Un milionar își încearcă șansele deja a 27-a oară

Printre milioanele de liceeni care susţin miercuri, 7 iunie, „gaokao”, echivalentul bacalaureatului, se numără și Liang Shi – un milionar în vârstă de 56 de ani care îşi încearcă norocul pentru a 27-a oară. Publicația France24 scrie că acesta iese în evidență ca degetul mare.

Liang și-a făcut drum de la o slujbă ușoară într-o fabrică la înființarea propriei afaceri de succes cu materiale de construcții.

Dar un vis i-a scăpat întotdeauna: o notă suficientă la „gaokao” – pentru a putea intra la prestigioasa universitate din Sichuan, provincia din sud-vestul Chinei unde locuieşte.

Pentru a concura cu cei aproape 13 milioane de liceeni care susțin examenul în acest an, Liang a spus că în ultimele luni trăiește „viața unui călugăr ascet”, studiind 12 ore pe zi.

Este un gând incomod că nu am reușit să obțin studii universitare”, a declarat Liang pentru AFP.

Îmi doresc foarte mult să merg la universitate și să devin un intelectual”, a mai spus Liang.

În ultimele patru decenii, milionarul a încercat de 26 de ori, dar nu a reușit să obțină rezultatul necesar pentru a ajunge să studieze la universitatea aleasă.

„Ei mă numesc «‎gaokao rezistent»”, a spus el, deținând cu mândrie o poreclă batjocoritoare dată de presa locală.

Pentru studenți, un rezultat bun „gaokao” poate decide traiectoria de viață, cu o diplomă de la o universitate de elită care conferă respect, statut și oportunități mai bune de angajare.

Liang a susținut examenul pentru prima dată în 1983, când avea doar 16 ani.

Întrebat cum va sărbători dacă va reuși să susțină examenul, Liang a răspuns că plănuiește să compenseze distracția pierdută: „Voi juca mahjong cu prietenii mei timp de trei zile și trei nopți”.

Fiul lui Liang Shi a reușit să obțină „gaokao” în anul 2011.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. -dupa mutra il recunoastem pe Bichinet
    pechinezu cu banii poporului
    care a dat multa pomana zilele astea!

  2. Dea aia îs chinezii nr.1 că la ei milionarii nu își cumpără doctorate ci le obțin prin muncă cinstită.Visul oricărui chinez nu e să ajungă milionar ci să facă o facultate pe când la noi visul oricărui român e cum să facă bani fără muncă și cu cât mai puțină școală.Dar chinezii nu se cred ceva ei sunt,noi doar ne credem deși la toate suntem coada.

  3. -doar numai 1’000 de miliardare are China,
    ” 1’000’000 de sclavi 1 miliardar! „

  4. Nu-i inspirat deloc chinezu asta.Sa vina in Romania ca ia din prima bacalaureatul la banii lui.Pai nea Gigi cum a putut sa obtina diploma de bacalaureat pe la cincizeci de ani ? Na,sunt obsolut convins ca a pus burta pe carte de-a dat comisia de examinare pe spate nu alta.Poate ia si niste meditatii la fizici …Face fericit un biet profesoras suplinitor in comuna.Nu strica niciodata o vilisoara in plus,niste bijuteri de cateva mii de euroi si vreo doua-trei posete de fite.Pai te gioci cu ,,Romania Educata,,a domnului Iohannis ?Orice gasca trece daca are suficenti bani pentru ..meditatii.Pardon,adica ,,tinerii frumosi si liberi,,sa nu se supi votantii liberali ,viitori sparanghelisti ai tarii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.