Vești proaste pentru cei cu credite

lei, inflatie

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut, luni, la 3,23% pe an, de la 3,16% pe an, arată datele Băncii Naționale a României (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 3,32% pe an, de la 3,33% pe an.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a urcat la 3,48% de la 3,46%, iar indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat la 3,53% pe an de la 3,52%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei, astfel că este un indicator al pieței monetare, iar din anul 2010 a fost stabilit de Guvern drept referința în funcție de care să fie stabilite ratele creditelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Masonul Isărescu nu se dezminte. Aplică tactica pământului pîrjolit înainte de a părăsi funcția pe care încă o mai are. Cât de ticălos poate fi acest individ, că om nu-l pot numi.

  2. un credit va trage tot timpul termenul veste proasta dupa el = principal + interes. acum, interesul variaza de tine, banca si impredictibilitati. ghinion! paltonarul a primit de la o banca banii de chirie in avans….lume, lume, de nemei-auzit!

  3. Creste / scade ROBORUL, nu e o surpriza, deja masa de oameni s-a obisnuit cu concertul. Asta e si ideia sa te obisnuiesti. 🙂 Da sa explici cum in nici 3 saptamani aceste oscilatii care par mici, acuma, insa daca le comparam cu aceeasi perioada din 2016/2017 pur si simplu sunt foarte mari. Ce a facut economia de sa scada si sa cresa in intervalul de 1 luna ROBORUL mai mult decat oscila intr-un an pe vremea lui Ponta, cand si atunci s-au facut manevre economice radicale, reducere de TVA, mariri de salarii, plati compesatorii sentinte judecatoresti, programe IMM, etc. Diferenta este ca Ponta avea spate si ok-ul BNR si al altor cateva compartimente f importante, iar PSD-ul nu prea are. De fapt trebuie PSD-ul trebuie discreditat prin orice mijloace, nu de alta se duce dracu lumea si voteaza iar 60-70% iar cu PSD. Ptiu la dracu! 😀

  4. Hai ca AMERICA FED-ul mai exact au anuntat ca vor sa mai reduca cu 0,25 dobanda de politica monetara, UE de asemenea, tocmai sa nu franeze economiile in aceste zone. Ce a facut BNR din 2017? Exact invers, Romania are o crestere economica nesanatoasa, apoi a tras-o cu trendul in zona noastra balcanica este ca gata s-au dus dobanzile mici si ca sa isi mai justifice ROBORUL mare o tot trage cu inflatie la inceput de an la oua/cartofi/ceapa/unt/si alte produse de astea exotice. Hai ca se poate. Prostim romanii, bancile au profitul maxim in zona euro, iar daca face cineva vreun gest sa ne ia din aceste profituri sarim ca arsi si zicem ca parasim aceasta tara ca nu mai avem profit. Hai ba ca pute de la 1 km. BNR-ul incearca sa arate ca face totoul spre binele romanilor, si i-am crede daca am vedea ca si ar proteja romanii. Am inteles ca vrei sa franezi economia, umbland la dobanzi si implicit la ROBOR. Daca umblii acolo umblii si in buzunarele a milioane de romani. Asta nu e frumos, chiar este un gest de marlanie, la o tara care si asa are printre cele mai mici venituri din UE si in care se acorda cele mai mici dobanzi la depozite din UE.

  5. Oricum bancherii vor fi înlocuiți de sistemu blokchain… Cine poate înțelege…. Dobinda va fi istorie….

  6. Oricum dobinda va fi istorie pentru că se va implementa sistemul blochchain…. Cine poate înțelege….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.