainte de 1989, din repulsie fata de el, nu i-am citit nicio carte. S-audi mai „mustache” cu cine dialoghezi…?! Mai apoi, da, e adevarat ca cei circa 200.000 de „speciali” sunteti asa cum v-am spus dar si faptul ca restul de circa 22.000.000 suntem niste idioti si tampiti ca va platim miliarde de euro pensii speciale. Si mai apoi @grenadire, va stiu la minutie ce ati „muncit” si cum ati „muncit”pentru pensiile batjocoritoare si astronomice, unice in lume, pe care le incasati lunar de la amaratii de romani. Rusine sa va fie ?!

  27. Respectarea legii este treaba guvernului, TARICEANU insa, el trebuie sa raspunda pentru LEGE, nerespectarea legii si trebuie sa raspunde penal. Tariceanu are atatea „nerespectari de legi” incat nu cred ca-i mai ajung anii sa raspunde prin ani de puscarie. Daca PSD il apara pe Tariceanu sau fac afaceri impreuna, inseamna ca in bloc si PSC si Tariceanu trebuie sa dispara de pe scena politica a Romaniei. Asemenea specimene care confunda principiile si legile Democratiei cu „aranjamente personale si de partid” care nu numai ca depasesc interesele Romaniei dar sunt contrare intereselor tarii, nu mai au ce cauta intrun parlament cu salarii si privilegii de lux, uriase in comparatie cu imensa majoritate a populatiei Romaniei care traieste in saracie. TARICEANU sa lase guvernul sa respecte si raspunda pentru legi si … sa raspunda pentru faptele sale infractionale, fara imunitatea care nu are nici o legatura cu democratia fiind mai degraba un aranjament mafiot de a ocoli legea.

  28. Hai,ca nu vroiam sa scriu nimic despre aceste aberatii ale „GUVERNULUI MEU”,ajuns la putere si cu sprijinul lui TARICEANU,care acum nu mai este de acord cu ce spun acest IMPOSTORI in frunte cu BOZGORUL,LUDOVIC ORBAN,fiu de mare SECURIST si care nu a muncit, nu a fost angajat niciodata.Ce sa ne mai miram acest guvern de „DOI BANI”,nu o sa mareasca punctul de pensie de la 1 septembrie cu 40%,toti spun ca o sa respecte legea,dar care lege?Vor sa modifice legea pensiilor prin OUG.Ce idiotenie!!!Acea OUG trebuie aprobata de PARLAMENT si nu o sa treaca.Nu au bani la buget.Dar ce au facut cu BUGETUL,unde erau prevazuti banii?Inainte de a ajunge la putere spuneau ca o sa elimine pensiile speciale!!!Eu nu am crezut,pentru ca acele pensii si salarii ENORME au inceput tot de la un liberal ex ministrul justitiei VALERIU STOICA.Le dau cateva sugestii de a strange bani:eliminarea,sau impozitarea pensiilor speciale cu exceptia pensiilor din sistemul national de aparare care se acorda in toate tarile,iar la noi exista de pe timpul lui Alxandru Ioan Cuza,eliminarea acelor indemnizatii pe care le incaseaza asa numitii REVOLUTIONARI,participanti la LOVITURA DE STAT din 1989,eliminarea indemnizatiilor „DOCTORILOR”,care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie cu „TEZE”nu plagiate ci copiate,eliminarea alocatiilor pentru birourile parlamentarilor din teritoriu,folosite in special pentru CHIOLHANURI,reducerea numarului de parlamentari la 300 asa cum s-a votat la REFERENDUM,etc.Acest PNL care MINTE la ora actuala unde multi sunt scoliti de BASESCU -PETROV arunca cu mizerie pe PNL-ul venit din istorie.Atata timp cat aceasta tara este condusa de ALOGENI,un NEONAZIST KLAUS WERNER IOHANIS si un BOZGOR LUDOVIC ORBAN,care cu timpul o sa va lamuriti ca este plasat in PNL,de catre UDMR-ul iredentist sa distruga acesta tara.Un proverb romanesc spune;”sangele apa nu se face”.

  29. Nu e bine asa . Ar trebui facuta pensia minima pt vechime integrala 1200 ron si toate pensiile mai mici sa fie aduse aici caci aceasta e grava problema . Si pensia asta sa le ramana , crescand in continuare cand se mai fac mariri procentuale, pt a se diminua astfel si diferenta care sigur vine si din calcule eronate .Si nu poate fi luata in calcul discriminarea impozitarii pensiilor speciale deoarece discriminare uriasa a fost fata de ceilalti instaurarea lor nedreapta , asa ca tratamentul lor trebuie sa fie tot special…

  30. Gălbiorii nu iubesc pensionarii pentru că lașii lovesc întotdeauna pe cei slabi(varstnici, bolnavi),chiar dacă acestia le-au viață, cultură etc. , e mai usor..apoi , pensionarii votează ”ciuma rosie”,(”apelativ” istoric citat din anii nazismului), deci trebuie eliminați/anihilați(din viziunea acelor vremuri dorit apuse)…dacă amicii îi pun să cumpere o mie de nave găurite, etc, NO PROBLEMM…ministrul plăteste

  31. Din pacate economia merge pe cifre mai baieti.
    Ce are in cap Volguta, stiti voi ce este.

  32. Majoarea pensiilor de la 1 sept.2020 ar trebui facuta diferentiat.
    Si anume :
    40 % la o pensie de 800 lei inseamna 320 lei.
    La o pensie de 6.000 lei inseamna 2.400 lei .
    NU mai poate fi vorba de ECHITATE SOCIALA .
    Tot cel cu pensie mare primeste mai mult .
    Este moral sa se stabileasca un plafon de majorare maxima pentru pensiile f.mici si mici .
    Cu cat pensia este mai mare cu atat majorarea va fi mai mare.
    La o pensie de 30.000 lei aceasta inseamna 12 000 lei .
    Este strigator la cer .
    Inuman .
    Imoral .
    Atata timp cat aceste pensii , daca ar fi fost calculate pe baza de contributivitate nu ar fi fost mai mari de 30 % din aceste valori astronomice.
    Si cine are asemenea pensii ???
    Fostul aparat de represiune : armata, politia, SRI, justitia care au avut vreme de peste 40 ” gheata pe grumazul poporului roman ” .
    Un profesor, un inginer nu are in anul de gratie 2020 o pensie mai mare de 2.500 lei
    Si e vorba de cei iesiti dupa 2015.
    De ceilalti, Dumnezeu cu mila.

    Dar nu cred ca va exista vointa politica.
    Cum nu a fost nici in desfiintarea cumulului de salariu pensie si desfiintarea pensiilor speciale
    Cum ar fi fost ca 7 din cei 9 judecatori de la CCR , sa le desfiintele cand ei sunt primii beneficiari.

    Mai sper totusi in SCHIMBAREA propusa de liberali o data cu preluarea puterii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.