Tudorel Toader, către Kovesi: Nu poți să spui „Am uitat de Microsoft”

Toader alerta Onea

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat marți, în ședința secției de procurori din cadrul CSM, care decide avizul pe care îl va da în cazul cererii de revocare a procurorului șef al DNA, că este imposibil să spui că ai uitat de Microsoft sau să prelungești nepermis o anchetă într-un dosar.

„O să ne întâlnim în consiliul de management strategic săptămâna viitoare. Trebuie să facem ceva. Nu poți să spui <<am uitat de Microsoft>>. Pe ăla îl visezi și noaptea. Sute de milioane de euro care trebuie decapați. Eu mi-am făcut datoria ca ministru și nu neg lucrurile bune care se fac. Dar spuneam, în raport, și repet: Cele bune nu le justifică pe cele rele”, a declarat Tudorel Toader, în fața secției de procurori din cadrul CSM.

Toader spune că a aflat și de cazul unei persoane care are dosar la DNA și care susșine că ar face orice ca acesta să înainteze.

” Mi-a spus <<Mă rog de ei să facă ceva, să mă aresteze, să mă trimită în judecată. Stau de doi ani agățat în dosar>>. Asta este justiție în sensul respectării drepturilor fundamentale?”, a mai spus ministrul Justiției.

Acesta a precizat că a întrebat oficialii din Japonia, în timpul vizitei desfășurate în urmă cu câteva zile, care este perioada de analiză și finalizare a unei cauze, iar cea maximă, în cazurile grave, este de șase luni.

Dosarul Microsoft, cel mai mare dosar de corupţie din România, cu un număr record de foşti miniştri vizaţi, a fost finalizat, după cinci ani, fără ca demnitarii să fie judecaţi. Mai mult, au fost cercetaţi, deşi termenul de anchetare a faptelor era expirat încă de acum patru ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.